Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Tényleg "veszélyes" az étrendem?

Tényleg "veszélyes" az étrendem?

Figyelt kérdés

Valaki figyelmeztetett, hogy nem jó a hirtelen fogyás és nehogy egészségügyi bajom legyen.

Az igazság az, hogy pocsékul éreztem magam mikor közelítettem a 140kg felé és fejben eldöntöttem, hogy teljes életmódot váltok, főleg étkezés terén. Azóta megszakítatlanul tartom a 1300-1700 as kcal bevitelt, ha picit fejebb menne másnap korigálok egy 1000es bevitellel. Nincs gond vele, hogy előjönne bármiféle falás roham, lassan 2 hónapja űzöm ezt és teljesen nem vágyok rá. Leadtam 10+ kilót. Elvileg nagyon kicsi kcal bevitel ez a testemnek, néha migrénem van de nem zavar általában mert a cél lebeg előttem. Ha leadtam mindent akkor emelni fogok a kcal bevitelen és aktív sportot fogok csinálni tehát azt ne vegyük bele, hogy visszahíznék

Ha ennek lehetősége sincs fent, mennyire egészségtelen ez a kis bevitel kcal ügyileg? Az igzság az, hogy esetek nagy részében 1300 környékén van a bevitelem, de migrénen kívül nem érzem hogy bármi bajom lenne, csak adom le a kilókat.

2022. jún. 30. 08:54
1 2 3 4
 1/35 A kérdező kommentje:
Tovább hízni veszélyesebb lett volna. Na meg legalább használódik a zsír
2022. jún. 30. 08:56
 2/35 A kérdező kommentje:
Amúgy annyi hogy imádtam zabálni, falás rohamok boldogítottak, de most az ellentéte mégjobban feldob.
2022. jún. 30. 08:58
 3/35 anonim ***** válasza:
94%

Igen veszélyes, 1300kcal-al egy 50kg-os nő is jó ütemben fogyna.

Azért probléma, mert éhezel, nem kapja meg a tested a kellő tápanyagokat, vitaminokat, és hiányállapot alakul ki. Valószínűleg a migrén is emiatt van.

Ha egészségtelen eleve a viszonyod az evéssel, könnyen anorexiába is fordulhat amit csinálsz.

2022. jún. 30. 09:06
 4/35 A kérdező kommentje:
Hát az a baj csak így érzem a diéta sikerét, ha éhezek is picit. Már ha kicsit több ételt viszek be depresszióssá válok, hogy elszúrtam a mai kajálást, pedig csak ilyen 1800at viszek be csalónapon is. Gyomrom nem szokott korogni már mondjuk ami érdekes. De amúgy aki zabálja az összevissza dolgokat se biztos, hogy annyi vitamint vinne be. Én meg más dolgokat eszek eleve már. Vitaminok, rizs, hús, semmi tésztás vagy ha igen magyon keveset
2022. jún. 30. 09:12
 5/35 A kérdező kommentje:
Csak valaki meg azt mondta meg ne haljak véletlen 😆
2022. jún. 30. 09:17
 6/35 anonim ***** válasza:
91%
Belehalni feltehetőleg nem fogsz, de a túl nagy deficitnek bizony lehetnek maradandó következményei. Én 70 kg-ról indultam (bár alacsony nőként), 1300-1500 kalóriát ettem és mozogtam. Iszonyú hangulatingadozásaim voltak, a hajam fele kihullott, állandóan fázok (plusz 15 fokban a kezem már teljesen átfagy), a hormonrendszerem megborult, hónapokig kimaradt a menstruációm (egy évvel a fogyás után, de minden orvos szerint amiatt). Pedig nem éheztettem magam extrém módon (mint te), egy alacsony nőnek még ennyi bevitelt se szoktak javasolni... Nem érdemes.
2022. jún. 30. 09:42
 7/35 anonim ***** válasza:
88%
Veszél, es, igen, mert nagyon alacsony kalória, ezzel sok mindent tönkretehetsz a szervezetedben, amit később meg fogsz bánni. És igen, veszélyes, mert egyik végletből a másikba ugrasz, ami mentálisan is instabilitást jelez. Főleg az olyan mondataid, hogy nem érzed hatékonynak a fogyást, ha nem éhezel egy kicsit. Ez az össze-vissza csapongás, és egészségtelen viszony az étellel, magaddal hosszútávon veszélyes lesz. Csodálatos előjele egyik táplálkozási zavarból (binge eating) a másikba (anorexia) útnak.
2022. jún. 30. 10:06
 8/35 anonim ***** válasza:
39%
Nem igazán veszélyes, ha megfelelő mennyiségű a folyadék-, vitamin- és ásványi anyag bevitel. Olyan ez, mintha egy valamilyen külső körülmény miatt élelemben szegény élethelyzetbe kerülnél (háborús ínség, lakatlan sziget stb.). Az ilyen állapotok során az embernek kevesebb baja van egészsége szempontjából.
2022. jún. 30. 10:25
 9/35 anonim ***** válasza:
100%

Ha migréned van rendszeresen a mostani étrended mellett (nekem is volt egy nagyon szigorú és gyors fogyókúra során), az nem jó jel.

Egyél változatosan, ne vonj meg mindent magadtól amit eddig is jóízűen ettél, csak a mennyiséget csökkentsd. Inkább lassabban fogyj.

2022. jún. 30. 10:34
 10/35 anonim ***** válasza:
100%

Én őszintén ezt a hozzáállást nem tartom egészségesnek: "Azóta megszakítatlanul tartom a 1300-1700 as kcal bevitelt, ha picit fejebb menne másnap korigálok egy 1000es bevitellel." Mármint szerintem ez nem jó így. Mármint egyik nap egy picit följebb mész (nem tudom, hogy pontosan hány kg vagy jelenleg, de ha meg is haladod azt a kalóriakeretet, akkor is valószínűleg még simán okés vagy), aztán másnap meg 1000 kalóriával kínzod magad.

"Már ha kicsit több ételt viszek be depresszióssá válok, hogy elszúrtam a mai kajálást, pedig csak ilyen 1800at viszek be csalónapon is."

Szerintem ez nem jó amit csinálsz. Könnyen kialakulhat így táplálkozási zavar.

2022. jún. 30. 10:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!