Ha fogyás a célom, akkor a mozgással elégetett kalóriákat baj, ha pótolom?
Figyelek az étkezésre, makrókra, de valamikor azért nem sikerül 100%-osan a keretemben maradnom. Ma például már csak 200 kcal-t vihetnék be vacsorára, ami nem lehetetlen persze, de valószínűleg ki fogok csúszni ismét.
Viszont edzéssel elégetek általában 400-500 kalóriát, így 2100ra ugrik a napi keret.
Nyilván 2100at nem szeretnék bevinni és általában az edzés ellenére sem lépem túl az 1600-at.
A cél a minél gyorsabb és hatékonyabb fogyás lenne nekem, mert extra nehezen fogyok.
Nem tudom, hogy az edzéssel elégetett kalóriákat baj-e, ha pótolom, esetleg kifejezetten szükséges? Adódhat abból bajom, lassíthatja a fogyást, hogy a bevitt 1600ból elégetek 4-500at? (heti 4-5x edzek)
Ezzel kapcsolatban mik a tapasztalatok?
Szóval, ha elégetsz 500 kcal-t, de 500-at megeszel, akkor 0-nál vagy, tehát olyan, mintha nem is edzettél volna semmit.
A fogyás lényege a kalóriadeficit.
Ja persze, nem mindennap, meg nem is az egészet. Mondjuk +100-200kcal.
Mint mondtam, ugye igyekszem figyelni a makrókra és fehérjedúsan, zsírszegényen étkezni és csak fontos ch-kat enni. De valamikor nem sikerül úgy belőni, hogy vacsira maradjon legalább 300-400kcal,főleg ha edzés előtt bedobok egy banánt, vagy egy zabszeletet, hogy legyen energiám.
"sajnos" elég nagy intervallumban vagyok ébren, 4.30-23.00kb, nehéz úgy elosztani ezt az 1600at,hogy ne legyek éhes.
Hát, a pulzus alapján nézi, úgyhogy remélhetőleg sokat nem téved. Bemelegítéstől nyújtásig szokott lenni 500-560 között. Attól függ, mennyire van benne magas intenzitású feladat.
A rendszerben nem szarakodom ezzel, ott egy óra edzés 400kcal,annyit szoktam beírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!