Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Tényleg "veszélyes" az étrendem?

Tényleg "veszélyes" az étrendem?

Figyelt kérdés

Valaki figyelmeztetett, hogy nem jó a hirtelen fogyás és nehogy egészségügyi bajom legyen.

Az igazság az, hogy pocsékul éreztem magam mikor közelítettem a 140kg felé és fejben eldöntöttem, hogy teljes életmódot váltok, főleg étkezés terén. Azóta megszakítatlanul tartom a 1300-1700 as kcal bevitelt, ha picit fejebb menne másnap korigálok egy 1000es bevitellel. Nincs gond vele, hogy előjönne bármiféle falás roham, lassan 2 hónapja űzöm ezt és teljesen nem vágyok rá. Leadtam 10+ kilót. Elvileg nagyon kicsi kcal bevitel ez a testemnek, néha migrénem van de nem zavar általában mert a cél lebeg előttem. Ha leadtam mindent akkor emelni fogok a kcal bevitelen és aktív sportot fogok csinálni tehát azt ne vegyük bele, hogy visszahíznék

Ha ennek lehetősége sincs fent, mennyire egészségtelen ez a kis bevitel kcal ügyileg? Az igzság az, hogy esetek nagy részében 1300 környékén van a bevitelem, de migrénen kívül nem érzem hogy bármi bajom lenne, csak adom le a kilókat.

2022. jún. 30. 08:54
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Azt azért leírnád, hogy milyen magas vagy, mennyi a súlyod pontosan, és mi a nemed?
2022. jún. 30. 11:33
 12/35 A kérdező kommentje:
170 125 f
2022. jún. 30. 11:49
 13/35 anonim ***** válasza:
még férfi is vagy ráadásul? értsd meg rossz amit csinálsz, tönkreteszed magad.. egyél szépen 1800 kcalt azzal is fogsz foggyni.
2022. jún. 30. 12:30
 14/35 anonim ***** válasza:
85%

Igen, az. Egyik nap sem szabad a bmr-od (basal.metabolic rate) alatt enni és te ezt rendszeresen megteszed.

A tartományod túl nagy, a kompenzáció testnek és elmenek is káros.

Tartósan kéne tartanod valahol középtajt, minosegi alapanyagokbol es akko4 nem lenne gond.

Testtudatod meg nincs annyi hogy a tested jelezzen hogy ez rossz, ahbar a migren igy is elojott. Attol meg hogy kizvetlenul nem erzed, rovid es hosszutavon is rossz

2022. jún. 30. 12:59
 15/35 anonim ***** válasza:

Ezzel annyit fogaz eleeni, hogy kórházba kerülsz és/vagy leszel még majd több is.

Nem tudom ki számolni pontosan mennyi kalóriát kellene enned a fogyáshoz, mert ahhoz egyébb adatok is kellenek.

De segítségül itt van ez:

[link]

Ezen az oldalon ki tudod számolni te magadnak, hogy mennyit ehetsz.

Ami fontos, hogy ekkora túlsúlynál 1 év célidő alá ne menj.

2022. jún. 30. 13:17
 16/35 anonim ***** válasza:
58%

Szedjél vitaminokat, vagy egy multit. Az legalább pótol valamit ha valamit nem viszel be.

Én is ezt csinálom.

2022. jún. 30. 13:17
 17/35 anonim ***** válasza:

15: ohh micsoda oldal. Ideális test súly is hú... Na jó az nem cél :D Hogy számolja ki mikorra érem el a célomat?

Elég gyakori hogy 2-3 hétig alig változik a súlyom, sőt van hogy minimálisan nő. Aztán megint megindul lefelé. Megint megtorpan hetekre aztán megint.

NA azért megforgatom az oldalt hátha van valami ami hasznos. Köszi.

2022. jún. 30. 13:37
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
#17 Azt a felhasználó adja meg mikorra szeretne lefogyni, elérni a célját. Ami +40/50 kilónál ne legyen már 3 hónap. Ekkora súlyhoz az egy év is kevés, ha sport mentesen akar fogyni.
2022. jún. 30. 13:43
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

Iegn, végső soron bele is halhatsz, de ahhoz nagyon sokáig kell csinálnod. Így csak szép lassan elkezdik felmondani a szolgálatot a szerveid. A BMR ugyanis azt a kalóriát jelenti, amit akkor is felhasználsz, ha kómában fekszel. Ha ennél kevesebbet viszel be, a szervezet elveszi az energiát máshonnan. Izomból a legkönnyebb, így azzal kezdi. Aztán visszafogja a sajátműködését pl agy, máj, vese.

Neked már táplálkozási zavarod van. Keress egy szakembert, rendezd a viszonyod az étellel.

2022. jún. 30. 14:12
 20/35 anonim ***** válasza:
0%

18: Nem az a baj hogy ne akarj 30 kilót leadni hanem nekem az furcsa hogy megadja mikorra érheti el. Atya gatya... Mondjuk folyamatosan kiszámolva matematikailag kijön, a valóság meg nagyon más :)

Normál tempóban sokkal lassabb.

Kicsit több mint fél éve ráálltam a saját módomra, papír forma szerint már meglenne a célom, a valóság meg az hogy a fele sincs meg.

19: Nem vagyok szakember de nem zsírból a legkönnyebb energiát nyerni.

Volt hogy koplaltam (EÜ okokból, kórházban), de izomból sosem fogytam.

2022. jún. 30. 14:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!