Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mennyi lenne számomra az...

Mennyi lenne számomra az ideális kalóriamennyiség ilyen adatok mellett?

Figyelt kérdés
Több kalkulátort is néztem és a barátaimmal is beszélgettem, és nem értünk egyet. Ti mit gondoltok, mennyi lenne az ideális minimum és maximum kalóriamennyiség, amennyit ehetek, hogy lassan, de biztosan fogyjak, mondjuk heti 0.5-1kg-t. Adataim: 170 cm, 99kg, 35 év, ülőmunka.

#kalóriaszámolás #minimális kalória #maximális kalória
2023. jan. 25. 23:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
84%
110 kilósan kezdtem 2000 kcallal, neked jó az 1800. Két hét után megnézheted,hogy fogytál-e. Ha igen, 80 kilóig jó lesz.
2023. jan. 26. 18:56
 12/16 A kérdező kommentje:

Hát igen, én is ezt tapasztaltam a baráti társaságomban, amit itt is. 1200 és 2000 között ajánl mindenki minden félét. Annyira furcsa számomra, hogy egy ilyen alapvető dolog, mint az étkezés, fogyás, hízás ilyen rohamos ütemű fejlődés mellett sem lett egzakt dolog. Miért nem lehet ezt jobban megfogni? És egy laikus, akinek a szakmai útja nem érinti a biológiát miért nem kap normális információt erről sehol? Ahány oldal, anyni féle taktika, ötlet, tipp, nem egyeznek a számok, nem egyeznek a tanácsok. Aztán az emberek csak híznak és halnak... és nem sikerül megoldani ezt.

Ki fogom találni, számomra mi a megoldás, de megdöbbentő ez a kusza információ áradat még 2023-ban is. Azt hinné az ember, hogy az ilyen alap dolgokat már sikerült megérteni és megfejteni.

2023. jan. 27. 00:32
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan lehet tudni, hogy 3500 kcal = 0.45 kg.

A kalkulátorok az alapján számolnak, hogy megnéztek kutatások során sok embert, mennyit esznek és mennyit mozognak, és ezekben szabályosságot keresve felírtak egy egyenletet.

Ebbe az egyenletbe írják be a kalkulátorok a te testtömeged, életkorod, magasságod, nemed, stb.

Azt viszont máig nem lehet pontosan tudni, hogy melyik kajában mennyi kalória van, vannak kisebb nagyobb eltérések, így, bár érdemes grammra számolni a kajádat, tudni kell, hogy az is egy becslés lesz. Pár százzal alá mehetsz vagy fölé, hogy megnézd, mi a hatása.

Aztán a makrók, fehérje-szénhidrát-zsír, ezeket hogy hasznosítja a szervezeted, ez egyéntől, genetikától függ, de még befolyásolhatja a folyadékbevitel, stressz(kortizol) hormon szint, tesztoszteron szint (mennyit alszol, sötét-e a szoba amiben alszol, lelkileg hogy vagy, stb).

Ezt bizony Neked kell kitapasztalnod, kedves kérdező, hogy egy szénhidrátszegény diétára reagál-e jobban pl. a szervezeted, vagy egy zsírszegényre, vagy mire.

Lehet, hogy neked a zsírszegény yoghurt ugyanúgy ízlik, mint a zsíros, így könnyen sok kalóriát leadhatsz ha váltasz. Viszont lehet, hogy a szervezeted a zsírt nem tudja úgy felhasználni, mint pl a fehérjét vagy a szénhidrátot, és nem laksz annyira jól. Ki tudja.

2023. jan. 27. 01:26
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Előttem lévő jól írja. Itt is volt már olyan kérdés másik kategóriában, hogy hasonló értékek mellett a haverja hogyan tud látványosan több izmot felszedni. De alapvetően a kalóriaszámlálás csak egy olyan dolog, hogy magadat szabályozod vele. Hosszú távon nem fogsz kcal-t számolni, esetleg főzésnél kiméred az alapanyagokat, de a nap végén annyit ettél, amennyivel túlélted a napot. Fontosabb lenne, hogy lakttaó ételeket készíts, és valahogy úgy szervezd anapod, hogy sose egyél csak úgy unalmadban.

2023. jan. 27. 11:41
 15/16 anonim ***** válasza:
Kitapasztaltam én is hogy miből mennyit egyek. Nekem több fehérje kell azt észre vettem. Reggel este lassan felszívódó ételeket eszek, napközben gyorsan felszívódó. Így kezd beállni az étrendem. Hasam kezd lejjebb menni,aminek örülök. Mert sajnos ott van a felesleg....
2023. jan. 27. 15:59
 16/16 NTBS ***** válasza:
1800.
2023. jan. 27. 16:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!