Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Általában hány kalóriás...

Általában hány kalóriás diétát szoktak alkalmazni fogyás érdekében?

Figyelt kérdés
174cm magas vagyok, jelenleg 73kg. Idáig mindig átlagosan 60kg voltam. Most 63kg-ot céloztam be. Itthon szoktam ellipszis tréneren illetve futógépen is mozogni. Ez az utóbbi 2 hónapra mondható el.
2021. máj. 5. 16:44
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
OK, akkor értem. Így akkor nem is 2 ember több ezer ellenében, hanem 1-1. Egy, aki azonos kalóriabevitellel, a makrók megváltoztatásával fogy, és egy másik, aki sokkal nagyobb kalóriabevitellel fogy, mint amennyivel egyébként tartja a súlyát. Ez még mindig anekdota (ez nem egy degradáló megjegyzés akar lenni, ez csak egy tény, hogy egyetlen ember tapasztalata pusztán az, egyéni tapasztalat, ezért anekdota - ha egy orvos írná ugyanezt, klinikailag ellenőrizetlen körülmények közül, az is anekdota lenne).
2021. máj. 5. 22:08
 12/31 anonim ***** válasza:
Szerintem az egyéni tapasztalatok a legfontosabbak. Én ezt tanultam meg azalatt a több mint 15 év alatt amit azzal töltöttem hogy számomra élhető megoldást találjak a fogyásra. :)
2021. máj. 5. 22:39
 13/31 anonim ***** válasza:

Abszolút így van, egyetértek. Számodra, ahogy te is írod. Ezért írtam, hogy fenntartással kezelendő (de kipróbálható), mert ami számodra megfelelő, az egyáltalán nem biztos, hogy más számára is (pláne, ha a te tapasztalatod szembemegy a tudományos vizsgálatok eredményével). Tehát természetesen fontos és értékes, de lehet, hogy csak neked. És most mondhatod, hogy jó, de akkor most minek kötöttem beléd, amikor te csak jó szándékkal megosztottad ezt az egyéni tapasztalatot a világgal, hogy hátha másnak is bejön. Miért kötöttem bele, amikor én is azt mondom, hogy persze, kipróbálható.

De ez nem kötözködés vagy belekötés volt, puszta figyelemfelhívás (a kérdező és bárki más számára, aki ezt esetleg olvassa), hogy a te eseted (aki kalóriatöbbletben fogysz) és a 4-esé, aki csak átrendezte a makróit és fogy, nincsen összhangban a tudományos bizonyítékokkal ebben a témában. Ha összhangban lenne, akkor nem szóltam volna semmit.

2021. máj. 5. 23:12
 14/31 anonim ***** válasza:

Szénhidrát náci!

Szerintem elég sokszor el lett már magyarázva, hogy azért fogytál, mert a szervezeted nem éhezett tovább. Akkor lett volna releváns a tapasztalatod, ha a kalóriát nem növelted volna meg, csak a ch-t csökkented a zsír javára. Akkor viszont nem fogytál volna jobban, ezt garantálom.

13-asnak igaza van, egyszerűen ez szembe megy az egyértelmű tudományos tényekkel.

2021. máj. 5. 23:52
 15/31 anonim ***** válasza:
A 3-as és 5-ös kommemtemet miért kellett nullára pontozni? Csak belekérdeztem, baszod 😂
2021. máj. 5. 23:53
 16/31 anonim ***** válasza:
Én eredetileg szimplán csak válaszoltam a feltett kérdésre, hogy anno a régi orvosom hány kalóriás diétát írt elő ( mivel ez volt a kérdés), ( meg még annyit, hogy az nekem nem jött be, ezért váltottam másra) mert úgy gondolom fontos információ az is, hogy a dolog hasznos volt- e vagy sem:)
2021. máj. 5. 23:55
 17/31 anonim ***** válasza:
Utóbbi kommentem a 13-asnak szólt.
2021. máj. 5. 23:57
 18/31 anonim ***** válasza:
30%

14. Primitív zsírnáci!

Nem érdekel a firkálmányod, el sem olvastam.

2021. máj. 6. 00:00
 19/31 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, ugyanazt írtam le, mint már annyiszor. De a lottó ötösre nagyobb esélyem van, mint beléd értelmet verni. Ami igazából nem is érdekel, csak könyörgöm, ne terjeszd tovább a hülyeséget. Emberek életével játszol!
2021. máj. 6. 00:03
 20/31 anonim ***** válasza:
16. 13-as vagyok. igen, ezt én is értem - én pedig igyekeztem felhívni a kérdező és bárki más figyelmét arra, hogy amit leírtál, az olyan egyéni tapasztalat, amit nem igazolnak tudományos bizonyítékok, sőt, te egyenesen az ellenkezőjét tapasztaltad, tehát amit leírtál fenntartással kezelendő, mert nem volt hitelesítve senki által, tehát anekdota. ettől még számodra fontos és érvényes. és ha azt írtad volna, hogy x kalóriadeficittel y kilót fogytál, és mondjuk arányosítva ezt és ezt a kalóriamennyiséget ajánlod a kérdezőnek, akkor meg sem mukkanok, mert nem mész szembe a jelenleg érvényes elméletekkel és a fizikával. csak ennyi volt a "bajom", és engedtessék meg, hogy ha te egy nyilvános fórumon olyan fajta személyes tapasztalatot írsz le (amúgy tanácsként, ezt azért nehéz tagadni), ami erősen megkérdőjelezhető, akkor erre valaki felhívja azok figyelmét, akik ezzel esetleg nincsenek tisztában. hangsúlyozom, ettől még számodra ez a tapasztalat nyilván érvényes, ezt nem lehet vitatni.
2021. máj. 6. 00:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!