Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Általában hány kalóriás...

Általában hány kalóriás diétát szoktak alkalmazni fogyás érdekében?

Figyelt kérdés
174cm magas vagyok, jelenleg 73kg. Idáig mindig átlagosan 60kg voltam. Most 63kg-ot céloztam be. Itthon szoktam ellipszis tréneren illetve futógépen is mozogni. Ez az utóbbi 2 hónapra mondható el.
2021. máj. 5. 16:44
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

19. Én leírom a saját tapasztalataimat, leírok egy olyan életmódot ami nekem segített. ( És másoknak is, akiket ismerek) Amit mindenki kezelhet fenntartásokkal természetesen, ahogy gondolja. Vagy esetleg kipróbálja, aztán vagy bejön neki vagy nem.

Te meg terjesztheted nyugodtan a baromságaidat ugye? Pl a teljes értékű növényi étrendet akkor miért is erőlteted mindenhol? Ez az év vicce! Főleg, hogy az ember alapvetően mindenevő.

Az egyéni igények, ízlés pedig már más lapra tartozik.

2021. máj. 6. 00:12
 22/31 anonim ***** válasza:

Mondjuk én elég sok kutatással alá tudom támasztani a teljesértékű növényi étrend hasznosságát és ez a baromi nagy különbség kettőnk között. Azt soha nem írtam, hogy csak a teljesértékű növényi étrenddel lehet egészségesen élni. Aki meg ez ellen annyival tud érvelni, hogy az ember mindenevő, az elég sokat elárul, hogy az illető nem sok mindennel van tisztában. Érvelhetsz ellene, kérlek is rá, hogy próbáld meg, had alakuljon ki egy értelmes diskurzus, de az, hogy azért nem jó, mert az ember mindenevő, az nem állja meg a helyét. A mindenevő egyébként azt jelenti, hogy mindent meg tud emészteni, nem azt, hogy mindent ennie kell, hogy egészséges legyen.

A tudomány mai állása szerint a TÉNÉ egészséges (ami nem jelenti, hogy vegyes étrenden nem lehet egészségesen élni). A te elméletedet, hogy nem kalória többlet/deficit kell a hízáshoz/fogyáshoz, pedig elutasítja a tudomány. Az egész világgal mész szembe te, a Pődör, meg a Schobert Norbi. Úgyhogy ne mondd, hogy amit én csinálok, az olyan, mint a te ámokfutásod.

2021. máj. 6. 00:27
 23/31 anonim ***** válasza:

Réka tanult profi dietetikus az ő által átadott információk számomra hitelesebbek mint névtelen arctalan te, meg az akárhonnan linkelt cikkeid.

Hogy jön ide norbi??? Engem ő nem érdekel. Na mindegy, nem is érdekel. Sem te, meg a hisztid.

2021. máj. 6. 00:50
 24/31 anonim ***** válasza:

Milyen akárhonnan linkelt cikkeim? :D

Kutatásokat és tanulmányokat szoktam linkelni, nem feminás cikkeket. Sajnálom ha nem érzed a különbséget. Ha neked egy hivatkozások nélküli maszlag hitelesebb, mint az, ami bizonyítékokkal van alátámasztva, akkor nincs mit mondani, egyszerűen buta vagy. Erre amúgy minden jogod megvan, csak ne terjeszd, mert árthatsz vele másoknak. Hogy lehetsz ennyire önző, hogy ez nem érdekel?

Egy tanult, profi dietetikus, aki nem hisz a kalóriákban, de hisz a helyi zsírégetésben. Aha. Az az iszonyú ostobaság, hogy azért van szerinted igaza, mert egy tanult dietetikus. Szerinted amit én mondok, azt én találtam ki? Ezt nem állítja rengeteg tanult dietetikus?

Norbi úgy jön ide, hogy hiába pikkelsz rá, kettejük mondandójának ugyanaz az alapja. Ő is sületlenségeket beszél, semmibe véve a kalóriákat és démonizálva a szénhidrátot. Azt a szénhidrátot, amit amúgy a szervezet szinte nem is képes testzsírként elraktározni. Ez a nagy probléma.

2021. máj. 6. 08:08
 25/31 anonim ***** válasza:

#2 vagyok: én írtam, hogy ki kell tapasztalni, hogy kinek mi válik be. Én sok mindent kipróbáltam az évek során és biztosan állíthatom, hogy nekem az 1200 kalóriás, alacsony ch, magas fehérje étrend működött. 20 kg-t fogytam néhány hónap alatt és nem éreztem tarthatatlannak. A laborleleteim is jók voltak mellette, kétszer is voltam vérvételen egy év alatt.

Azóta is tartom a súlyom, most már magasabb kalórián vagyok, de ugyanúgy tartom az alacsony ch/magas fehérje arányt.

2021. máj. 6. 11:22
 26/31 anonim ***** válasza:
25. Úgy egyél ahogy neked jó! Az a legfontosabb. Ne foglalkozz mások véleményével, te jobban ismered a saját szervezeted:)
2021. máj. 6. 14:21
 27/31 anonim ***** válasza:
24. A végtelenül buta itt te vagy. Mégpedig azért mert nem fogod fel, amit 150 ezerszer leírtam, hogy Réka nem nem hisz a kalóriákban, hanem azt mondja hogy maga a kalóriaelmélet túl van egyszerűsítve, ami teljes mértékben igaz is, mert a hízást fogyást bizony a hormonális állapot is erősen befolyásolja. Amíg ez nem jut el az agyadig, addig felesleges mindenféle kommunikáció.
2021. máj. 6. 14:28
 28/31 anonim ***** válasza:

Igen, csak a hormonális dolgok a kalória határt befolyásolják. Érzed a különbséget? Olyat meg egy hormon sem csinál, hogy kalória deficitben elraktározza a szénhidrátot zsírként.

2021. máj. 6. 17:02
 29/31 anonim ***** válasza:
Inzulin
2021. máj. 6. 17:04
 30/31 anonim ***** válasza:
54%
28-nak igaza van, továbbá inkább a fogyás-hízás befolyásolja a hormonális állapotot, nem fordítva. pl. egy IR-esnek sokkal jobbak az értékei, miután lefogyott, illetve javulnak a fogyás közben.
2021. máj. 6. 17:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!