A gyümölcsöt pozitívan megkülönböztethetem minden mással szemben, vagy a kalória az kalória?
16-os!
Az a helyzet, hogy ezek a kimutatások vagy működnek a gyakorlatban, vagy nem, nekem pl pár szem mogyoró nem segít, többet ér, ha megeszek egy túró rudit. Az olajos magvak rengeteg kalóriát tartalmaznak, a kísérletben 1700kcal-t fogyasztottak a résztvevők, azért fogytak le és az 1700-ba beleszámolták a magvakat is. Fél marék mogyoró kb annyi kalória, mint 2 alma, vagy egy jó nagy banán.
És nem a mogyorótól, zsíros kenyértől, csokitól fog elhízni, hanem attól, ha többet eszik, mint amennyit elhasznál. Ha spenótból,vagy natúr csirkemellből eszik többet, akkor is elhízik.
Az egyoldalú táplálkozás soha semmilyen esetben nem jó, legyen az gyümölcs, zöldség, hús, olajos mag... stb.
Mondjuk én némileg az olajos magvak pártján állok, mert bár sokan démonizálják a zsíradékokat, mert valóban kalória bombák, ellenben abban oldódik a vitaminok egy része (A D E K), a hormonok egy része is zsír alapú, illetve maguk a sejtfalak is lipidekből állnak. Az olajos magvak pedig az egyik legjobb forrás, amit az ember találhat. A túlfogyasztásuk nyilván kontraproduktív, pláne diéta szempontból, viszont oltári jó alapanyagok/extrák tudnak lenni. Zabkásába mindig teszek valamilyetb (sokat javít az élményen számomra, ha van benne valami roppanós), a növényi szendvicskrémeimben is mindig van, most pedig a banánpalacsintához csináltam (házi)mogyoróvajból öntetet. Önmagukban tényleg könnyű túlenni őket, pláne, ha sós, vagy tésztabundás, de okosan használva nagyon hasznos része lehet az étrendnek. A magas fehérje és zsír tartalma pedig kifejezetten laktató, csak tényleg a volumen hiányzik, amit könnyen meg lehet oldani.
A kalória az sajnos kalória.
Viszont napi három alma fogyasztása különböző időpontokban étvágycsökkentő hatással bír. Logikus, hiszen telít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!