Hogyan és kb. mikor terjedt el, az a butaság, hogy a szénhidrát hízlal?
Figyelt kérdés
2023. máj. 17. 19:39
11/16 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Természetesen nem a szénhidrát hízlal, hanem a kalóriatöbblet.
De sokak számára a szénhidráttartalmú ételek
- "etetik" magukat, nehezebb leállni velük, és így gyorsan kialakul a kalóriatöbblet
- gyakran a nagyobb kalóriatartalom ellenére is hamarabb megéheznek
- plusz ott van még a korábban említett vízmegkötő hatás
Én is azok közé tartozom, aki
- szénhidrátot tudom a leginkább csökkenteni
- csökkentett szénhidráttartalmú étrend mellett ritkábban vagyok éhes akkor is, ha kevesebbet fogyasztok belőle
12/16 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Először a zsírral kezdődött minden, az volt hizlaló. Megjelentek a zsírszegény ételek, amikben ugye az íz és állag miatt több lett a szénhidrát. Mivel leginkább gyors szénhidrátokból lett több, így ezek a termékek jól megdobták a vércukorszintet, aminek a visszaesése éhséget generált. Szóval azóta a szénhidrát a megtestesült gonosz.
13/16 anonim válasza:
Ne csak azt nézd, hogy 1 gr. hány cal.! Hanem azt, hogy abból egy átlagos étkezésnél mennyit viszel be. És pl. nassolásnál, sütizésnél, palacsintázásnál. A kávéba pl. tök felesleges. Üdítőt nem is iszom, de helyette beviszem sörrel.
14/16 anonim válasza:
A zsír és a szénhidrát együttes fogyasztása hízlal. Pl. a sültkrumpli nem a krumpli miatt hízlal, hanem az olaj miatt, mivel a zsír rontja az inzulinérzékenységet. A sejtek nem tudják felvenni a glükózt.
15/16 anonim válasza:
#14 A modern fritouseben fél kiló krumpli, 1 evőkanál olajban sül. És egy kevés olaj, vagy zsír kell a könnyebb emésztéshez. Fehérje meg a vitamin felszívódáshoz.
16/16 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Egyél csupán Ch-ot és majd megtudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!