Tényleg "veszélyes" az étrendem?
Valaki figyelmeztetett, hogy nem jó a hirtelen fogyás és nehogy egészségügyi bajom legyen.
Az igazság az, hogy pocsékul éreztem magam mikor közelítettem a 140kg felé és fejben eldöntöttem, hogy teljes életmódot váltok, főleg étkezés terén. Azóta megszakítatlanul tartom a 1300-1700 as kcal bevitelt, ha picit fejebb menne másnap korigálok egy 1000es bevitellel. Nincs gond vele, hogy előjönne bármiféle falás roham, lassan 2 hónapja űzöm ezt és teljesen nem vágyok rá. Leadtam 10+ kilót. Elvileg nagyon kicsi kcal bevitel ez a testemnek, néha migrénem van de nem zavar általában mert a cél lebeg előttem. Ha leadtam mindent akkor emelni fogok a kcal bevitelen és aktív sportot fogok csinálni tehát azt ne vegyük bele, hogy visszahíznék
Ha ennek lehetősége sincs fent, mennyire egészségtelen ez a kis bevitel kcal ügyileg? Az igzság az, hogy esetek nagy részében 1300 környékén van a bevitelem, de migrénen kívül nem érzem hogy bármi bajom lenne, csak adom le a kilókat.
Igen, az. Egyik nap sem szabad a bmr-od (basal.metabolic rate) alatt enni és te ezt rendszeresen megteszed.
A tartományod túl nagy, a kompenzáció testnek és elmenek is káros.
Tartósan kéne tartanod valahol középtajt, minosegi alapanyagokbol es akko4 nem lenne gond.
Testtudatod meg nincs annyi hogy a tested jelezzen hogy ez rossz, ahbar a migren igy is elojott. Attol meg hogy kizvetlenul nem erzed, rovid es hosszutavon is rossz
Ezzel annyit fogaz eleeni, hogy kórházba kerülsz és/vagy leszel még majd több is.
Nem tudom ki számolni pontosan mennyi kalóriát kellene enned a fogyáshoz, mert ahhoz egyébb adatok is kellenek.
De segítségül itt van ez:
Ezen az oldalon ki tudod számolni te magadnak, hogy mennyit ehetsz.
Ami fontos, hogy ekkora túlsúlynál 1 év célidő alá ne menj.
Szedjél vitaminokat, vagy egy multit. Az legalább pótol valamit ha valamit nem viszel be.
Én is ezt csinálom.
15: ohh micsoda oldal. Ideális test súly is hú... Na jó az nem cél :D Hogy számolja ki mikorra érem el a célomat?
Elég gyakori hogy 2-3 hétig alig változik a súlyom, sőt van hogy minimálisan nő. Aztán megint megindul lefelé. Megint megtorpan hetekre aztán megint.
NA azért megforgatom az oldalt hátha van valami ami hasznos. Köszi.
Iegn, végső soron bele is halhatsz, de ahhoz nagyon sokáig kell csinálnod. Így csak szép lassan elkezdik felmondani a szolgálatot a szerveid. A BMR ugyanis azt a kalóriát jelenti, amit akkor is felhasználsz, ha kómában fekszel. Ha ennél kevesebbet viszel be, a szervezet elveszi az energiát máshonnan. Izomból a legkönnyebb, így azzal kezdi. Aztán visszafogja a sajátműködését pl agy, máj, vese.
Neked már táplálkozási zavarod van. Keress egy szakembert, rendezd a viszonyod az étellel.
18: Nem az a baj hogy ne akarj 30 kilót leadni hanem nekem az furcsa hogy megadja mikorra érheti el. Atya gatya... Mondjuk folyamatosan kiszámolva matematikailag kijön, a valóság meg nagyon más :)
Normál tempóban sokkal lassabb.
Kicsit több mint fél éve ráálltam a saját módomra, papír forma szerint már meglenne a célom, a valóság meg az hogy a fele sincs meg.
19: Nem vagyok szakember de nem zsírból a legkönnyebb energiát nyerni.
Volt hogy koplaltam (EÜ okokból, kórházban), de izomból sosem fogytam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!