Ez a kalória diéta szempontjából így mennyire rontó dolog?
Szóval.. átlagban 1500-2000 kalória között szoktam bevinni. Fogyás a cél..
De most egyik napba tervbe van egy olyan kaja amit nagyon rég ettem és sok kalória.
Így ha mondjuk bevinnék:
Hétfő: 1100.
Kedd: 1100
Szerda: 3500-4000
csütörtök: 1500
Péntek: 1500
Mennyire lenne negatív hatása?
Egy nap, ha nem rendszeres, nem változtat az ilyesmiket. Sokan szokták azonban feladni egy-egy csalónap utan, mondván, hogy tönkretettek mindent, holott nem történik semmi. Kicsit több vizet visszatart majd a szervezeted, de az úgyis távozik előbb vagy utóbb.
Sőt, egyébként néhányan azt mondják, hogy alkalmanként kell magasabb kalóriaszámot bevinni egy nap, ha fogyás a cél, mert így kicsit felpörög az anyagcsere a megszokottból.
De azt tanácsolom, hogy egyél nyugodtan ebből az ételből, viszont mértékkel. Nem tudom mire gondolsz, mi az pontosan, de biztos megoldható, hogy ne egyben edd az egészet. Én mondjuk személy szerint lehet el is felezném és másik napra áttolnám, vagy pedig másik étkezésre halasztanám a maradékot, ha nem vagyok már éhes.
Lángosról van szó, az pedig csak frissen jó.
De annyit változtatok rajta, hogy light sajt és joghurt a feltétje. Nyilván a tésztát nem tudom megoldani, hogy olyan legyen ami megszokott semmiből.
Bocs, de mennyi lángost akarsz megenni? Egy lángos önmagában 300-350 kcal között van, 5-10 darabot megeszel egyszerre?
Tényleg nem piszkálni akarlak, de ha megelégednél 2-3-mal, akkor böven beleférne a keretedbe.
Ettöl függetlenül egyszeri szabadnaptól nem fogsz hízni, nem rontasz el semmit, csak tényleg érdekelne a dolog
Már megbocsáss, de az az 1100 kalória kevés, nem fenntartható. A kutyám meg az óvodás gyerekek többet esznek.
Az az 1200 kalóriás diéta 1920 körülről ered, és nem realisztikus.
Amit elérsz vele:
A, rövid távú fogyás, de egy idő utá feladod, és általában visszamegy rád amit lefogytál, meg esetleg még egy kicsi
B, megromlik az ételekhez kötődő viszonyod, étkezési zavar alakul ki
Egy 20 és 60 közötti nő általában 2400 kalóriát éget el egy nap, van aki kicsit többet, van, aki kevesebbet. De akárhogy is nézem, ez annak a fele, vagy még kevesebb.
Ja és egyébként a Minnesotai Éhezési Kísérletről hallottál?
Ez 1944bem volt, és az volt a cél, hogy optimálisan visszatápláljanak éhező embereket.
Igaz ott egészséges, fitt férfiak voltak, de 1570 kalóriával, 6 hónapig. A kísérlet utolsó 3 hónapjában annyit ehettek amennyit akartak.
Nem hangzik durvának, igaz? Ez pedig hasonló arány mint amit te akarsz csinálni, kb a szükséglet fele.
Kb a testúlyuk 25%a ment le, de azt is megfigyelték, hogy nem tudtak koncentrálni, minden gondolatuk a kaja körül forgott. Depressziót, szororongást, anorexiás, bulémiás és binge eating disorder tüneteket figyeltek meg a résztvevőknél, ami a kísérlet után még jó sokáig fennmaradt mint tünet.
Szóval tök felesleges, csak az anyagcseréd és a mentális egészséged cseszed el. Inkább mozogj valamit, figyelj mit eszel, de ne csinálj ilyen durva megszorításokat.
Na, gyertek kedves étkezési zavarosok lepontozni.
Nyilván nem tudom tartani az 1100-at mindennap, de némely napokon igen. Szóval átlagban ilyen 1800-2000 megvan, amit hónapok óta tudok tartani és ez nem probléma, de ez a kevés csak azért van, hogy ne az legyen, hogy a heti kalóriamennyiségem túlcsordul. Mint tudjuk egy eredményes fogyás az hetente 1 kg kb..
Nekem ugye mondjuk kalkulátor szerint a heti 1 kg-hoz, ilyen 2200 körül ajánlott bevinni. Szóval 7*2200= 15.400 kalória. Na most, ha betoldok a rendszeres étkezésekbe ilyen 2000 kalória pluszt, akkor már nem jön ki a matek jól. Ezért gondoltam, hogy némely napokon csökkentem a kalória bevitelt, hogy ne legyen a heti mennyiségbe több bevitt kalória, mint azt szeretném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!