Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » A tésztát lemérni "szárazon"...

A tésztát lemérni "szárazon" kell?

Figyelt kérdés

Lehet vicces kérdés, új vagyok ebben a kalóriamérős dologban..

Ma mértem a tésztát, és utána raktam a vízbe. Aztán azon gondolkodtam hogy jól mérem, vagy a víz után kellene lemérni a tésztát?

2022. jún. 19. 12:46
 1/7 anonim válasza:
0%
Nem, a megfőtt tésztát kell mérni. Ugyanez a rizzsel is.
2022. jún. 19. 12:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szárazon kell mérni, ugyanis a súlya nagyban függ attól, hogy mennyire főzöd meg! A vízben nincs kalória, tehát egy fogkeményre főzött tészta, és ami rengeteg vízet felvett súlyban rengeteg különbséget adhat.

1-es és ugyanez a rízsre is áll.

2022. jún. 19. 13:14
 3/7 anonim ***** válasza:
30%

Mérheted szárazon, majd a zacskón levő adat alapján számolod. Ez a legpontosabb módszer.

Használhatsz valamilyen főtt tészta adatot - így egyszerűbb, de kevésbé pontos. De az én tapasztalatom szerint nincs nagy különbség gyakorlatilag. Esetleg leméred 1x, hogy ahogy te főzöd, 100 g főtt mennyi szárazból lesz, talán az valamivel jobb, mint egy random táblázatbeli érték.

2022. jún. 19. 13:43
 4/7 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat :-)
2022. jún. 19. 13:51
 5/7 anonim ***** válasza:
90%
Szárazon kell mérni. A főzéssel megdagad, és nem mindegy mennyi az eredeti súlya. Én pl 50g tésztát mérek ki, az egy adag, egyszerűen azért mert nagyobb lesz a térfogata és a súlya főzéskor. Bőven elég ennyi egy étkezésre a többi dologgal együtt, hússal, zöldségekkel netán sajttal.
2022. jún. 19. 14:03
 6/7 anonim ***** válasza:
91%

Mindig nyersen, szárazom kell mérni, egyébként semennyire sem lesz pontos.

Ugyanis van, aki puhábban, van,aki kevésbé fötten szereti a tésztát (meg a rizst), ezért 100g nyers, száraz tésztából lehet 250 g fött is meg 400 g is, de a kalóriatartalma az össze mennyiségnek ugyanannyi lesz, mint amennyi a 100 száraztésztában volt, az eltérés meg majdnem duplája islehet.

2022. jún. 19. 15:01
 7/7 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy a táblázat amiből kinézed a kaloria adatokat főtt vagy nyers adatokat ad meg.
2022. jún. 22. 09:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!