10 ezer lépés nektek hány óra, hány kilométer sétával jön össze?
Nyilván egyéni, de pont erre vagyok kíváncsi, hogy kb. hogy alakul másnál, mivel mostanság egyfajta mérőszámként használják az elvárt aktivitásra.
Nekem átlag munkanapon kb. lehetetlen küldetés, mivel a napom nagy részét a gép előtt ülve töltöm (munkával), de amin ma meglepődtem, hogy 4 órányi állatkerti sétával se jött össze, pedig 6 km-t bolyongtunk fel-alá. Így lett 8910.
Szerintem ekkora lépésszám ( 10 ezer) csak azoknak jön össze akik a munkájuk miatt egész nap talpon vannak, jönnek- mennek, pl pincérek, parkolóőrök stb.
Ülőmunka mellett a melón kívüli aktivitást tudod jobban emelni. Nekem is ülőmunkám van, mellette viszont napi 2 órát sportolok minden nap. Hétköznap úszni járok, hétvégén ( attól is függ milyen idő van), vagy edzőgépeken edzek itthon 2 órát ( evezőpad, lépcsőzőgép, eliptikus tréner, szobabicikli, leg magic, hasizomerősítő gép van itthon + súlyzók) közben sorozatokat nézek neten), vagy ha nem esik semmi nyálka és nincs nagyon hideg, akkor kimegyünk a párommal görkoritúrára.:)
Ülőmunka mellett a 6ezer lépést szokták javasolni napi szinten (sajna nekem az se mindig jön össze). De az ilyen mérős appokon is ez az alapbeállítás, nem a 10e.
10ezer lépés egyébként valamivel 8 km alatt van. Páromnak pl. simán összejön, mert raktárban dolgozik, és annyit mennek fel-alá, mint a mérgezett egér.
Az állatkerti sétát ne vedd alapul. Ott lassan megy az ember, sokszor megáll nézelődni, másképp mérheti az óra.
Minden nap sétálok 4-5 km-t, otthon teszek néhány (1000-2000) lépést + esetleg bevásárlás egy közeli boltban. HO dolgozom, nincs munkába járás. Nekem a sétával és az otthoni, bolti nem túl sok járkálással meg szokott lenni a 10 ezer lépés. A séta 1 - 1,5 óra között szokott lenni időben.
Az unokahúgom pincér, neki egy munkanap 20 -21 ezer lépés.
Nekem is ülőmunkám van de aktív vagyok munka után, így azért meg van majdnem a 10 ezer. Hétvégén több is.
Egyébként nem olyan sok az a 10 ezer. Nem tudom hogy jársz munkába, ha tömegközlekedéssel akkor szállj le előbb. Használd a lépcsőt lift helyett. Vagy munka után menjetek el sétálni a férjeddel vagy a gyerekkel. Közben beszélgettek és a lépések is mennek. Egy tempós séta jót tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!