Kalóriaszámlálás esetén ha kezd belassulni az anyagcsere és megállni a fogyás mit tesztek?
Hát szerintem kérdés, hogy hol tartasz most. Az ember könnyen ráfogja, hogy lassul az anyagcseréje. Két dolog történhet
1) tényleg lassul, ha a kelleténél kicsit nagyobb a kaloriadeficit. Én ezt onnan ismerem fel, hogy mivel szálkásítok, ugyanazt a szintet próbálom hozni súlyzós edzések terén. Ha vissza kell vennem a súlyokból/intenzitásból kicsit, az oké, de ha nagyon megnyúlik a regeneráció ideje, sokkal enerváltabb vagyok, alig megy az edzés, érzem, hogy farkas éhes vagyok néha, akkor picit emelem , 100-200 kcal-lal, amíg jol lakottság érzésem nem lesz. Ezután gyakran napokig tök energikusan elvagyok megint a kereten belül, mert ugye az intenzitásom sem mindig egyforma (pihenőnap, durva edzés vagy csak aerob…). Ha konstans érzed, hogy nagyon csökken a teljesítményed, akkor érdemes kicsit megemelni tartósan is a kalóriahatárt.
2) lehet, hogy X ideje csinálod, fogytál xy kg-ot, és újra kellene határozni a kalóriahatárt, lehet, hogy kisebb lett az igényed. Ha nem sportolsz mellette, ez könnyen előfordulhat.
- csalónapot semmiképp nem ajánlom, mert az ember még akkor is durván el tudja magát számolni, ha azg hiszi, hogy figyel kellőképpen, aztán simán bevihetsz annyi plusz kalóriát, amivel kiütőd az egész heti deficited.
Maximum csalóétkezés legyen.
Én a helyedben próbálnám először a mozgás intenzitását növelni, enerváltság/levertség esetén növelni a kalóriabevitelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!