Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ez így működhet? 2 év alatt...

Ez így működhet? 2 év alatt 65kg fogyás?

Figyelt kérdés

Majdnem 60 éves nő vagyok, most lettem nyugdíjas, elhatároztam, hogy lefogyok.

65kg szeretnék lenni 160 cm-hez.

Kalóriabázis szerint a BMR-em(alap kalória szükségletem 1913 kcal.

Azt állítottam be, hogy 1600kcal napi bevitellel szeretnék 65kg-ra fogyni. Azt írta ki, hogy 2024.március közepére sikerülhet.

Igaza van? És jó lesz így, sikeres lehet a diétám?

Előre is köszönöm és légyszi, nem kérek negatív kommenteket az elhízásomra, csak segítséget szeretnék, hogy változtatni tudjak, ha nem túl nagy kérés.

2022. márc. 26. 21:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Miért nem?

Muszáj két év alatt lefogynod az összeset?

És ha 2 év alatt csak 50et fogynál, akkor inkább maradsz így, bele sem kezdesz?

2022. márc. 27. 07:40
 12/23 A kérdező kommentje:

Nem. De biztosra szeretnék menni. Ha túl sokat eszem, nem fogok fogyni, talán még jobban meghízok.

Karácsonyi időszakban (8nap kb) 5-6 kilót szoktam hízni, pedig nem zabáltam, csak a rendes kaja mellé csipegettem sütikből. Nagyon hízékony vagyok, szeretném pontosan tudni, hogy mi merre hány méter ..

2022. márc. 27. 07:45
 13/23 anonim ***** válasza:
91%
Nézd, ezek a folyamatok a legjobb tervezés mellett sem standardizálhatóak, annyira eltérőek vagyunk mindnyájan. Pláne egy több éves időtávban... És is a dietetikus felkeresését javasolnám, aztán vágj bele, és pár hónap alatt meglátod az eredmények alapján, hogy merre, hogyan tovább. A rövidebb célkitűzések elérése lélekben is megerősíti az embert, hogy jó úton jár, és érdemes. Hajrá!
2022. márc. 27. 08:12
 14/23 anonim ***** válasza:
70%

Nézd, hízni nem fogsz se az 1800 kalóriától, se az 1400tól, szóval csak jó, ha odafigyelsz magadra. Eddig gondolom nem ennyit ettél ha 130 kiló vagy.

Kezdd el, majd látod, mi merre hány. Nagyon egyeni dolog a fogyás, ennyire hosszú időre meg képtelenség fixen belőni, hogy meglesz e vagy sem.

2022. márc. 27. 08:16
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
8-as vagyok: Én is nagyon könnyen hízok és apám oldaláról az összes unokatestvérem (nők és férfiak is) száz kilón felül vannak. Negyven éves koromig azért elég jól tartottam magam, 154 cm a magasságom és 65 kiló voltam. Viszont akkor (40 évesen) elmaradt a menstruációm és nagyon rövid idő alatt felszaladtak a kilók, a maximum 101 kiló volt. Húsz év alatt sokat fogyókúráztam, mindent kipróbáltam és mindig éhes voltam. Lefogytam és visszahíztam. Sokszor ettem keveset.Napi szinten a 1200 kalóriát próbáltam betartani. Most viszont fittyet hányva a kalóriabázis számításaira, legalább 1800 kalóriát eszek meg naponta, pedig a BMR 1560. Lecsökkentettem az étkezések számát, tizenegy körül van az első (bőséges ebéd: leves, tojás, hal, sajt, saláta, hüvelyesek, néha még sült krumpli is és kirántott tök, kékparadicsom... szóval nem kizárólag diétásan elkészített ételek). Délután olyan 3 óra körül uzsonnázom egy keveset (200-300 kalória) és legkésőbb hétkor van a vacsora, szintén bőségesen, sok fehérjével, salátával, teljes kiőrlésű gabonával. Húst már legalább tizenöt éve nem fogyasztok, csak halat, na meg tojást és tejterméket. Az édességeket, fehér kenyeret kerülöm, a tésztát, pizzát néha megeszem. Azokon a napokon mikor délelőtt vannak óráim (mivel heti két alkalommal reggel, a többin délután tanítok) tizenegy körül a kisebb étkezés és kettőig az ebéd. Az étkezéseken kívül semmi kalóriát nem veszek be - egy falatot sem, vizet iszok és zöld vagy gyógyteát,kávét cukor, tej és édesítőszer nélkül. Nem koplalok, nem érzek kínzó éhséget, sőt szinte hihetetlen - még éhes sem igen szoktam lenni az elkövetkező étkezés előtt. Nem tornázom, mozgásom a napi kb. 30-45 perc kerékpározásban merül ki míg elmegyek a munkába (tanár vagyok), boltba, unokákhoz... A kilók szinte olvadnak rólam és úgy érzem, hogy végre megtaláltam azt "fogyókúrát" (illetve életmódot) amit évekig lehet folytatni szenvedés, koplalás, éhezés nélkül). Tanácsolom, hogy a BMR alá semmiképpen sem menj.
2022. márc. 27. 08:38
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
118 kiló voltam amikor mondta az orvos, hogy 1500 kalóriás étrendet kell tartanom. Ha folyamatosan csökkenteni szeretnéd a kalória mennyiséget akkor inkább 1800-zal kezdj mert mire eléred a 100 kilót már alig ehetsz majd valamit.
2022. márc. 27. 10:13
 17/23 A kérdező kommentje:

#15 Értem, amit írsz, de nem tudom megérteni.

Akkor mégsincs értelme a kalória számolásnak? Mivelhogy te többet eszel, mint amit kéne a fogyáshoz, mégis lazán fogysz.

1200-zal meg semmit?

Nem értem.

Mindenesetre megpróbálom a kettőt egybevágni, délelőtt 10 és este 6 között eszek 3*.

Leszebgy fő étkezés, ami főtt kaja, ezt nem fogom tudni igazán kiszámolni, szóval kalóriadúsabb(pl tésztás) ételből egy normál adagot vagy kevesebbet, de pl egy paradicsomos káposztából lehet többet is enni. A másik két kisebb étkezést ki tudom számolni, mert olyanokat szoktam, aminek rajta van a csomagolásán az adat és a zöldségeket, gyümölcsöket le tudom mérni. És összességében igyekszem 1700-on maradni.

4 hónapot megnézek, hogy haladok-e.

Köszönöm mindenkinek.

Remélem sikerül valamit összehozni.

2022. márc. 27. 10:35
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván 1200zal is fogynék, de egyrészt minek, ha ehetek többet is, másrészt alapanyagcsere alá nem megyünk, harmadrészt azzal a falat kaparnám az éhségtől.
2022. márc. 27. 10:37
 19/23 anonim ***** válasza:
8-as vagyok:Fogytam én az 1200 kalóriával is, de sokszor ettem keveset és mindig éhes voltam, amikor pedig kicsit lazábbra vettem, rögtön felszöktek a kilók megint. Most többet eszek, ritkábban, több rostban gazdag élelmiszert és fehérjét, viszont kevesebb tésztát és cukrot alig.
2022. márc. 27. 10:42
 20/23 A kérdező kommentje:
Értem, köszi, megpróbálok mindent.
2022. márc. 27. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!