Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Megállt a fogyás és belassult...

Megállt a fogyás és belassult anyagcsere?

Figyelt kérdés

Szépen fogytam hétről hétre 1-2 kilókat, viszont most 2 hete megállt a fogyás. külsőre folyamatosan alakul, de a kiló nem megy le. beiktattam edzést is 1-2 hete.

viszont mióta diétázok (ami inkább életmódváltás mert lefogyás után is ennyit akarok enni) azóta sokkal kevesebbszer járok wc-re. szinte van, hogy heti egyszer vagyok wc-n...

lehet alapból lassú volt az anyagcserém, viszont nem tudom, lehet emiatt nem ég le a zsír.

általában majdnem minden nap megvan a 1500 kcal fölötti minusz (amit elégetek) tehát elvileg kéne fogyjak, főleg hogy pontosan lemérek mindent amit fogyasztok és a deficit is kicsi.

nem hiszem hogy raktár üzemmódra kapcsoltam volna, viszont az elméletben lefele kéne mennie megint rég a kilónak, ha ennyivel többeket égetek el.

akkor ilyenkor mi van?

2022. jún. 27. 17:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

-Az emésztési probléma meg az anyagcsere az más dolog. Egyél több rostot.

-A fogyási folyamat stagnálásáról 1 hónap után lehet beszélni, és lehetséges, sőt természetes is, akkor is ha mindent jól csinálsz, mivel nem robotok vagyunk, hanem élő szervezet, ami nem egyszerű gépként működik parancsszóra.

Hiszen gondolj bele, pl ugyanarra a betegségre sem ugyanúgy reagál két különböző ember, mások lehetnek a tünetek, és az időtartam is, ugy a fogyás sem működik betűről betűre szabályszerűen ugyannolyan módon és ütemben mindenkinél. De 2 hét érdemi változás nélkül az még semmit sem jelent.

Nekem is volt hogy stagnált a fogyásom, mindent úgy csináltam ahogy előtte amíg fogytam, és a stagnálás alatt is, semmin sem változtattam, és a 3. hónapban újra beindult magától a fogyás.

-A fogyás eleve nem mindig ugyanannyi, ahogy az anyagcserénk sem minden nap ugyanaz, napról napra változó.

-Az anyagcseréd akkor lassulhat le idővel, ha koplalsz, ehhez fog a szervezeted adaptálódni, aztán nem fontos funkciók takarékra mennek, leállnak, a túlélés érdekében. Pl ezért megszűnhet/ kimaradozhat a menstruáció is a nőknél. Na Szóval az anyagcsere lelassul, és nem fogsz annyi energiát elhasználni.

-Ha jól csinálod, idővel menni fog tovább a fogyàs, csak türelmesnek kell lenni.

2022. jún. 28. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!