Mit egyek ami tápláló de nem tartalmaz sok kalóriát?
Olyan fogalom, hogy tápláló nincs, lehet laktató, kalóriadús, egészséges, stb. de ez nem.
Ha a fogyás a cél, akkor a zsiradékok csökkentése egyértelmüen jó, a zöldségfélék, gyümölcsök növelése meg egyértelmüen hasznos.
Ami tápláló az kalóriadús is egyben, hiszen éppen azért nevezzük tápláló ételnek. Ld. táp, tápszer.
Például a nyers v savanyított zöldségek nem táplálóak, hektószámra eheted, nem lesz erőd tőle, nem hízol tőle, mégis fontos kiegészítői az étrendnek.
Én most ettem egy nagy tányér húsos káposztát: savanyú káposztából és csirkemellből készítettem, sok benne a rost, kevés a kalória, megettem egy jó nagy tányérral belőle, laktató volt, meg finom is.
Hasonló még pl. egy párolt zöldség + hús vagy tojás, vagy főzelék + hús vagy tojás.
Zabpehely rakhatsz bele banant vagy zoldseget is belereszelhetsz tojast ist. Elkeszitheted vizzel, rizstejjel...
Tojasrantotta zoldsegekkel, akar a sargaja nelkul
Husleves
Spenot fott krumplival
Rengetek etel van ami erre jo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!