Szerintetek jól számolom a kalóriákat? Sok az 1700, vagy így tudok fogyni?
1500 kalória az alapanyagcserém(testzsír százalékos mérésen jött ki ez az eredmény) fogyni szeretnék. 1700 kalóriát lőttem be magamnak, mivel sokat mozgok: egyetemista révén most van szerencsém ahhoz, hogy minden nap egy 1,5 órás kutyasétáltatással indítsam a napot. Mellette pedig heti 6×sportolok.(itthoni alakformáló (1óra) plusz 45 perc kardio) 1500 kalóriával éhes szoktam lenni, az 1700at sokkal jobban tudom tartani. Viszont félek hogy sok lenne a kalória.. Ti mit gondoltok?
Illetve a zöldségeket is bele kell számolni a kalóriákba? Itt természetesen nem a krumplira meg a répára gondolok, hanem a minimális kalória tartalmúakra pl: kovászos uborka, savanyú káposzta, saláta. Egy edzős ismerősöm mondta, hogy ezek annyira elhanyagolhatóak, hogy nem szükséges beleszámolni őket a makrokba.
Elhanyagolható kalóriák, viszont a mikro-makro számít, főleg ha olyanokat is eszel, mint a répa. Így könnyen meg tudod tolni a napi szénhidrátod, ha nem figyelsz oda :)
Sztem az 1700 az reálisabb, de ahogy kettes is mondta, tapasztald ki, nem veszíthetsz vele sokat.
4-es hozzászólásról a vicc jut eszembe amiben a cigány a nem evésre szoktatja a lovát. 2 hét koplalás után az állat elpusztul, mire a cigány:
"Kár, pedig már majdnem hozzászokott".
Amit írsz az nem hozzászokás, hanem a szervezeted úgy döntött hogy attól hogy hülye vagy még nem feltétlenül kell (rögtön) megdöglened (elég később). Ez hormonális változásokat is jelent. Többek között ilyenkor lecsökken a pajzsmirigy által termelt trijódtironin és tiroxin koncentrációja a vérben. Ennek az elsődleges következménye az anyagcsere lelassulása, másodlagos következmény lehet az aluszékonyság, krónikus fáradtság, izomgyengeség, nőknél menstruációs problémák vagy akár a menstruációs ciklus teljes kimaradása, alacsony vérnyomás, stb. A szervezeted először hidrolizálja (lebontja) az izomszövetben található fehérjéket, hogy biztosítani tudja az agy és a belső szervek működéséhez szükséges energiát (glükóz). Ha már nincs mit lebontani akkor olyan helyekről von el tápanyagokat a szervezeted ami nem szükséges rövidtávon az életben maradáshoz, pl. haj, csontok, stb.
Az alultápláltság egy nagyon érdekes folyamat akinek kedve van kipróbálni az nyugodtan fogyasszon mindössze napi 1000 kcal-t, ráadásul sportolás mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!