Káros napi csupán 800-1000 kalóriát bevinnem ha amúgy nem vagyok éhes, nem koplalok?
Formába szeretném magam kicsit hozni, van rajtam kb 4-5 kg plusz.
Eszem napi 5x, de nagyon figyelek mit/mennyit. Napi 2x fehérjeturmix, ebédre azt, amit a családnak főzök, de szerény adagot szedek magamnak. Eszem zsírszegény joghurtot, chiapudingot, zabkását - persze cukor nélkül. Ha megéhezem, eszem gyümit vagy rágok egy uborkát.
Így teljesen jól elvagyok, nem vagyok éhes, bágyadt stb., szedek vitaminokat is, hogy ellensúlyozzam a kissé egyoldalú táplálkozást.
Viszont mindenhol azt olvasom, hogy ilyen kevés kalóriát bevinni káros, a számláló szerint 1200-1300 lenne nekem a minimum.
Ha jó a közérzetem, akkor is baj, hogy 1000kcal alatt vagyok?
160cm/56kg-ről indultam ha ez számít.
Egy hete csinálom, 3 kg-t fogytam. Még hármat szeretnék kb... és persze utána megtartani.
igen! ugyanezt csináltam és azt hittem minden rendben, jó gyorsan fogytam. aztán kezdődtek tünetek 3-4 hónap után. mindenem zsibbadt, véletlenszeren összeestem az utcán. mindenemet kivizsgálták, mire rájöttek, hogy az étkezéssel lesz baj. most, 3 évvel később már leadtam 35 kilót összesen, jó ideje tartom, és máig probléma van a vérnyomásommal, ami a 3 évvel ezelőtti kevés kalóriából származik
az nem jelent semmit, hogy nem érzed éhesnek magad. egyszerűen nem mindenki tudja a teste jelzéseit érzékelni. ami általános dolog, nem szidás. én is ilyen voltam.
mit minimum! meg kell enni minden nap, akkor is ha az ember fogyni akar, az a BMR. ez nőknek súly*11,4 + 496. neten lehet találni képletet férfiakr is. de a lényeg, hogy ennél sosem szabad kevesebbet enni, mert habár nem érzed, de borzasztó dolgokat tesz testeddel. ráadaásul egy ideig gyors a fogyás, utána megáll és úgymarad.
"Az alapanyagcsere (BMR) egy olyan adat, amely kifejezi, hogy mennyi kalóriát szükséges a szervezetnek nyugalmi állapotban elégetnie annak érdekében, hogy fenntartsa az alapvető vitális funkciókat. Ilyen állapotban a test az energiát csak a létfontosságú szervek működésére fordítja, melyek közé a következők tartoznak: szív, agy, tüdő, vese, idegrendszer, belek, máj, nemi szervek, izmok és a bőr. "
"zon kalóriák száma, amelyre a testnek szüksége van az alap életfunkciók fenntartásához."
neked ez kb 1200 kcal, ahogy a számlálók is kiírták. tehát ennyi kell a szerveid működéséhez. azt meg nyilván nem érzed, hogy mondjuk májad, léped alulműködik. de egy idő után érezhetsz krónikus fáradtságot, vérnyomás bajt, refluxot stb
ne tedd tönkre magad
Köszönöm a válazokat. Hát anorexiás biztos nem vagyok, mert egy héttel ezelőttig reggelire lement 1-2 szendvics, vagy kakós csiga. Délben rendeltem munkahelyemre egy kiadós ebédet, vagy vittem otthonról. Átlagos ebédek, tésztafélék, pöri, ilyen-olyan husi körettel. Este megint főzés másnapra, abból vacsi.
És közben ropogtattam a chipset, bake-rollst, vagy lement egy tábla milka. 2000kcalt biztos betolzam egy nap. Ez ment kb az utolsó 3-4 évben. Ahhoz képest nagyon drasztikus ez a váltás, de tényleg nem vagyok éhes. Gyakran ropogtatok répát, kovi ubit, almát. Gyakran eszem, de zömében ilyesmit. Sok fehérjét iszom (napi 1-1,5 liter + 2 liter víz és napi egy rendes főtt kaja, de szerény adag. Nem vagyok kövér, a hasamról szerrtnék fogyni. Illetve nálam minimális plussznál is kikerekedik a fejem, sajna. Ezt szeretném rendbehozni. Terhességek előtt 48kg voltam és így visszanézve akkor voltam a legjobb formában. Nem akarok csontvázra fogyni. 49-50kg a cél.
1000 kalória koplalás. Pont. A többi már tök mellékes.
Az pedig külön szuper, hogy szoptatsz, és így jönnek ezek a hülyeségek - plusz: hová akarsz fogyni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!