Mennyi kcal a megfelelő napi mennyiség ebben az esetben?
Figyelt kérdés
160 cm vagyok és 80 kg.
Kb mennyi a napi megfelelő kcal?
A kalóriabázis alkalmazás 1242-t ír.
Viszonylag ahogy tudom próbálom megvalogatni mit eszek és mennyit,de egy idő után problémát okoz,most viszont szeretném tartani azt,hogy normálisan egyek
Nagyban függ a korodtól, a nemedtől, a testösszetételedtől, a napi tevékenységeidtől.
Közepes aktivitással és ilyen súllyal, akár több mint 2000 kalóriára is szüksége van a szervezetednek, ahhoz, hogy megtartsa a jelenlegi állapotát.
Ha erősen fogyni szeretnél akkor viszont tényleg érdemes egy ilyen 1200-1300 kalóriát kitűzni célnak, és annak megfelelően módosítani, hogy hetente mennyit fogysz átlagban. Ha jóval többet mint 1.5kg, akkor növelni kell a kalóriabevitelt, ha kevesebbet mint 1kg akkor csökkenteni.
2021. jún. 14. 14:13
2/18 anonim válasza:
Fogyáshoz kb. 1500 kalória lesz jó, ez annak a kalóriamennyisége, ami súlytartáshoz kellene, ha 55 kiló lennél. Ez jó lesz fogyáshoz is, de majd kitapasztalod a hetek, hónapok során, hogy mennyire fogysz, mert minden csak egy becslés, a kalóriaigényed is naponta változik főleg a napi aktivitásodtól függően.
2021. jún. 14. 14:17
3/18 anonim válasza:
2-es vagyok, még azt tenném hozzá, hogy az 1-essel ellentétben én úgy gondolom, hogy a heti 1 kiló fogyás neked bőven sok lenne, ne facsard ki annyira a szervezeted, a testsúlyod 0,8%-ánál nagyobb heti fogyást nem érdemes célként kitűzni (és ez a max.) - tehát olyan heti fél kiló bőven jó, de bármennyi fogyás győzelem.
2021. jún. 14. 14:20
4/18 anonim válasza:
1-es vagyok.
2-es: Ekkora túlsúllyal (majdnem 30kg, azaz a testének kb 1/3-a felesleg), egészen nyugodtan mehet több is mint 1kg, majd szépen fokozatosan ahogy veszít a súlyfeleslegből, lehet lassítani. Nyilván tőle függ, hogy mi a célja, milyen tempóban szeretne haladni, mennyire hajlandó visszavenni a zabálásból.
De nem, bőven nem sok.
2021. jún. 14. 14:26
5/18 anonim válasza:
Szerintem azért ír annyit a kalóriabázis, mert vagy túl hamarra állítottad be a határidőt amire leakarsz fogyni, vagy túl nagy heti fogyást adtál meg. 1242 kcal nagyon kevés, szerintem 1500 alá semmiképp sem kell menned, avval is még tökéletesen tudsz fogyni.
2021. jún. 14. 14:37
6/18 anonim válasza:
1500-nál kevesebb szerintem sem kell, az 1200 már elég drasztikus. Inkább sportolj, de az meg 1200 mellett nehézkes lenne. Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, sovány húst, minél kevesebb feldolgozott dolgot, és akkor annyira nem nehéz ezt tartani.
2021. jún. 14. 14:55
7/18 anonim válasza:
4-es: (2-es vagyok) de igen, sok, ez a testsúly 0,8%-a/hét (max) nem egy random kitalált szám, és nem is én állapítottam meg így. A fenntarthatóság miatt nem érdemes gyorsabban haladni.
2021. jún. 14. 15:27
8/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget :)
Szerintem annyira túlsúlyos nem vagyok,hogy majdnem 30 kg felesleg legyen rajtam..
2021. jún. 14. 16:29
9/18 anonim válasza:
Azzal a magassággal? De.
2021. jún. 14. 16:33
10/18 anonim válasza:
Talán ha elárulnád a nemed és az életkorod, akkor talán tudnánk segíteni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!