Mennyi kalóriát tartalmaz 100g zöldalma?
Egy átlagos zöld alma kb. 200 gramm, de nyilván a közepét nem esszük meg. Igazából mindegy melyik értéket nézed az alma nem egy nagyon hízlaló gyümölcs. A szőlő, banán, eper azok már inkább. Szóval az almát nyugodtan eheted diéta során és ha napi egyet eszel meg, akkor nem szükséges kínosan mérni, hogy vajon mennyi is. A kalória meg egy dolog, de az egyes élelmiszereket teljesen másképp dolgozza fel a szervezet.
100 kalóriányi alma nem egyenlő 100 kalória csokoládéval, nyilván. Ami biztos, hogy kalóriadeficitben mindenképp fogyás van.
3-as én voltam a kettes. Azért nem mindegy az adott kalóriamennyiség miből áll. Az egészségtelen szénhidrát, finomított cukor nyilván rosszabb kalória, mint a zsír vagy a fehérje, de ezekből amúgy is kevesebb kell, de nem is úgy dolgozza fel, raktározza a szervezet, mint a szénhidrátot.
És azért gyümölcsből sem lehet akármennyit enni, mert az inzulinszinttel ugyanúgy szórakoznak, ezért a cukorbetegnek is vigyázni kell!
Most komolyan ~30 kalória differencián stresszelsz? :D
Nem azon fog múlni a diétád, hogy 50 kalória van-e benne, vagy pedig 20-30..
Ez szinte semmi. Én is kalóriát számolok, de van hogy 100 kalóriát hozzá sem írok néha, és ugyan úgy fogyok.
"z egészségtelen szénhidrát, finomított cukor nyilván rosszabb kalória, mint a zsír vagy a fehérje"
De a gyümölcsökben nem ilyenek vannak.
"És azért gyümölcsből sem lehet akármennyit enni, mert az inzulinszinttel ugyanúgy szórakoznak, ezért a cukorbetegnek is vigyázni kell!"
És ki mondta, hogy a kérdező cukorbeteg? Akinek nincs ilyen problémája, az nyugodtan ehet gyümölcsöt, mert nem emiatt lesz cukorbeteg. Ezzel az erővel ne egyen x ételt, mert lehet, hogy érzékeny rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!