Miért kell számolni a makrókat?
A makrók azért érdekesek, mert nem mindenkinek felel meg minden összetétel.
A magas CH-s étrend is, meg a ketogén is olyan, hogy a legtöbb embernek komoly problémaái lesznek tőle.
Alapesetben az a fontos, hogy a három fő összetevő aránya stimmeljen, különben vagy rosszul lesz az illető, vagy a végén ugyan sovány lesz, de ronda, formátlan.
Tehát a kalórián nem változtattál, csak a ch-t csökkentetted és úgy indult be a fogyás?
Nem nagyon tudod megoldani, hogy túl kevés fehérjét vigyél be, még ha akarod sem. Az izom megtartását pedig az edzés segíti elő, nem a sok fehérje. Arra tudnál valami forrást mellékelni, hogy a fehérje lebontása akkora plusz energia, hogy segíti a kalóriadeficitet?
Én is így gondolom, ezért kérdeztem a négyes válaszolót, hogy jól értettem-e, amit írt.
6. Nem.
Sokféle módon próbáltam lefogyni az évek során. Semmi sikerrel.
Ezek közt volt egy fél éves időszak, amikor orvosi javaslatra 1500 kcal- os limittel és 160g szénhidráttal diétáztam, hozzá rendszeresen mozogtam, egészséges alapanyagokat használtam, mindent mértem, számoltam, mégsem fogytam semmit. Egy grammot se. + Nagyon sokszor éhes voltam, fáradékony stb. És olyan ételeket kellett ennem amiket nem szeretek, mert a doki szerint kötelezően kellett a 160g szénhidrát. ( Mint utóbb kiderült, marhára nem kell)
Aztán valamivel később, dietetikus ajánlására 80-90grammra csökkentettem a szénhidrátbevitelt, mellette több fehérjét és elég sok zsírt fogyasztok, konkrét direkt kcal keret
nélkül, úgy hogy eszem ha éhes vagyok, és mindig jóllakom, a napjaim általában 2500 kcal körül alakulnak, így érzem kól magam. + rendszeres mozgás persze, és fogyok azóta is. Emellett sokkal energikusabb vagyok, és sokkal jobban érzem így magam. Kb ennyi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!