10 ezer lépés nektek hány óra, hány kilométer sétával jön össze?
Nyilván egyéni, de pont erre vagyok kíváncsi, hogy kb. hogy alakul másnál, mivel mostanság egyfajta mérőszámként használják az elvárt aktivitásra.
Nekem átlag munkanapon kb. lehetetlen küldetés, mivel a napom nagy részét a gép előtt ülve töltöm (munkával), de amin ma meglepődtem, hogy 4 órányi állatkerti sétával se jött össze, pedig 6 km-t bolyongtunk fel-alá. Így lett 8910.
Az átlag emberi lépéstávolság testmagasságtól függően 50-70 centi, szóval 10 ezer lépés 5-7 km-nek felel meg.
Nekem személyesen 5-6 km/h a sétasebességem és 70 centi a lépéstávom, szóval 1.1-1.4 óra alatt szokott összejönni ha sétálok ennyit egyhuzamban.
Munka közben változó. Van amikor fél 11-re összejön, van amikor nap végén is még csak 3000 lépésnél járok.
Nekem a 7-8 ezer van meg kb. 2 óra alatt, a 10 ezer úgy 2,5-3 óra, de én lassú mozgású vagyok. A lépéstávom 60 centi.
Egyébként nincs jelentősége a 10000 lépésnek, csak az első lépésszámlálók ennyit tudtak mérni, ezért rögzült a köztudatban, mint "elvárt aktivitás".
Tiszta HO esetén nekem 2000 se jön össze, inkább 1000.
Ha elviszem (gyalog) a gyerekeket oviba, iskolába, akkor 3000.
Munkahelyre kerékpárral megyek (15 perc), lift nincs az épületben, így sincs munkaidő végére több, mint 1600, mivel max. a mosdó és az asztalom között kell sétálnom. A többit játszóterezéssel vagy a futópadon teszem hozzá. De egy 4000-es nap már nekem jónak számít. Pénteken bevásároltam (bicikli plusz gyalog), úgy lett 5720.
Ilyen napokon viszont, mint a mai (szakad az eső) se lesz több 1000-nél, ha csak anyák napja tiszteletére nem hagynak a futópadon edzeni kicsit. 40 perc kocogás ~2500. Ennél több nem megy. Most 57 lépésnél járok.
Egyébként összességében nem mondanám tunyának magamat, szerintem kihozom a maxot, ami 8-10 óra szellemi munka után és a 2 gyerek, háztartás mellett az időmből telik. De a lépéseken nem látszik. :) (Aktivitásmérő van a karomon, az mér.)
#13 na, azt a 15 perc biciklizést például szépen ki lehetne váltani sétával :)
Amúgy csak kíváncsiságból: merre laksz, hol szakad most az eső? :O Nálunk gyönyörűen süt a nap, csak ezért kérdezem.
"#13 na, azt a 15 perc biciklizést például szépen ki lehetne váltani sétával :)"
Persze, 40 perc sétával. :)
Ha 48 órából állna egy nap akkor talán meg is tenném, de nem annyiból áll.
Nem mindegy, hogy a gyereket 7:20-kor viszem be a suliba, vagy már 6:50-kor.
Ahogy az sem, hogy majdnem 5-re érek érte és a gyüjtőből szedem össze, vagy 4 után kicsivel a saját osztályából. ;)
Gyári meló, kinevezésre váró csoportvezető-helyettes, "rohangálós munka". Átlag 25.000 lépés/nap
Hétvégén, vagy munkanapon kívül is simán megvan 20.000 lépés egy nap, mert imádok sétálni, főleg, ha a párom is mellettem van.
A lépés szám sosem érdekelt, így ebben konkrét adatot nem tudok mondani.
Még régebben volt egy közösségi túra (42km), ahol a győztes jutalmat kapott. Ezt a távot nyertük meg 5 és fél óra alatt sétálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!