Tényleg "veszélyes" az étrendem?
Valaki figyelmeztetett, hogy nem jó a hirtelen fogyás és nehogy egészségügyi bajom legyen.
Az igazság az, hogy pocsékul éreztem magam mikor közelítettem a 140kg felé és fejben eldöntöttem, hogy teljes életmódot váltok, főleg étkezés terén. Azóta megszakítatlanul tartom a 1300-1700 as kcal bevitelt, ha picit fejebb menne másnap korigálok egy 1000es bevitellel. Nincs gond vele, hogy előjönne bármiféle falás roham, lassan 2 hónapja űzöm ezt és teljesen nem vágyok rá. Leadtam 10+ kilót. Elvileg nagyon kicsi kcal bevitel ez a testemnek, néha migrénem van de nem zavar általában mert a cél lebeg előttem. Ha leadtam mindent akkor emelni fogok a kcal bevitelen és aktív sportot fogok csinálni tehát azt ne vegyük bele, hogy visszahíznék
Ha ennek lehetősége sincs fent, mennyire egészségtelen ez a kis bevitel kcal ügyileg? Az igzság az, hogy esetek nagy részében 1300 környékén van a bevitelem, de migrénen kívül nem érzem hogy bármi bajom lenne, csak adom le a kilókat.
Igen veszélyes, 1300kcal-al egy 50kg-os nő is jó ütemben fogyna.
Azért probléma, mert éhezel, nem kapja meg a tested a kellő tápanyagokat, vitaminokat, és hiányállapot alakul ki. Valószínűleg a migrén is emiatt van.
Ha egészségtelen eleve a viszonyod az evéssel, könnyen anorexiába is fordulhat amit csinálsz.
Ha migréned van rendszeresen a mostani étrended mellett (nekem is volt egy nagyon szigorú és gyors fogyókúra során), az nem jó jel.
Egyél változatosan, ne vonj meg mindent magadtól amit eddig is jóízűen ettél, csak a mennyiséget csökkentsd. Inkább lassabban fogyj.
Én őszintén ezt a hozzáállást nem tartom egészségesnek: "Azóta megszakítatlanul tartom a 1300-1700 as kcal bevitelt, ha picit fejebb menne másnap korigálok egy 1000es bevitellel." Mármint szerintem ez nem jó így. Mármint egyik nap egy picit följebb mész (nem tudom, hogy pontosan hány kg vagy jelenleg, de ha meg is haladod azt a kalóriakeretet, akkor is valószínűleg még simán okés vagy), aztán másnap meg 1000 kalóriával kínzod magad.
"Már ha kicsit több ételt viszek be depresszióssá válok, hogy elszúrtam a mai kajálást, pedig csak ilyen 1800at viszek be csalónapon is."
Szerintem ez nem jó amit csinálsz. Könnyen kialakulhat így táplálkozási zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!