Stagnalo, ugralo fogyas, kb 2 honapja, ilyenkor mit tehetek?
Először is, tudni kellene, hogy tavaly nyár óta mennyit sikerült leadnod, vagy egyáltalán sikerült-e.
"Kaloria bevitelem optimalisnak mondhato"
Ez relatív. Optimális? Mihez? Izomépítéshez még talán. Fogyáshoz ez lehet, hogy sok.
Az pozitívum, hogy legalább a kalóriával, mint fogalom, tisztában vagy.
Ha stagnál a fogyásod, az csak 1 dolog miatt lehet: nem vagy kalóriadeficitben. Azaz, csökkentened kell a bevitt kalória mennyiségén.
Csökkents 200-zal, majd 1-2 hét múlva nézd meg, hogy hogyan alakult a mérleg (naponta mérd magad, és átlagolj minden hét végén).
Ez esetben 20kg mínusz szép eredmény, még 1 év sem telt el tavaly nyár óta.
Minél lassabb, annál tarthatóbb. Folytasd ezt, esetleg csökkentsd le a kalóriád 2200-2300 környékére.
Türelmet gyakorolsz. A testednek is szüksége van regenerálódásra. Èn már azt se tudom hányszor, de többször stagnàltam 2-3 hónapot a fogyás teljes ideje alatt. Türelemmel, kitartással, simán túl lehet lendülni 1-1 ilyen stagnáláson. Én mindent ugyanúgy csinàltam ilyen esetekben, és mindig folytatódott a fogyás.
Nem érdemes ezért kevesebbet enni, akkor ahhoz fog hozzászokni a szervezeted,és újra és újra meg fog állni a fogyás. Egy idő után nem lesz hova csökkenteni mert a falat kaparod majd az éhségtől ilyen ezerx kalóriákon vegetálva. Élhetetlen lesz a végére ha mindig kevesebbet és kevesebbet eszel csak mert épp megállt a fogyás. ( Csak egy jó tanács).
Szóval Nem csökkentettem a kaját, azonos mennyiséggel csinàltam végig az egészet.
Most sem eszem kevesebbet átlagos testsúllyal, mint amikor elhízottan elkezdtem az életmódváltást.
"Nem érdemes ezért kevesebbet enni, akkor ahhoz fog hozzászokni a szervezeted,és újra és újra meg fog állni a fogyás."
De hát ez egyértelmű, hisz sosem azzal a kalóriával fejezed be a fogyásod, mint amennyivel elkezdted..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!