Ha eddig rendszertelenül ettem, és sok cukrosat. Az jó, ha minden nap grillcsirkét eszek rizzsel,röldségekkel. Kb 1500 kalóriáig? 155/58
Egyik baromságból a másikba? Jó ötlet!
Minden egyes nap ugyanazt fogod enni reggelire, ebédre, vacsorára? Életed végéig? Vagy meddig? Amíg le nem fogysz, aztán jöhetnek megint a cukros szarok, meg a kalóriatöbblet, hogy visszahízz, aztán kezdhesd elölről? Az egyetlen változatosság az lesz az étrendedben, hogy mindig más zöldséget eszel a csirke-rizshez? Vagy zöldségekből is mindig ugyanazt fogod fogyasztani?
Az egyoldalú táplálkozás legalább ugyannyira problémás, mint a helytelen táplálkozás. Hány éves vagy, hogy ez nem egyértelmű számodra? Változatosan tessék étkezni, kiegyensúlyozottan, számolva a kalóriákat, szükség szerint pedig a makrotápanyagokat és a mikrotápanyagokat is.
Nem, nem jó. Egysíkú, rosttól, zöldségektől, teljes fehérje és vitaminprofiltól messze van. Zsír kb semennyi, szóval d, e, k és a vitamin hiány.
És sok más rossz azon kivul hlgy 3 nap alatt megunid es kover maradzs
Egy egészet megeszel naponta... ráadásul minden nap???
Kb. pár nap alatt rá fogsz únni...
EGyoldalú fogyókúra alapból kudarcos.
Nem feltétlenül rossz.
Én bázis étrendnek hívom.
Van egy bázis, egy biztos pont a hétköznapokra ami mindig megvan, nem kell rajta agyalni...
Én ehhez veszek kb 9kg rizst, esetenként van benne bulgur vagy köles is, 9-11kg húst, ami épp a legolcsóbb, filézett mell, comb, de van, hogy disznótarja...
Meg fagyasztott zöldségköret....
Teljesen egyhangúan elkészítem belőle minden nap a bázist...
Nem agyalok, hogy jajj ma mit egyek, semmi ilyesmin...
És esetleg, ha megkívánok valami mást... plegutóbb ilyen nagy megkívánásom az sajtburger volt, akkor böngészek recepteket, kiválasztok egyet, aztán megtervrzem a teljes kaját, és egy hétvégét rászánok és elkészítem... esetenként csinálok hozzá egy kertipartit is...
De az átlag szürke hétköznapokon kb ugyan az a menü, rizs hús zöldségköret...
5éve így eszek, 80kg-ot fogytam összesen... volt miből.
Így néz ki egy hétköznap nálam:
Reggeli: műzli (saját keverék, benne zabpehely, olajos magvak, kukoricapehely, esetenként aszalt gyümölcsdarabok, máskor darált tejcsoki...
Ebéd: rizs(általában, de néha más), sülthús, zöldségköret(mindig más... de van, hogy hetekig ugyan az ha nagyon rákattanok 1-1 fajtára)
Uzsonna: ugyanez
Vacsora: ugyanez
Fekvés előtt 2órával van a vacsora, ha ez után még rámtör a nassolhatnék, akkor vagy egy kis zacskó tökmag vagy szotyi, vagy egy púpozott evőkanál mogyoróvaj.
Ez a teljes bázis étrendem, ezek az alapanyagok vannak itthon mindig, ezt eszem mindig 5éve... és a rizst pl 5év alatt nem untam meg...
Más meg 3 nap nem tudja egymás után enni... ízlések és pofonok...
Amúgy rengeteg féle rizs van... fekete rizst pl nagyon tudom ajánlani kísérletezésre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!