Hogyan kezdtetek a kaloriaszamlalast?
Szeretnek kicsit jobban belemelyedni ebbe a temaba.
165 cm 47 kg nagyon oda figyelek amit eszem de szerintem sokszor elszamolom, alabecsülöm vagy tul sokat hiszek...
Leültetek Google ele es elkezdtetek kiirni a dolgokat? Hutore kiragasztani aztan mindig lecsekkolni?
Ha uton vagytok telefonon nezitek meg mi mennyi lehet kb ( ha eppen etteremben esztek...?)
Ez nekem borzasztoan macerasnak, neheznek tunik. De ha igy kellene elkezdeni akkor ez lesz.
Köszönöm a valaszokat.
Egyszer volt ehhez türelmem,olyan 13 évvel ezelőtt.
Konyhai mérleg
Papír,toll
A kcal és ch,zsír és fehérje értékeket a termék pl rizs,tofu csomagolásáról néztem vagy pedig egy kis könyvből dietetika eü.szakközép tankönyv illetve valami újság mellékleteként kapott kis füzetből.
Akkoriban nem ettem húst (tej,tojás ment), mégis zsírból volt gyakran a legtöbb.
Kalóriabázissal az a szar, hogy bárki bármilyen fsagot beírhat, illetve tele van házi, leellenőrizhetetlen receptekkel, amit sokan kritika nélkül bekajálnak. Pl: 1 szelet rántott hús= xy.
És meg se fordul a fejében, hogy de hát nem mindegy mekkora az a hús, milyen a panír, sütőben vagy olajban sült...
És erre képesek alapozni.
Egyébként myfitnesspal-t használtam saját ill. ellenőrzött adatokkal.
~15 évvel ezelőtt volt egy "nagy" fogyásom (összvissz 10 kg, de ennél nem is volt több feleslefem), akkor találtam az oldalra, azóta is megvannak az adatok és most 2 gyerek után is ott vezettem. De elég volt addig, amíg rá nem állt újra a szemem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!