Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogyan lehet kiszámítani egy...

Hogyan lehet kiszámítani egy étel kalória mennyiségét?

Figyelt kérdés
Szóval ha pl sütök egy sütit, saját recepttel, akkor hogy tudom kiszámolni mennyi kalóriát ér? a hozzávalókat külön megnézem és össze adom őket? azért gondolom ennyire nem egyszerű

2022. jún. 15. 19:24
 1/4 anonim ***** válasza:
86%
Én így szoktam. Mindenben megnézem mennyi kalória van, és összeadom:)
2022. jún. 15. 19:44
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A hozzávalókat mind leméred, és megnézed, hogy abban mennyi kalória van, és összeadod. Aztán ugye azt már tudod, hogy nyersen hány gramm a süti, mivel ugye a hozzávalókat mind lemérted már grammra pontosan, és miután megsült a süti, azután is mérd le az egész süteményt!! Ez nagyon fontos! Mert ugye kell gondolni az elpárolgással is. Ugye simán meg lehet, hogy nyersen egy süti súlya 1400 gramm, viszont amikor kész lesz, akkor már csak 1250. Ez pedig nagyon fontos, mert nyilván a süti hiába lesz kisebb súlyú, attól még ugyanannyi kalória van benne, mint sütés előtt. Szóval a nyers 1400 grammban is van 4000 kalória, és a kész süti, hiába 1250 gramm, abban is 4000 kalória van. Ez amiatt fontos, hogyha kiszámolnád, hogy 100 grammban mennyi a kalória, mert ha nem számolod bele az elpárolgást, akkor jóval kisebb kalóriaértéket kapsz, amivel csak becsapod magad. Szóval igen, a hozzávalókat nyersen leméred, és összeadod őket, mindennek megnézed a kalóriatartalmát, majd a végén nem felejted el készen is lemérni a sütit az elpárolgás miatt. Amúgy a kalóriabázisban írhatsz saját receptet, az tök jó, ott az elpárolgást is betudod vinni, és neked semmit sem kell számolgatnod, megadja az applikáció, hogy 100 grammban mennyi a kalória.
2022. jún. 15. 19:52
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

#2-es vagyok.

Amúgy lehet, hogy egy kicsit összevissza írtam, nem tudom mennyire érthető, viszont igen, röviden jól gondolod, tényleg csak a hozzávalókat külön megnézed és összeadod őket. Szóval tényleg ennyi lenne, ilyen egyszerű, csak az elpárolgást se felejtsd el, de amúgy tényleg csak ennyi, ahogy te is írtad. De tényleg ajánlom a kalóriabázist amúgy, tök jól fel lehet vinni saját recepteket.

2022. jún. 15. 19:54
 4/4 A kérdező kommentje:
értem, köszi !
2022. jún. 15. 20:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!