6 hónap alatt mennyi az optimális fogyás? Illetve mi az a mozgásforma ami hatékony és nem vesz igénybe sok időt? Kalóriákat érdemes számolgatni?
Sajnos mindig ugyanabba a hibába esek akárhányszor nekiállok fogyózni. Hirtelen leadok 7-8 kg-ot és az ugyanilyen hirtelen vissza is jön. Hogy tudnám ezt kiküszöbölni?
Ballagásomig le szeretnék adni minimum 15 kg-ot,viszont mivel érettségis évembe vagyok ezért nem igazán jut időm az edzésre, főleg nem olyan sok mint eddig.
Ne fogyókúrázni akarj, hanem életmódot váltani havi 2-4kg az egészséges, tehát a 15kg reális cél lehet. Ahhoz, hogy tanulni tudj, kell az energia, éheztetned magad nem érdemes.
Meg kellene nézned, hogy hogy és mit eszel/iszol és mit lehet elhagyni, kevesebbre venni, ideálisabbra cserélni. Első körben üdítők, nassolás, teljesen kihagyható. Gyorskaják minimalizálása. Minden étkezéshez zöldség, a megszokott köreteket csökkenteni.
A jojózás elkerülésére 1 módszer van.
NE drasztikus koplalós fogyókúrát csinálj kilóméteres tiltólistákat szabva, mert az emberek nagyobb része ezt nem bírja hosszútávon. Márpedig, ha egyszer eljut valaki oda, hogy súlyfeleslege lesz, akkor bizony élete végéig oda kell figyelnie, ha meg akar tőle szabadulni, és el akarja kerülni a fogyózás, fogyás majd feladás és visszahízás ördögi körét. Én ezzel több mint 10 évig szenvedtem, mire rájöttem, hogy nincs értelme kínozni magam. Nem ez a megoldás.
Hogy kinek mennyi megy le x idő alatt, az egyénfüggő, a fogyás 1 személy esetén is változó, nem mindig megy le ugyanannyi. Én volt hogy 1 hónap alatt 5 kilót fogytam, és volt hogy 2-3-at, vagy fél kilót. De olyan is, hogy 2 hónapig semmit. A 20 kilóra már nem is emlékszem pontosan, talán fél év volt azt hiszem.
20 hónapja váltottam életmódot, és most járok -67 kilónál.
Ne fogyókúrázz, ne szabj magadnak időhatárokat, se tiltólistákat, tanulj türelmet, legyen erős motivációd, válts életmódot, amit élhetőnek ítélsz az egész további életedre. Fókuszálj a teljes értékű élelmiszerekre, fehérlisztet, hozzáadott cukrot, próbáld csökkenteni, és építsd be az életedbe a rendszeres mozgást.
Ha az első évet " túléled" már nem olyan nehéz. 😊 Simán hozzá lehet szokni.
Sok sikert😊
Köszönöm szépen mindenkinek a választ és a tanácsokat!
Igyekszem magfogadni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!