Ha azt tanacsoljak hogy egyunk min.2000 kcalt akkor aki annal kevesebbet eszik az koplaltatja a szervezetet? de akkor sokan hogy nem tudnak fogyni 2000kcallal csak kevesebbel?
Mivel a kalóriaszükséglet függ a nemtöl, magasságtól, súlytól, az életmód aktivitásától meg az életkörülményektöl, ezért az ilyen "mindenkinek 2000 kcal kell"-féle kijelenetés teljes mértékben hülyeség!
A kalóriaszükségletet a fentiek ismeretében lehet kiszámolni, az ad használható értéket.
Nem tanácsolják sehol, hogy 2000 kalóriát egyen mindenki.
Van, ahol ez van beállítva átlagnak, ha valaki semmilyen adatot nem ad meg (súly, mozgás).
Minimumnak 1200-at szoktak általában mondani.
A kérdező szerintem a referenciaértékre gondol hogy csomó ételnél ott van h x ételben van “500 kcal *egy átlagos felnőtt ember napi ajánlott energiabevitele 2000 kcal.”
De itt a bibi hogy átlag, ebben benne vannak a férfiak a magas emberek, akik fizikai munkát végeznek és nem a fogyókúrához hanem a súlytartáshoz számolják.
De mindenkinek magának kell kitapasztalnia. Alacsony, nem sokat sportoló nő 2000-rel még hízik is.
Ez egy átlagos felnőtt igénye. Csakhogy nem mindegy, hogy egy 150 centis, vagy pl egy 175-180 centis nőről beszélünk, vagy férfiról.
Nekem plegyszerűen érzem, hogy kevés a 2000 még fogyáshoz is, mert kifejezetten éhes maradtam mellette. ( Régebben sok kalórialimites fogyási próbálkozásom volt, mind sikertelen.
Többet szoktam enni, 2300-2500 körül, ezzel érzem jól magam, szénhidrátszegény étrend mellett.
Amúgy a makrók, és a minőség fontosabb mint az össz kalória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!