Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogy lehet úgy kiválasztani...

Hogy lehet úgy kiválasztani az ételeket, hogy összetételben is pont megfelelő mennyiséget fogyasszak?

Figyelt kérdés
2013. júl. 19. 11:07
 1/5 A kérdező kommentje:
Oké, értem, hogy x kcal-t kéne egy nap, bár egyet nem értek vele, én nagyon túlsúlyos vagyok, azt mondja, hogy fogyásra is 2500-3000 kalória kéne, ami sok, most próbáltam enni annyit, abba egész pizzák meg hamburgerek meg amit el tudsz képzelni belefér, sose ettem ennyit, szóval inkább legyen 1500 azzal lehet számolni. Viszont néztem, hogy a szükséges fehérje, zsír, szénhidrátból és összkalóriából is, hogy teljesítek a héten és hát bár a kalória megvolt a kitűzött 54-93%-a és a fehérje is elég jól összejött, a zsír meg sajnos néha túl is lépte, de a szénhidrát az alig-alig, volt, hogy 5%-a volt a fogyós grammnak, úgyhogy gyors bevágtam pár zsemlét, de még így is kevés maradt, szóval, hogy lehet pont úgy étkezni, hogy mindegyik érték a napi szint 100%-a körül legyen és az összkcal se lépje túl mondjuk akkor az 1500-at, bár mondom 1900-at ír, úgy, hogy másfél kilós fogyást állítottam be, de tutibztos mondom, hogy egy fél kiló se jönne le úgy se mégha a 100%-ot teljesítem is, de jó játéknak tartom ezt vezetni most
2013. júl. 19. 11:19
 2/5 anonim ***** válasza:

Az első és a legfontosabb hogy milyen minőségű kaját eszel. Szénhidrát és szénhidrát között ég és föld a különbség ,zsömlével meg pizzával akkor se fogysz ha 1000 kalóriát eszel, illetve amíg nagyon túlsúlyos vagy lehet csökken a súlyod, de pusztítod vele a tested egészségtelen és jojózáshoz vezet.

Ha tényleg komolyan gondolod akkor először is normális kaják kellenek amiket hasznosítani tud a test. tojás, szárnyasok, tengeri halak, sovány túró, magvak, zöldségek ,hüvelyesek, zab, árpagyöngy. feldolgozatlan természetes alapanyagok.

másodszor kell egy grammpontos mérleg amivel leméred mennyi húst csinálsz meg, szétosztod 3-4adagra, mellé raksz egy nagy vagon párolt zöldséget és lényegében egész nap azt eszed 1-2 étkezést leszámítva amikor meg rántottát főtt tojást túrót vagy ilyesmit. lehet variálni, fűszerezni , nagyon ötletes és változatos kaják vannak de az már sokadlagos.

soványhúsok és zöldség mellé a zsírbevitelt (szintén mérve) olajos magvakkal érdemes kipótolni, vagy a salátába lenmagolaj, vagy csirkemell helyett tengeri hal.

szénhidrát bevitelt meg zab barnarizs gersli. a lényeg hogy kiszámolod mennyi kell, megveszed leméred és annyit készítesz el mindenből amenyi kell. magadra kell főzni.

3000 kalória tényleg sok, hacsak nem csinálsz valami kemény erősportot akkor neked szénhidrátokból kb 150 grammnál nem nagyon kell több. a kalória számolás nem az igazi mert nem lehet pontosan meghatározni menyit használsz el, de azért szerintem kezdetben 2000ret meg kéne enned.

2013. júl. 19. 13:53
 3/5 anonim ***** válasza:

például 100kg vagyok ami azt jelenti hogy diéta alatt 200 gramm fehérjét viszek be egy nap. megnyitok egy tápanyag táblázatot látom hogy 100g csirkemellben 25g fehérje van.

akkor kiszámolom hogy ha veszek 600gramm csirkét az 150gramm fehérje, 3 étkezésre pont szét lehet osztani.

reggelire 4 tojás az még 20gramm, vacsira 150gramm soványtúró az még 30gramm és meg is vagyunk. megnézem ezzel mennyi zsírt vittem be és kipótolom magvakkal vagy lenmagolajjal az étkezések mellé.

Ez valószínűleg nagyobb volumenű és több étkezés mint amit eddig csináltál főleg ha mindenhez megeszel egy tonna zöldséget. De az elhízás pont attól van hogy a tested nem kap elég tápanyagot abból ami kéne ezért takarékoskodik velük, de ami nem kéne abból meg túl sokat kap. egyensúlyba kell őket hozni.

2013. júl. 19. 14:06
 4/5 anonim ***** válasza:

Ráadásul ha nagyon lelkiismeretes akarsz lenni, akkor nézed a vitaminosak, aminosav-összetételt és ásványianyag-tartalmat is :D Vagy csak bízol a testedben, az egyszerűbb... Mondjuk ha keveset eszel vagy túl sok ételcsoportot zársz ki, akkor talán érdemes utánanézni, hogy vajon jó-e úgy, legalábbis én hajlamos vagyok erre, amúgyis érdeklődő vagyok.

A mennyiség nálam egyszerű, annyit eszem, hogy jóllakjak. Az időpont is: akkor eszem, amikor éhes vagyok. Az, hogy mit, már több gondolkodást és tudást igényelt, de most már jó úton járok, persze azért ott is számít, hogy épp mit kívánok.

Ami a makrotápanyagok arányát illeti, drasztikusan különböző megközelítésekkel is lehet egészségesen, fitten élni. Úgyhogy nincs olyan, hogy ennyi százalékot kell bevinned, különben nem jó. Nekem ez is egyszerű, mert sosem hallgatok senkire, hanem olvasok és kitapasztalom, eldöntöm, mi jó nekem. Viszont számolgatni nem szoktam, mert az étrendemből eléggé következik, hogy rendben legyen a szerintem nekem alkalmas arány s ne legyen hiányom semmiből. Ha mégis figyelek valamire, az csak az, hogy a szénhidrát minél kevesebb legyen (ami nem jelenti azt, hogy visszafognám a zöldségfogyasztásomat vagy a gyümölcsöt, ha épp azt kívánom ;)) s a zsír minél több, de nem biztos, hogy mindenki esetében ez a célravezető. Nálam igen.

2013. júl. 19. 14:33
 5/5 anonim ***** válasza:
*vitaminokat
2013. júl. 19. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!