Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Káros napi csupán 800-1000...

Káros napi csupán 800-1000 kalóriát bevinnem ha amúgy nem vagyok éhes, nem koplalok?

Figyelt kérdés

Formába szeretném magam kicsit hozni, van rajtam kb 4-5 kg plusz.

Eszem napi 5x, de nagyon figyelek mit/mennyit. Napi 2x fehérjeturmix, ebédre azt, amit a családnak főzök, de szerény adagot szedek magamnak. Eszem zsírszegény joghurtot, chiapudingot, zabkását - persze cukor nélkül. Ha megéhezem, eszem gyümit vagy rágok egy uborkát.

Így teljesen jól elvagyok, nem vagyok éhes, bágyadt stb., szedek vitaminokat is, hogy ellensúlyozzam a kissé egyoldalú táplálkozást.

Viszont mindenhol azt olvasom, hogy ilyen kevés kalóriát bevinni káros, a számláló szerint 1200-1300 lenne nekem a minimum.

Ha jó a közérzetem, akkor is baj, hogy 1000kcal alatt vagyok?

160cm/56kg-ről indultam ha ez számít.

Egy hete csinálom, 3 kg-t fogytam. Még hármat szeretnék kb... és persze utána megtartani.

2022. okt. 23. 16:54
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:

Még anny, hogy ülő életmódot folytatok(irodai meló), nem sportolok aktívan kivéve heti 1-2x 20 perc torna. A gyerekek után rohangálok sokat mondjuk.

Illetve szoptatok, de 2 múlt a legkisebb, az már csak ilyen komfort szopi reggel-este, nem is bánnám ha lassan elmenne a tejem, mert eszik a gyerek már mindent rendesen.

2022. okt. 23. 16:57
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Éhezteted magad, a súlyod normális, ahhoz, hogy 1 hét alatt 3 kg-ot fogyj az is kevés, ha a vizet is kihányod. Vagy rossz a mérleg.

Lehetne több eszed! Minimum 1200kcal, és heti maximum 0,5 kg, ami a te alkatoddal összehozható egészségesen.

2022. okt. 23. 17:47
 3/17 anonim ***** válasza:
88%

Ez az eheztetes.

Nincs rajtad plusz, max az lehet a bajod, hogy nem vagy feszes, mert nem sportolsz.

Sportolj, de ne fogyokurazz. Esetleg pszichologust is fel lehetne keresni a kezdodo testkepzavaroddal, mert ez az egesz marha gyorsan marha csunya dolgokat fog okozni.

Es raadasul szulo vagy! Gondolj a gyerekekre is, miattuk se teheted ezt magaddal. Szukseguk van az anyjukra.

2022. okt. 23. 18:19
 4/17 anonim ***** válasza:
87%
Az a 3 kiló nem zsírból ment ám, hanem vízből, a bélrendszered kiürüléséből... talán egy kicsi izomból is (vagyis az ottani sejtek raktáraiból...). Ha sokáig csinálod, azonnal visszajön majd minden, amit "leadtál". Fogynod súly alapján egyébként se kéne, inkább a sportra feküdj rá, és egyél rendesen.
2022. okt. 23. 18:20
 5/17 anonim ***** válasza:
19%
Ha nem vagy éhes, felesleges magadba eröltetni az ételt azzal a címszóval, mert egy birka azt mondta 1200 at kell zabálni egy nap. Én akkor eszek, mikor éhes vagyok, és nem eszem magam tele, így tartom a súlyomat, pontosan azt a súlyt, amelyikre lefogytam. Immáron évek óta. És bizony nálam is van olyan, hogy kevesebbet eszek, mint x kalória, mert nem vagyok éhes.
2022. okt. 23. 18:20
 6/17 anonim ***** válasza:
22%

Ha bírod, és ésszel rakod össze, csinálhatod, de ne hosszú ideig. 1200 jobb lenne (az se túl hosszú ideig), de 800 semmiképp ne legyen.

Ezt a választ majd lepontozzák, de az a helyzet, hogy max. 4 hétig nyugodtan csináld ezt (igazából a gyerek a baj, abból a szopiból nem sok tápértéket fog kapni), de ésszel kellene, utána is.

2022. okt. 23. 18:23
 7/17 anonim ***** válasza:
34%
Amit az ötös csinál, az jó, ha megvan az egyensúly... Lehet az egyik nap kevesebbet enni, ha összességében megvan az a kalóriamennyiség, amit a szervezet igényel. Kérdező, mit ettél egy átlagos napon a fogyókúra előtt?
2022. okt. 23. 18:25
 8/17 anonim ***** válasza:
80%

Nektek mi bajotok van? A kerdezonek nem kell fogynia!

Miert biztatjatok az ehezesre? Gratulalok nektek,tenyleg. Szerencsetlennek eppen kezdodo anorexiaja van igy is, ti meg meg batoritjatok. Megall az eszem, komolyan.

2022. okt. 23. 18:28
 9/17 anonim ***** válasza:
52%
Megáll a zész 😂
2022. okt. 23. 18:38
 10/17 anonim ***** válasza:
41%
8. A kezdődő anorexiát honnan veszed? Távdiagnosztizáltad nulla infóból a magasságán és a testsúlyán kívül?
2022. okt. 23. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!