Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Megállt a fogyásom. Miért?

Megállt a fogyásom. Miért?

Figyelt kérdés
Másfél hónapja kezdtem el napi 1500 kalóriát enni,ami be is vált mert 9 kg-ot sikerült leadnom, de már 2 hete hogy 2 kilóval többet mutat a mérleg pedig nem csinálok semmit másképp. Csökkentenem kéne a kalória mennyiséget? Makroban sem változott semmi, mindent számolok. /26 éves nő,168 cm, a kezdő súlyom 147 kg/
2021. jún. 21. 17:11
 1/10 anonim ***** válasza:
74%
Mit szoktál enni?
2021. jún. 21. 17:23
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon meleg van, a szervezeted ilyenkor több vizet raktároz. Majd kiürül. Légy tovabbra is türelmes és kitartó.
2021. jún. 21. 17:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne csökkentsd. 1500 az alapból elég kevés, nehogy csökkentsd. Legyél türelmes, nekem is volt ilyen, mikor pl. egy hónapban nem 4 kg-t fogytam hanem csak 2-őt, illetve volt, amikor random 1 kg-vel többet mutatott a mérleg több napig. Légy türelmes.
2021. jún. 21. 17:32
 4/10 A kérdező kommentje:

Mindent eszek vegyesen kivéve édességet, ha megkívánom édesítőszeres dolgot eszek.Így ezt tudom tartani mindenféle éhezés, sóvárgás nélkül! :)

Köszönöm a válaszokat, akkor nincs probléma, csak várni kell.

2021. jún. 21. 18:11
 5/10 anonim ***** válasza:
84%

ezt semmiképp se csökkentsd

ha sportolsz akkor lehet, hogy felszedtél kis izomzatot is

egy másik lehetőség a ciklus, ciklus előtt és alatt akár 4-5 kióval többek lehetnek a nők

mindent jól csinálsz és így tovább, viszont türelem az nagyon kell és egyre lassabb ütemben fognak lemenni a kilók, mert egyre kevesebb a túlsúly, de le fog menni.

2021. jún. 21. 19:24
 6/10 anonim ***** válasza:
20%
Ilyen hőségben sokkal kevesebb energia kell a testhőmérséklet fenntartásához, tehát nyugodtan csökkentheted a bevitt energia mennyiséget vagy persze hűvösebb helyen tartózkodsz több órán át. Egyébként meg az a természetes, hogy a testsúly egy adott értékhez aszimptotikusan közelít.
2021. jún. 21. 19:40
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2021. jún. 21. 20:24
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól értem, akkor 138-140kiló vagy, ehhez a súlyhoz 1500kcal nagyon kevés !

Első hetekben igazából kb. csak víz megy le, majd utána kezd a zsír, szóval ezért is látod ilyen nagynak a számbéli változásokat és gondolom ezért kezdtél el aggódni is, de ez normális, csak ne várd el, hogy minden hónapban ilyen mértékű változások lesznek !

Simán megehetnél 2600-at, azzal is fogynál, sőt papiron heti 1kg-t simán vagy még többet is a magas testsúlyod miatt. (Nem bántásból írtam !)

(Pontosan mérj és írj mindent, mert ha nem tartod be ezeket, akkor mindig könyebb lesz a kcal-ra fogni a dolgokat, pedig te vagy a hibás !)

Sok sikert ! :)

2021. jún. 21. 23:47
 9/10 A kérdező kommentje:
Azért jelöltem ki az 1500ot mert nem koplalok, nem éhezek és ha véletlenül többet ennék mert nem jól számoltam beleférjek a keretbe. Elvileg az alapanyagcserém 2100 körül van így az 1500 reálisnak tűnik. Tudom hogy nem fog mindig sok lemenni, csak megijedtem hogy valamit rosszul csinálok. Örülök hogy találtam egy olyan módszert, ami kényelmes, és nem kell csirkemellt salátával enni 0-24ben. Köszönöm a bíztatásokat és a segítséget!
2021. jún. 21. 23:59
 10/10 anonim ***** válasza:

Érdekesek a hozzászólások... Mivel 147kg-os testsúlyhoz az 1500kcal fogyást eredményez, a 138kg-nál már valószínűleg mást. Csökkent az anyagcseréd (EZ NEM BAJ!!), ezáltal kevesebb kalóriára van szükség. A kérdésedre a válasz NE! A kcal-t már ne csökkentsd, egyél több fehérjét hisz jobb a termikus hatása így az emésztése több kcal-t éget el. VAGY Mozogj valamit, nem azt mondom, hogy fuss maratonokat, hanem valami kis séta 10 perc esetleg súlyzózás alacsonyabb súlyokkal, stb...

Remélem tudtam segíteni!

2021. jún. 23. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!