Eddig naponta elég kevés kalóriát vittem be, viszont most eléggé megemeltem az adagot. Mennyire súlyosak a következményei?
Sziasztok!
Szóval, az van, hogy eddig naponta olyan 800 kalória körül ettem, de szinte semmit nem sportoltam, viszont a héten minden nap sikerült 1000-1200kcal körül ennem, és naponta 0,5-1óra között sportoltam mindig. Annyi a baj, hogy ezt az "éhezést" (bár sose éreztem éhesnek magam) elég sok ideig csináltam, és most elég rosszul jött ki ez a hirtelen kalóriabevitel-emelés.
Szerintetek sokat fogok visszahízni? Mit lenne helyes csinálnom? Egyébként 170cm, 58-60kg és 14éves lány vagyok
Köszönöm előre is!
Kicsim, butasag amit csinaltal eddig, de orulok, hogy kerdeztel.
A BRI szamolo szerint az adataid alapjan a te tested ennyi kaloriat eget el egy nap: 1,432
Es ezt ugy, hogyha egesz nap nem csinalsz semmit csak fekszel. Vagyis ez a tested nyugalmi kaloria igenye.
Mivel nem fekszel egesz nap (gondolom) igy ez a minimum amit meg kell enned egy nap es ha kicsit sportolsz, vagy mozogsz, akkor meg tobbet. Ha ennel kevesebbet eszel, akkor ehinseg uzemmodba megy a tested es raktarozni fogsz es zsirosodsz es ez a te esetedben duplan rossz, mert meg fiatal vagy es fejlodo korban!
"Mit lenne helyes csinálnom?" - keress ra a sasafitness nevu csavo irasaira. Eleg jo es ertheto, neha vicces, o majd megmondja mit kell csinalnod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!