Tényleg "veszélyes" az étrendem?
Valaki figyelmeztetett, hogy nem jó a hirtelen fogyás és nehogy egészségügyi bajom legyen.
Az igazság az, hogy pocsékul éreztem magam mikor közelítettem a 140kg felé és fejben eldöntöttem, hogy teljes életmódot váltok, főleg étkezés terén. Azóta megszakítatlanul tartom a 1300-1700 as kcal bevitelt, ha picit fejebb menne másnap korigálok egy 1000es bevitellel. Nincs gond vele, hogy előjönne bármiféle falás roham, lassan 2 hónapja űzöm ezt és teljesen nem vágyok rá. Leadtam 10+ kilót. Elvileg nagyon kicsi kcal bevitel ez a testemnek, néha migrénem van de nem zavar általában mert a cél lebeg előttem. Ha leadtam mindent akkor emelni fogok a kcal bevitelen és aktív sportot fogok csinálni tehát azt ne vegyük bele, hogy visszahíznék
Ha ennek lehetősége sincs fent, mennyire egészségtelen ez a kis bevitel kcal ügyileg? Az igzság az, hogy esetek nagy részében 1300 környékén van a bevitelem, de migrénen kívül nem érzem hogy bármi bajom lenne, csak adom le a kilókat.
28: OKé csak fura. Egyszer hasnyálmiriggyel kórházba kerültem egy hétig csak infúziót kaptam meg vizet ihatam, aztán intravénásan adtak valami "kotyvalékot", még egy hétig kb. Izomból semmit nem fogytam. 2 héttel utána ugyan azokat a súlyokat tudtam mozgatni ugyan azokkal az intenzitásokkal.
Vagy lehet az egy hét éhezés kevés volt.
Na most bepötyögtem a kalóriabázisba mit ettem ma, és váó kalóriában jó vagyok. Nem bírom számolgatni, mikor mennyi... Egyszer összeszedtem hogy mit ehetek kb és azokat variálom.
Zsírban jóval felette, szénhidrátban meg nagyon alatta. De ez nem baj ez a cél. Fehérje megvan.
Szénhidrátra 275g ír egy napra. Te jó isten 100g tól én hízó pályán vagyok.
BMR nekem soknak tűnik amit kalkulál, de mindegy is.
Nem is rossz anélkül hogy számolnám...
30: Alvás fontos. Bár ebben a rohanó világban nem csak az kell hogy feküdj az ágyban hanem pihentető alvás kell, és ezt jóval nehezebb elérni. 7 óra min ajánlott.
Ha ki vagy pihenve a teljes anyagcsere jobban működik. Hízékonyaknál különösen fontos... Stressz van, meg hajtás, rohanás akkor 8 óra inkább. Komolyan sokat segít. Cukor szint és jóval stabilabb így a vérben. Nem ugrik fel annyira és nem esik ezáltal akkorát ha végzett.
Sajnos ez nekem nem megy. 7 óra is nehezen jön össze. És ez sajnos érződik is.
#32 Nem vagy egyedül. Napi 4 órákat alszom.
De nekem érdekes mód elég ennyi. Nem vagyok fáradt, melóban, edzésben motivált vagyok.
3 éve a 180 centimhez 144 kg voltam.
Most vagyok 78 kg. 3 éve minden nap edzek. Napi 2 órát. Melette nagyon megnézem mit eszek egy nap, és mennyit. Ha intenzívebb a napom, akkor többet. Ha pihis napom van, akkor kevesebbet.
Azéet írom le ezekt, háta tudok adni motivációt a kérdezőnek és talán másnak is.
33: Az derék.
Napi 2 óra. Uhh gyerek, meló és iskola mellett én heti 1-2x 1 órának is örülök ha el tudok menni úszni :)
Hát az a baj csak így érzem a diéta sikerét, ha éhezek is picit - red flag
ha picit fejebb menne másnap korigálok egy 1000es bevitellel
Gyomrom nem szokott korogni már mondjuk ami érdekes - mivel már a tested arra sem képes, hogy az éhséghormont termelje.
Kezdődő étkezési zavarod van már most, és ez csak súlyosabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!