Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » A gyümölcsöt pozitívan megkülö...

A gyümölcsöt pozitívan megkülönböztethetem minden mással szemben, vagy a kalória az kalória?

Figyelt kérdés

2023. márc. 25. 17:13
1 2 3
 1/27 anonim válasza:
13%
Fogyás szempontból szerintem a kaloria az kalória, bár a gyümölcsben inkább szénhidrát van mintsem kalória, de ez is gyümölcsfüggő. Bogyós gyümölcsben egyikből sincs sok.
2023. márc. 25. 17:17
 2/27 anonim ***** válasza:
89%
A kalória az kalória.
2023. márc. 25. 17:29
 3/27 anonim ***** válasza:
89%

1# "bár a gyümölcsben inkább szénhidrát van mintsem kalória, de ez is gyümölcsfüggő." Hogy micsoda? Régóta vagyok itt fogyókúra témakörben, de ennél nagyobb hülyeséget még az életben nem olvastam. :D

A szénhidrát is kalória, ahogyan a fehérje és zsír is.

Kérdező:

Mindenben van kalória, ahogy a gyümölcsben is. Attól, hogy gyümölcsöt eszel, ugyanúgy kalóriát viszel be.

2023. márc. 25. 17:42
 4/27 anonim ***** válasza:
89%
A kalória az kalória, teljesen mindegy miből viszed be, 100kcal az ugyanúgy kcal. Rengeteg gyümölcsnek amúgy kimondottan magas a cukortartalma, szóval nem is érdemes annyira túlzásba esni velük kapcsolatban. A legjobb opció egy teljes körű, változatos étrend, amiben gyümölcsök is vannak, de minden más is.
2023. márc. 25. 18:01
 5/27 anonim ***** válasza:
87%
Én is régóta vagyok ebben a kategóriában ,( bár inkább csak okosodni 😅 mintsem tanácsot adni) de az 1-es komment az ilyen kategória Top Fail...
2023. márc. 25. 18:15
 6/27 anonim ***** válasza:
81%
Mi mindennel szemben? Pl fehérje források? Mert akkor probléma. Nyilván a gyümölcs jó, én is eszek minden nap, de nem fogok ebédre inkább egy hatalmas gyümölcstálat enni hús+köret helyett.
2023. márc. 25. 19:44
 7/27 anonim ***** válasza:
21%
A különböző "diéta" iskolák szerint: a rost fontossága vagy éppen ellenjavallata, a ch tartalom kell vagy nem kell, nyersen vagy kompótnak, lének vagy rágicsálva, miért nem jó a turmix tehát a túlzott pépesítés hosszútávon egy egészséges felnőtt embernek, fú ezerféle megközelítése ésvvéleményezése van a témának szakemberektől is.
2023. márc. 25. 20:08
 8/27 anonim ***** válasza:
84%
Nemcsak az input, hanem az output is számít. A növényi rostok elősegítik a bélmozgásokat, ami székletként távozik, abban még sok energia lehet.
2023. márc. 25. 20:59
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

A kalória az kalória, elméletben. Ugyanúgy van a kristálycukorban, a gyümölcsökben, a húsokban, a zöldségekben, a tojásban, a fehérliszben, az olajos magvakban, a sajtban, a csipszben, a csokiban stb.

És a kalória elmélet szerint mindegy, hogy a kalória amit megeszel, miből származik.

Én szemèly szerint ezzel nem értek egyet, de ez én vagyok. Saját véleményem. Szerintem egyáltalán nem mindegy a szervezetünk számára hogy mit eszünk, hogy milyen forrásból származik a kalória.

Az viszont biztos, hogy fenntarthatóság szempontjából nem mindegy miből mennyit, milyen arányban viszel be, és élettanilag, egészség szempontjából sem mindegy, hogy pl húsokat, zöldségeket, tojást, magvakat, sajtokat eszel, vagy cukros édességeket,fehérlisztes péksütit, pizzát, hamburgert, csipszet.

2023. márc. 25. 22:23
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

9* lemaradt.

Az nem jó, ha mindennel szemben előnyben részesíted a gyümölcsöt, mert túlságosan egyoldalúvá válik a táplálkozásod, hiánybetegségeid lehetnek stb

2023. márc. 25. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!