Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogyan lehet meginni naponta...

Hogyan lehet meginni naponta egy doboz fél literes sört "következmények" nélkül?

Figyelt kérdés

Hogyan tudnék meginni úgy napi egyetlen doboz sört,hogy ez ne látszódjon? Mert egy dobozban van kb 40 gramm szénhidrát ami azért mégis csak 400 kalória.. De sajnos (vagy nem sajnos :D ) az ízét szeretem. Ergó,a kérdés lényege hogyan fogyaszthatok el napi fél liter sört a közhiedelemben elterjedt ún. Sörhas kifejezéssel ellentétben hízás nélkül?

21/F ha ez valamit számít..

2023. máj. 21. 18:25
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%

Hülye lennék 400 kalóriát sörre pazarolni, de nyilván nem egyformák vagyunk. :D Az már lassan 1 normál étkezés..

Egyébként pedig:

Nem a sör miatt hízol, és nem a sör miatt nem sörhasad, hanem mert kalóriatöbbletben vagy, ergo, ha megiszol 1 üveg sört, de nem vagy kalóriatöbbletben, akkor nem fogsz hízni. Ez nem okoskodás és nem észlénykedés, hanem tények. Ha neked megéri, akkor illeszd be a kalóriabeviteledbe, és probléma megoldva.

Egyébként pedig, 1 doboz sör általában 500ml, 100ml sörben ~40 kalória van, azaz 200 kalóriát kell beillesztened.

A 40g szénhidrát pedig nem 400 kalória, hanem 160. 1g szénhidrát 4 kalóriának felel meg.

2023. máj. 21. 18:53
 12/37 anonim ***** válasza:
94%

"viszont ha az az egy hiányzik az rossz érzés.”

itt kezdődik a probléma.

és ha már Zacher:

[link]

2023. máj. 21. 18:57
 13/37 anonim ***** válasza:
74%

"1-nél több úgy sem szokott egy este tv mellé elfogyni,viszont ha az az egy hiányzik az rossz érzés"

Na pont ez az alkoholizmus szakorvosi definíciója a kutatási anyagokban, nem az, hogy Zacher Gabi bácsi azt nyilatkozta a RTL valamelyik bulvár műsorában, hogy napi 4 sör fölött van alkoholizmus, napi 3 sörnél még semmi. Az alkoholfüggőségnek, ahogy minden függőségnek az a definíciója, hogy ha szorongást, hiányt, rossz érzést, problémát okoz napi AKÁRMILYEN szintű fogyasztása, akkor az függőség. Természetesen valóban kicsi az esélye annak, hogy napi 1 doboz sörön fog múlni az egészséged, de napi 1 doboz sör pont 1 dobozzal több annál, mint amennyit az egészséged száz százalékos működése megkövetelne. Plusz a napi 1 dobozból az idő múlásával könnyen lesz 2 doboz, ha érted, mire gondolok.

2023. máj. 21. 18:59
 14/37 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat,nabumm' most tényleg nem ezen az egy dobozon múlik a függőség amíg tudatomnál vagyok és nem okoz semmi egészségügyi negatív tényezőt a napi életvitelemben,a rossz érzést meg csillapítom azzal,hogy legurítok egy sörikét 😁,tényleg mindenkinek köszönöm a válaszokat,több mozgás valóban nem ártana nekem,mert irodában ülök.
2023. máj. 21. 19:08
 15/37 anonim ***** válasza:
81%

"nem ezen az egy dobozon múlik a függőség amíg tudatomnál vagyok és nem okoz semmi egészségügyi negatív tényezőt"

Ha ezt te így eldöntötted, és ilyen saját egészségügyi definícióid vannak, akkor hajrá!

2023. máj. 21. 19:10
 16/37 anonim ***** válasza:
79%

Mikortól tekinthető valaki alkoholistának? Amikor már az életébe annyira beletartozik a pia, hogy befolyásolja azt. Egész nap egy kortyot sem iszik, de tudja, hogy ha hazaér, már nem kell vezetnie, és ott van a söröcske, amit kiszisszenthet. Nem veri meg az asszonyt, nem üvölt a gyerekkel, csak egyszerűen a részévé válik a napjainak az alkohol. A "mit szólsz te ebbe bele?", "ezt csak megengedhetem magamnak" és az "éppen te mondod?" mondatok klasszikusak egy alkoholista szájából.

Ezek Zacher Gábor szavai.

2023. máj. 21. 19:16
 17/37 A kérdező kommentje:
Okés biztos akkor alkoholista vagyok egy kifinomult szeretetteljes párkapcsolattal, normális munkahellyel,saját lakással amit nem "apu anyu tett alám" mielőtt bárki jönne ezzel,és éppen folyamatban levő kreszvizsgákkal,a jogsim elkészítésével, de biztosan nem fogom megkapni mert ugye alkoholista vagyok XDXD.
2023. máj. 21. 19:20
 18/37 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező, én is napi 1 sörrel kezdtem a te korodban, aztán 15 évvel később napi 4 sörrel fejeztem be. De tudom, te sokkal ügyesebb, okosabb, fegyelmezettebb vagy nálam, és veled ilyen soha nem fordulhat elő (irónia vége)... Szóval csak azért írtam ezt, hogy értsd, hogy miért tépjük itt a szánkat a napi ivással kapcsolatban. És ha te ezzel együtt is felvállalod a kockázatot, hajrá, csak akkor ne a sörhas legyen a legnagyobb gondod :)
2023. máj. 21. 19:21
 19/37 A kérdező kommentje:
Utolsó, én értelek de a kérdésem kizárólag a hízásra vonatkozott. Sajnálom,hogy belecsúsztál,de most ebben a kontextusban tényleg én vagyok a "sokkal ügyesebb,okosabb,fegyelmezettebb" és nem a kevesebb mennyiségű alkohol miatt,hanem csupán amiatt,hogy a kérdés alapja a kalóriaszámítás volt és eljutottunk az alkoholizmusig.
2023. máj. 21. 19:27
 20/37 A kérdező kommentje:
19:25 De te se emeld magad túl magasra mert annál lejjeb már nemigen lehet süllyedni,hogy személyeskedsz az interneten,mellé nem a kérdésre vonatkozóan passzív agresszív "tanácsokat" oszotgatva. Pihenj inkább.
2023. máj. 21. 19:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!