Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Tényleg "veszélyes" az étrendem?

Tényleg "veszélyes" az étrendem?

Figyelt kérdés

Valaki figyelmeztetett, hogy nem jó a hirtelen fogyás és nehogy egészségügyi bajom legyen.

Az igazság az, hogy pocsékul éreztem magam mikor közelítettem a 140kg felé és fejben eldöntöttem, hogy teljes életmódot váltok, főleg étkezés terén. Azóta megszakítatlanul tartom a 1300-1700 as kcal bevitelt, ha picit fejebb menne másnap korigálok egy 1000es bevitellel. Nincs gond vele, hogy előjönne bármiféle falás roham, lassan 2 hónapja űzöm ezt és teljesen nem vágyok rá. Leadtam 10+ kilót. Elvileg nagyon kicsi kcal bevitel ez a testemnek, néha migrénem van de nem zavar általában mert a cél lebeg előttem. Ha leadtam mindent akkor emelni fogok a kcal bevitelen és aktív sportot fogok csinálni tehát azt ne vegyük bele, hogy visszahíznék

Ha ennek lehetősége sincs fent, mennyire egészségtelen ez a kis bevitel kcal ügyileg? Az igzság az, hogy esetek nagy részében 1300 környékén van a bevitelem, de migrénen kívül nem érzem hogy bármi bajom lenne, csak adom le a kilókat.

2022. jún. 30. 08:54
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
hát ezt az oldalt használom, úgy lett beállítva, hogy decemberre már 90 kiló legyek, viszont ahhoz is még ehetek simán 1600kcal-t.
2022. jún. 30. 15:17
 22/35 A kérdező kommentje:
mondjuk ezt nem értem! ha keveset eszek azt mondják káros, ha sokat akkor azt hogy nem kitartó, ha középtályt azzal meg nem fogyok.
2022. jún. 30. 15:17
 23/35 anonim ***** válasza:

Ez a kalória számolgatás ez csak kábéra jön ki.

Nem mindenkinek ez a szám a jó ugyan olyan paraméterekkel.

Anyagcsere sem egyforma mindenkinek, sőt senkinek nem egyforma.

Két egyforma paraméterrel bíró egyforma ritmusban élő kb egyformán mozgó embernek ha a határon van a kalória bevitelük simán lehet hogy az egyik fogy a másik hízik. Nyilván ha távol van a határtól akkor mindketten híznak vagy fogynak csak más ütemben. Ezért ezek nem annyira szentírások.

Iránymutatások. Igazából a saját magadnak megfelelőt kell megtalálni azt fogod tudni végig vinni és átalakítva megtartani hogy megmaradjon a súlyod.

Hízékony típus vagy mint én, ez komoly és kemény lemondásokkal jár az egész életedre.

Itt volt az eper szezon és nem tudtam ott hagyni hogy de nem fér bele az étrendbe. Megkívántam s megettem és pont. Nem gumicukor kilószámra de akkor is. Ennek ellenére csökkent intenzitással de ment lefelé a súlyom. Most pedig 3 hete semmi elbotlás és megcsúszás és a mérleg ugyan annyit mutat mint 3 hete. Pedig most már lejebb vittem a kalóriát egy kicsit egy hete de semmi.

Ha újra megindul vissza vihetem az eredetire mert akkor meg marad a súly csökkenés. Lényeg hogy ne indulj hízásnak. Adott életritmussal, étkezéssel a szervezet egy adott súlyra akar mindig beállni. Hogy át léehet -e programozni azt nem tudom. Mert ha minimálisan is többet eszel se megy feljebb a súlyod. Viszont ahogy fogysz úgy erőlteti majd az eredeti súlyodat. Nem tudományos ez csak én magamon ezt vettem észre.

Ez egy életen át tartó brutális harc, vége nem lesz soha. Tehát ne olyat keress amit átmenetileg kibírsz. Kisérletezni kell hogy neked mi a jó, nálad mi működik, kalóriában és főleg élelmiszerben.

Mert nem újdonság hogy az éhezés a legnagyobb ellenség. Ha az nincs akkor én se vagyok túlsúlyos soha.

Eleve a vásárlást úgy csinálom hogy véletlenül se vegyek olyat amit nem kéne.

Nincs otthon olyan amit nem ehetek meg szinte. Vésztartalék van komoly stresz re de az sem olyan hogy 1 hónapot kidobhatok egy nap alatt.

Evés is olyan ami nekem jó. Itt sokan nyomják hogy sokszor keveset. Nekem nem működik, mert nem tudok keveset enni, éhes vagyok utána mint a dög. Ritkábban eszem de többet :) Így nem vagyok éhes, kalóriára pedig ugyan annyi. Egyél egy almát uzsonnára, fél óra múlva pedig a gyomromban tüzijáték lesz amit a remekül vízhangzó irodában egy órán keresztül mindenki hallgat. Én meg cefetül érzem magam és nem tudok a munkára koncentrálni csak hogy ennem kell.

Ha küzdesz érte előbb utóbb lesz eredménye.

2022. jún. 30. 15:40
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
20: az izomból könnyebben nyer energiát a szervezet.
2022. jún. 30. 16:08
 25/35 anonim ***** válasza:

24: Ez biztos?

Nem értem. Akkor a bevitt zsír helyett hogy hogy nem az izmot bontja a szervezet ha a zsírt nehezebb?

Vagy rosszul gondolkodom?

2022. jún. 30. 16:16
 26/35 A kérdező kommentje:

"Iránymutatások. Igazából a saját magadnak megfelelőt kell megtalálni azt fogod tudni végig vinni és átalakítva megtartani hogy megmaradjon a súlyod."

hát én ezt találtam jónak, amit most csinálok. én amúgy is eléggé a "furcsa" meg drasztikus módszerek híve vagyok, nekem sose jó a "normális"

persze ma én is ittam olyat, amit le se tudtam mérni meg ráadásul sok is volt, de annyi baj legyen a bevitelem mellett.

2022. jún. 30. 16:19
 27/35 anonim ***** válasza:
100%
25: amit megeszel zsírt, meg ami a testeden van, az két különböző dolog.
2022. jún. 30. 16:21
 28/35 anonim ***** válasza:

25-ös Nem 24 vagyok, de biztos.

Amit írtál meg értelmetlen zsír/izom témában. Aki masszívan éhezteti magát, mint a kérdező skinny fat lesz, fogyásnál mindig van izomvesztés. Ha mint a kérdező 3000kcal helyett 1300kcal-t eszel kénytelen a test onnan többet elvenni, hogy fenntartsa önmagát. Egészségtelen az 500-1000kcal-nál nagyobb deficit még nagy túlsúly esetén is.

2022. jún. 30. 16:35
 29/35 anonim ***** válasza:

Kis érdekesség.

Az ember egy 6 órás alvás alatt kb 600 kalóriát éget el.

2022. jún. 30. 16:40
 30/35 A kérdező kommentje:
29 NA UGYE hogy sok alvással is lehet fogyni!
2022. jún. 30. 16:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!