Le szeretnék fogyni de állandóan fáj a fejem és baromi éhes vagyok, mi a megoldás?
Ha jól értem a szituációd, az első lépés egy olyan stratégia lenne, amit biztosan tudsz tartani. Én valószínűleg azzal kezdeném, hogy a szénhidrátokat (pl. lisztek, cukrok) teljesen kiiktatnám.
Ha 3-4 nap után megszokja a szervezeted, megszűnik vagy jelentősen csökkent a cukor utáni vágyad.
Csak utána jöhetnek a nagyobb erőfeszítést igénylő megoldások, mint pl. az intermittent fasting vagy akár az OMAD.
A testmozgást a kezdetekbennehéz beindítani, de ha eldöntöd, hogy naponta legalább 5 percet szánsz rá, az is fontos lépés. Amikor kezded megszokni és kezdesz eredményeket is látni, akkor könnyebb lesz ezt hosszabbra feltornázni. Ekkora testsúllyal jobb a szobabicikli, a futást nem erőltetném.
Sok sikert és kitartást hozzá!
Azt, hogy nincs betegséged, azt te gondolod, vagy orvos csinált teljes kivizsgálást, beleértve a hormonális, pajzsmirigy, és vércukor vizsgálatot is? Mert nekem nem úgy tűnik, hogy orvos is látott fogyókúra ügyében.
Amúgy, ha nem iktatod ki a cukrot és a lisztből készült ételeket, akkor soha az életben nem fogsz egyetlen dekát sem leadni és megtartani a súlyodat. Még a teljes kiőrlésű gabonafélék is túl sok neked, ebben a helyzetben.
Szénhidrátokat kizárólag zöldségekből egyél. Zöldborsó, kukorica, lencse és társai. A hüvelyeseknek magas a protein értékük is, szóval nem kellene zsiros disznó és marhahúsokat enni, max csirkemellet, vagy pulykát, és halakat. Tejtermékekből a sajt tömény zsír, a gyümölcsjoghurt tömény cukor.
Alapvetően a fejedben kell eldönteni, hogy mit akarsz.
Nekem a gluténmentes, hozzáadott cukor mentes étrend segített lefogyni. Meg krumpli helyett édesburgonyát eszem, és ha rizs, akkor csak basmati rizs, de ezt ritkán. Sok zöldség és piros bogyós gyümölcsök, húsok. Tojás is minimális. 5 hónap alatt 17 kilót fogytam, fél éve stagnálok. De így vagyok pont jó (53kg)
Én sem a sporttal nem tudtam lefogyni... sem egyéb diétákkal. Csak így. Viszont sosem éhezem, teleeeszem magam, sok sütit is eszem... de mind ilyen "egészséges" :) Nem hiányzik semmi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!