Kérhetnék pár nagyon egyszerűen(!) elkészíthető alacsonykalóriás / diétás ételt?
Nem vagyok egy konyhatündér, időm sincs nagyon, csak mostanában elkezdtem kicsit odafigyelni és számolni a kalóriákat. Van egy telefonos program a kalóriabázis amibe mindig naplózom mit eszek és ő számolja a kalóriát meg a zsír, fehérje, szénhidrát bevitelt
Reggelire sparban kapható ízesített zabkását szoktam vagy 2 tükörtojás.
Ebédre hétköznapokon a melóba teletáltól hozatok és azért figyelem ott is, hogy alacsony legyen a kalória.
Vacsorára meg sparban kapható csomagolt purpur kenyér csirkemellsonkával paprika,paradiocsom.
Az ebéd változatos de a reggeli meg a vacsorát azt már nagyon unom. Van még valami tipp ami ilyen egyszerűen összedobható, semmi különlegesség csak hétköznapi alapanyagok és egy konyhakontár férfi is összehozza? :)
veszel egy 200 grammos előre csomagolt salátakeveréket, és
1. beleaprítasz 100 gr feta sajtot
2. beleaprítasz 2-3 főtt tojást
3. ráborítasz egy lecsepegtetett tonhalkonzervet
4. serpenyőben kisütsz 2 szelet csirkemellilét, és megeszed hozzá
5. serpenyőben kisütsz 1 szelet lazacot/tonhalat/más halat, és megeszed hozzá.
Öntetnek vagy olivaolaj+citromlé, vagy joghurt+fűszerek
Én szinte mindig ezt vacsorázom valamelyiket! Nagyon finom!
Én inkább a kalóriakereted miatt aggódom.
Reggelire 2db tükörtojás kb. 300 kalória a zsíradékot beleszámítva.
Ebédre szintén alacsony kalória? Azt is 300-500 közé tippelném.
Vacsora gondolom 1-2 szelet purpur kenyér, 3-4 db sonka, a zöldség meg elhanyagolható mennyiségű kalória.
Szerintem ez összesen alig érheti el az 1200 kalóriát... Nem tudom mi a napi aktivitásod, de azt biztos, hogy BMR alatt tilos enni.
Bármilyen párolt zöldség + csirkemell.
Vifon Tasakos levesek
Spenótos Tejszínes tészta (Teljes kiörlésű tészta)
Tortillalap (Megtöltöd bármivel amit szeretsz és nem zsíros.) Lehet belőle ilyen 1-2 perces pizzát is csinálni, sonkával meg light sajttal.
Bemész a vasedénybe, és veszel egy másfél literes Simax jénai üvegtálat (fedővel, benne lesz a dobozban). Ezzel nagyon egyszerűen készíthetsz párolt zöldséget. Mirelit zöldségből jó bele a zöldbab, répa-brokkoli-karfiol keverék, kelbimbó (próbáld ki egyszer, ma már nem keserűek, mint gyerekkorunkban). Frissből a sárgarépa, cukkini, karfiol, brokkoli. Vegyesen is lehet.
Bő fél kiló zöldség fér bele, erre rászórsz fél teáskanál vegetát, ráöntesz 1 ek. étolajat (érdemes rendesen evőkanállal mérni, nekem van a tűzhely mellett egy bögrében kanál csak az olajhoz). Fedőt rá, jól összerázod, és berakod a mikróba 10 percre. Ha nem elég puha, még 5 perc. Ki kell tapasztalni, a répának több kell, a cukkininek kevesebb. Ha nem ízlik elsőre, próbáld meg kicsit több sóval.
Az alján keletkezik lé, azt másik ételbe szoktam beleönteni, levesbe, főzelékbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!