Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Napi 1600 kalóriába kb....

Napi 1600 kalóriába kb. milyen ételek férnek bele?

Figyelt kérdés
Aki tartja ezt a mennyiséget,reggelitől vacsoráig mi fér bele? Milyen és mennyi étel hogy ne éhezzen?
2022. márc. 4. 17:05
 1/8 anonim ***** válasza:
79%

1350-et tartok és igazából majdnem bármi belefér ami egészséges, csak mértékkel

amit a család többi tgaja eszik és én nem azok a nem light sajtok, a vaj a kenyéren, a kolbász, a szalámi, a nem sovány húsok és kb ennyi

azt kell kiszámolnod hogy egy ebédhez neked hány gramm a durum tészta / köles/ rizs/kuszkusz ami az adagod és utána idnig annyit főzöl egy étkezésre. nekem pl 45 gramm

karajból 120 gramm körül, szűzérméből 110, csirkecombból 1 db, tofuból fél tömb, csirkemellből 120 gramm

és az íesítőanyagok (szóval pl egy gombás tejszínes csirkemellnél a rizstejszín meg a gomba az már csak a töredéke az étel kalóriájának)

példa reggelire

- 3 vékony avgy 2 vatsag szelet teljes kiőrlésű kenyér

+ mogyoróvaj és banán

+ 50 gramm sonka + 25 gramm humusz/sajtkrém + 20 gr light sajt

+ 25 gramm humusz + 2 főtt tojás

+ 2 tojásból rántotta vagy tükörtojás

- mellé zöldségek

- zabkása 45 gramm zabból, benne fél adag fehérjepor, tetején 1 tesákanál cukromentes nutellautánzat, 2 marék fagyasztott áfonya

- 5 db protein pancake 2 tojásból, fehérjeporból, zablisztből

ebédre tényleg bármit ehetsz kb, csak a képzelet szab határt

itt vannak ötletek: https://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__1..

uzsonnára mehet kisebb tékezés, egy fehérjszelet gyümölccsel vagy egy isebb szendvics, vagy joghurt pár evőkanál granolával, vagy 10 szem olajos mag joghurttal, vagy egy tejeskv egy tk keksszel

vacsira meg kb ugyanaz mitn reggelrie

az én trükkjeim arr ahogy ne érezzem kevésnek az 1350 kalóriát

- rizs helyett bulgurt meg kölest eszem, több vizet vesz fel és többnek tűnik

- minden tékezés mellé eszem inimum egy marék zöldséget, lehetőleg frisset (ha dées étkezés akkor gyümölcsöt) - egyrészt eltelít, másrészt a rosttartalma is hasznos

- ha édességet eszem akkor vagy fheérjéset vagy túrósat

- minden tékezésben van fehérje, zsír és széndhidrtá mert í]y tovább lakatja jól az embert

(nyilván mindnt amit ítam szorozd fel 1600 kalóriára, de a lényeg az volt hogy rnegeteg minden felefér ekkora keretbe)

2022. márc. 4. 17:17
 2/8 anonim ***** válasza:

Ez egy kicsit bonyolultabb kérdés ennél.

Próbáld ki pld. a kaloriabazis.hu-t, ott tudod vezetni hogy mikor, mennyit eszel, és számol. Ha 1-2 hétig beírsz mindent rá fogsz jönni, hogy mi hol sok. Alapvetően csökkenteni zöldség fogyasztással lehet. Ha eddig 2 szendvics volt a reggeli legyen egy zöldségekkel, ebédre kisebb adag salátával. És üdítőzést, nassolást érdemes elhagyni rengeteg felesleges kalória.

2022. márc. 4. 17:20
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem kezdtem még el számolni csak kevesebbet eszem, és sima zsemle helyett teljes kiörlésűt. Lisztet is teljes kiörlésűre cseréltem. Reggel tejeskávéval indítok, 2 óra múlva eszem 1 zsemlét salátával, sonkával, vagy májkrém, halkrém. Délben 1 kefír általában üresen, vagy 2 szelet puffasztott kukoricás tallérral. Főtt kaját du. 3 körül eszem. Én főzök, változtattam az elkészítési módon. Valamilyen hús kis köret, grillezett zöldség. Heti 1 tésztaféle, 1 főzelék. Vacsora pár falat szokott lenni. Főtt tojás vagy felvágott. Napközben 1 alma. Az első 3 hétben lement hetente 1 kg, ezen a héten 1 deka sem. Cukros üdítőt nem iszom, nasit is igyekszem kerülni. Azért vagyok kíváncsi kb. mekkora adag 1 napra az 1600 kcal mert úgy gondolom nem eszem sokat, ettől kevesebbtől folyton éhes lennék. Köszönöm az eddigi válaszokat, hasznos volt!
2022. márc. 4. 19:12
 4/8 anonim ***** válasza:

Amit írtál nem éri el az 1200kcal-t sem, hacsak nem kondérnyi az ebéd. Bátran ehetsz többet, főleg vacsorára, pötyögd be a Kalóriabázisba.

Hány kg, hány cm vagy, miért pont 1600kcal, mennyi a célsúlyod?

2022. márc. 4. 19:54
 5/8 A kérdező kommentje:
Egy másik oldal kiszámolta a kalóriaszükségletemet, ott néztem az 1600-at. 166 cm vagyok, most vagyok 86,6 kg. 70 kg- nak már nagyon örülnék, 10 évvel ezelőtt voltam annyi. Könnyű munkát végzek, nagyrészt ülve, heti 1-2 alkalommal gyors gyaloglás kb. 3 km.
2022. márc. 4. 20:03
 6/8 anonim ***** válasza:
Akkor csak annyi a "baj" hogy az első hetekben meglódult a fogyás, mint mindenkinél, aminek megörültél, de ez nem tart örökké. 1500-1600kcal-al heti 1/2kg-t tudsz fogyni maximum, inkább 30-40dkg-ot reálisan. Nem ártana többet mozogni, 20 perc torna otthon, 1-1 óra séták.
2022. márc. 4. 20:17
 7/8 anonim ***** válasza:
tessék minimum 1 hétig kalóriát számolni, hogy ne szúrd el a tested
2022. márc. 4. 20:26
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, regisztráltam a kalóriabázison, nagyon jó oldal! ☺
2022. márc. 4. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!