Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Káros napi csupán 800-1000...

Káros napi csupán 800-1000 kalóriát bevinnem ha amúgy nem vagyok éhes, nem koplalok?

Figyelt kérdés

Formába szeretném magam kicsit hozni, van rajtam kb 4-5 kg plusz.

Eszem napi 5x, de nagyon figyelek mit/mennyit. Napi 2x fehérjeturmix, ebédre azt, amit a családnak főzök, de szerény adagot szedek magamnak. Eszem zsírszegény joghurtot, chiapudingot, zabkását - persze cukor nélkül. Ha megéhezem, eszem gyümit vagy rágok egy uborkát.

Így teljesen jól elvagyok, nem vagyok éhes, bágyadt stb., szedek vitaminokat is, hogy ellensúlyozzam a kissé egyoldalú táplálkozást.

Viszont mindenhol azt olvasom, hogy ilyen kevés kalóriát bevinni káros, a számláló szerint 1200-1300 lenne nekem a minimum.

Ha jó a közérzetem, akkor is baj, hogy 1000kcal alatt vagyok?

160cm/56kg-ről indultam ha ez számít.

Egy hete csinálom, 3 kg-t fogytam. Még hármat szeretnék kb... és persze utána megtartani.

2022. okt. 23. 16:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

igen! ugyanezt csináltam és azt hittem minden rendben, jó gyorsan fogytam. aztán kezdődtek tünetek 3-4 hónap után. mindenem zsibbadt, véletlenszeren összeestem az utcán. mindenemet kivizsgálták, mire rájöttek, hogy az étkezéssel lesz baj. most, 3 évvel később már leadtam 35 kilót összesen, jó ideje tartom, és máig probléma van a vérnyomásommal, ami a 3 évvel ezelőtti kevés kalóriából származik

az nem jelent semmit, hogy nem érzed éhesnek magad. egyszerűen nem mindenki tudja a teste jelzéseit érzékelni. ami általános dolog, nem szidás. én is ilyen voltam.

mit minimum! meg kell enni minden nap, akkor is ha az ember fogyni akar, az a BMR. ez nőknek súly*11,4 + 496. neten lehet találni képletet férfiakr is. de a lényeg, hogy ennél sosem szabad kevesebbet enni, mert habár nem érzed, de borzasztó dolgokat tesz testeddel. ráadaásul egy ideig gyors a fogyás, utána megáll és úgymarad.

2022. okt. 23. 18:43
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

"Az alapanyagcsere (BMR) egy olyan adat, amely kifejezi, hogy mennyi kalóriát szükséges a szervezetnek nyugalmi állapotban elégetnie annak érdekében, hogy fenntartsa az alapvető vitális funkciókat. Ilyen állapotban a test az energiát csak a létfontosságú szervek működésére fordítja, melyek közé a következők tartoznak: szív, agy, tüdő, vese, idegrendszer, belek, máj, nemi szervek, izmok és a bőr. "

"zon kalóriák száma, amelyre a testnek szüksége van az alap életfunkciók fenntartásához."

[link]

neked ez kb 1200 kcal, ahogy a számlálók is kiírták. tehát ennyi kell a szerveid működéséhez. azt meg nyilván nem érzed, hogy mondjuk májad, léped alulműködik. de egy idő után érezhetsz krónikus fáradtságot, vérnyomás bajt, refluxot stb

ne tedd tönkre magad

2022. okt. 23. 18:45
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válazokat. Hát anorexiás biztos nem vagyok, mert egy héttel ezelőttig reggelire lement 1-2 szendvics, vagy kakós csiga. Délben rendeltem munkahelyemre egy kiadós ebédet, vagy vittem otthonról. Átlagos ebédek, tésztafélék, pöri, ilyen-olyan husi körettel. Este megint főzés másnapra, abból vacsi.

És közben ropogtattam a chipset, bake-rollst, vagy lement egy tábla milka. 2000kcalt biztos betolzam egy nap. Ez ment kb az utolsó 3-4 évben. Ahhoz képest nagyon drasztikus ez a váltás, de tényleg nem vagyok éhes. Gyakran ropogtatok répát, kovi ubit, almát. Gyakran eszem, de zömében ilyesmit. Sok fehérjét iszom (napi 1-1,5 liter + 2 liter víz és napi egy rendes főtt kaja, de szerény adag. Nem vagyok kövér, a hasamról szerrtnék fogyni. Illetve nálam minimális plussznál is kikerekedik a fejem, sajna. Ezt szeretném rendbehozni. Terhességek előtt 48kg voltam és így visszanézve akkor voltam a legjobb formában. Nem akarok csontvázra fogyni. 49-50kg a cél.

2022. okt. 23. 18:51
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak! Megprhbálok 1100-1200 kcalt mindenképp bevinni.
2022. okt. 23. 18:54
 15/17 NTBS ***** válasza:
Igen, nagyon.
2022. okt. 23. 20:23
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
15 Pedig nem
2022. okt. 23. 20:37
 17/17 anonim ***** válasza:

1000 kalória koplalás. Pont. A többi már tök mellékes.

Az pedig külön szuper, hogy szoptatsz, és így jönnek ezek a hülyeségek - plusz: hová akarsz fogyni?

2022. okt. 24. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!