A gyümölcsöt pozitívan megkülönböztethetem minden mással szemben, vagy a kalória az kalória?
1# "bár a gyümölcsben inkább szénhidrát van mintsem kalória, de ez is gyümölcsfüggő." Hogy micsoda? Régóta vagyok itt fogyókúra témakörben, de ennél nagyobb hülyeséget még az életben nem olvastam. :D
A szénhidrát is kalória, ahogyan a fehérje és zsír is.
Kérdező:
Mindenben van kalória, ahogy a gyümölcsben is. Attól, hogy gyümölcsöt eszel, ugyanúgy kalóriát viszel be.
A kalória az kalória, elméletben. Ugyanúgy van a kristálycukorban, a gyümölcsökben, a húsokban, a zöldségekben, a tojásban, a fehérliszben, az olajos magvakban, a sajtban, a csipszben, a csokiban stb.
És a kalória elmélet szerint mindegy, hogy a kalória amit megeszel, miből származik.
Én szemèly szerint ezzel nem értek egyet, de ez én vagyok. Saját véleményem. Szerintem egyáltalán nem mindegy a szervezetünk számára hogy mit eszünk, hogy milyen forrásból származik a kalória.
Az viszont biztos, hogy fenntarthatóság szempontjából nem mindegy miből mennyit, milyen arányban viszel be, és élettanilag, egészség szempontjából sem mindegy, hogy pl húsokat, zöldségeket, tojást, magvakat, sajtokat eszel, vagy cukros édességeket,fehérlisztes péksütit, pizzát, hamburgert, csipszet.
9* lemaradt.
Az nem jó, ha mindennel szemben előnyben részesíted a gyümölcsöt, mert túlságosan egyoldalúvá válik a táplálkozásod, hiánybetegségeid lehetnek stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!