A tésztát lemérni "szárazon" kell?
Lehet vicces kérdés, új vagyok ebben a kalóriamérős dologban..
Ma mértem a tésztát, és utána raktam a vízbe. Aztán azon gondolkodtam hogy jól mérem, vagy a víz után kellene lemérni a tésztát?
Szárazon kell mérni, ugyanis a súlya nagyban függ attól, hogy mennyire főzöd meg! A vízben nincs kalória, tehát egy fogkeményre főzött tészta, és ami rengeteg vízet felvett súlyban rengeteg különbséget adhat.
1-es és ugyanez a rízsre is áll.
Mérheted szárazon, majd a zacskón levő adat alapján számolod. Ez a legpontosabb módszer.
Használhatsz valamilyen főtt tészta adatot - így egyszerűbb, de kevésbé pontos. De az én tapasztalatom szerint nincs nagy különbség gyakorlatilag. Esetleg leméred 1x, hogy ahogy te főzöd, 100 g főtt mennyi szárazból lesz, talán az valamivel jobb, mint egy random táblázatbeli érték.
Mindig nyersen, szárazom kell mérni, egyébként semennyire sem lesz pontos.
Ugyanis van, aki puhábban, van,aki kevésbé fötten szereti a tésztát (meg a rizst), ezért 100g nyers, száraz tésztából lehet 250 g fött is meg 400 g is, de a kalóriatartalma az össze mennyiségnek ugyanannyi lesz, mint amennyi a 100 száraztésztában volt, az eltérés meg majdnem duplája islehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!