10 ezer lépés nektek hány óra, hány kilométer sétával jön össze?
Nyilván egyéni, de pont erre vagyok kíváncsi, hogy kb. hogy alakul másnál, mivel mostanság egyfajta mérőszámként használják az elvárt aktivitásra.
Nekem átlag munkanapon kb. lehetetlen küldetés, mivel a napom nagy részét a gép előtt ülve töltöm (munkával), de amin ma meglepődtem, hogy 4 órányi állatkerti sétával se jött össze, pedig 6 km-t bolyongtunk fel-alá. Így lett 8910.
Nekem félnapos (4-5 órás) városnézéssel SEM jött ennyi össze a múlt hét végén.
Ülő munkát végzek, tömegközlekedéssel járok munkába,átlag 3-4000 ezer lépésem van mindössze. Inkább szoktam napi negyed-fél órát edzeni.
Először is, mielőtt valaki beszólna, hogy hogy van ennyi időm ennyit lépni 1 nap: Diák vagyok, rengeteg időm van és a séta regenerációs költsége közel 0, szóval a legjobb választás, mert a szervezet is könnyebben regenerálódik belőle :D
Szóval:
Rengeteget sétálok, a legtöbb eddig 40.000 lépés volt 1 nap. (ez 5 óra sétálás megállás nélkül)
Átlag, kényelmes tempóval NEKEM 10.000 lépés (170cm, 70kg) ~1 óra 20 perc alatt van meg. 1 óra alatt kb. 7200-7500 lépés, 2 óra alatt szokott meglenni a 15.000 lépés. Fogalmam sincs, hogy mennyi km szokott lenni, de egy átlag napom 20-25 ezer lépés, a telefonom szerint 25 ezer lépés 20km, de szerintem kicsit túloz. Viszont 15km biztosan van a 25 ezer lépés nálam, így ebből saccolva a 10.000 lépés valahol 8km körül lehet nagy átlagban mindenkinél.
Nem tudom, biztos jó a lépésszámlálód?
Oviba viszed a gyereket, futópad stb.. szerintem nem jó a kütyüd. Főleg hogy az állatkertben is mászkáltál. Nem hiszem el hogy 4 óra alatt ne jött volna össze.
Mindennap megteszem a 10e lépést nagyon tempót sétával kevesebb mint 2 óra alatt megvan nagyjából 7km szokott mutatni végén a lépésszámláló 10e lépésnél.
Kifejezetten sétálni megyek el napi 2 órát a napombol erre szánok én Home officeban vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!