Alig járok WC-re, ha kevesebbet eszem, mit tegyek?
Figyelt kérdés
168 cm, 80 kg, 26 éves nő vagyok.
1500 kcal-t lövök be, ami így sem drasztikusan kevés, de így tuti csak 1x megyek WC-re, pedig elegendőt iszom, és mozgok is néha. Viszont ha van 1-1 nap, hogy nem számolom pontosan a kalóriát, hanem kenyeret reggelizek és kiadósabbat ebédelek (főleg pizza, tészta) tuti hogy utána 1-2 nap mennem kell mosdóba és könnyeben is sikerül...
Mivel küszöböljem ki?
Olyan mintha az 1500 kcal nem lenne elegendő, hogy produktum legyen...
Ez nálam amúgy is alapprobléma, és csak fokozódik a helyzet ha kevesebbet eszem aznap. Póbáltam sok rostosat enni, több folyadékot inni, lekvárokat, szilvát, útifűmaghéjat, meg amit még a népi gyógyászat szokott javasolni, nem érdekli a szervezetemet.
Egyedül az enyhébb székletlazító készítmények (patika, drogéria) segítenek, de azoknak meg a hosszútávú szedése nem javasolt.
2023. ápr. 14. 07:45
2/13 anonim válasza:
Életem problémája. De nálam valószínűleg a folyadékbevitel az egyik gond. Ha hetekig tartom, hogy napi 2-3 liter vizet iszok, akkor kb rendbejön. A probléma, hogy utálom a vizet, és hiába iszok teát helyette, valahogy nem számít a szervezetemnek.
Viszont valahol normális is, hogy ha kisebb volumenű, kevesebb ételt fogyaszt az ember, akkor ritkábban is gyűlik össze annyi, hogy produktum legyen. Ha nem okoz diszkomfort érzetet, nem biztos, hogy gond.
Ami még talán segíthet, a probiotikum. Sokaknál a mikrobiom felborulása áll a háttérben.
2023. ápr. 14. 08:04
3/13 anonim válasza:
Több rostot, rosttartalmú ételt kell fogyasztanod, attól beindul majd.
2023. ápr. 14. 09:05
4/13 anonim válasza:
ha nem a mennyiseg nyomja ki beloled...akkor a minoseg :-D tobb rostot egyel
2023. ápr. 14. 12:57
5/13 anonim válasza:
1500 kalória kizárt, hogy elég legyen. :(
2023. ápr. 14. 16:44
6/13 anonim válasza:
Nekem a Herbafulvo gyógynövényalapú ital segített. Rendszeresen iszok vacsora után egy pálinkás pohárral (hogy könnyebben felszívódjon). Kissé érdekes íze van de "csak" le kell csapni aztán gyorsan inni rá valamit ha nem bírod az ízét. Azóta minden reggel az az első dolgom hogy wc-re kell mennem. Nagyon tudom ajánlani, különböző bélbetegségekre is jó.
2023. ápr. 14. 17:46
7/13 anonim válasza:
A zsír,olaj lesz kevés. A zsírokban sok a kalória,1500al nyilván minimális zsírbevitelre törekedsz. Anélkül a rostok is csak megkötnek. Vezesd be a jó zsírokat,olivaolaj, magvajak, és kevesebb szénhidrát.
2023. ápr. 14. 18:35
8/13 NTBS válasza:
Igyál több folyadékot.
2023. ápr. 14. 18:42
9/13 anonim válasza:
Rosszul állítod össze az étrendet. Sokkal több növényi rost kellene, ami vízmegkötő és feszíti a bélfalat. Savanyított káposzta, napi 2-3 fej főtt cékla stb. rágcsálni meg káposztalevél.
2023. ápr. 15. 13:39
10/13 anonim válasza:
A rost jó, de annyit hozzátennék, hogy óvatosan a napi rostbevitel emelésével. Ha hirtelen drasztikusan megemeled, nagyon durva diszkomfort érzetet okoz. Ettől függetlenül ajánlott, de nem egyik napról a másikra. Mellé a folyadék bevitelt is emelned kell. A zsírról nem tudom, mennyire van befolyása rá, de az egészséges zsíradék fogyasztása egyébként is ajánlott.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!