Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mivel lehet hatêkonyabban...

Mivel lehet hatêkonyabban fogyást elérni diéta vagy mozgás?

Figyelt kérdés
Nem szeretek diétázni, mert imádom a finomságokat. A mozgás az oké, nincs ellenemre, de a diétát nem bírom betartani. Sokaktól hallottam, hogy a megfelelő diétával, vagy más szóval étrenddel lehet lefogyni, nem pedig a mozgásmennyiség növelésével. Nektek mi a tapasztalatok? Szerintetek is így van? Igazából csak infót gyűjtök, hogy végre komolyan vegyek egy étrendet. :D

2021. ápr. 25. 00:25
A kérdező szavazást indított:
Étrend
Testmozgás
36 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
85%
A mozgás önmagában nem sok. Sokkal fontosabb, hogy mit eszel. A mozgás is segít ebben, hiszen több kalóriát égetsz, ezáltal több mindent is ehetsz. Alapvetően pedig az a jó diéta, amit egy életen át tudsz tartani.
2021. ápr. 25. 00:46
 2/10 anonim ***** válasza:
85%

Lehetséges, hogy tudsz fogyni mozgással is, de megfelelő étrend nélkül nem biztos, hogy sikerülni fog. Átlag embernek munka, család satöbbi mellett nincs annyi ideje, hogy minden szirszar kaját le tudjon dolgozni.

Pl a páromnak olyan munkája van, hogy napi 10 órát folyamatosan jön megy, ez rengeteg mozgás, max wc közben áll le, és 20p ebédszünet. Emellett viszont csokit, cukros sütit, csipszet, fehérlisztes pêkárut , tésztát , fehér rizst evett, és így felszedett 8 év alatt 45kilót.

Szóval érdemes átgondolni.

2021. ápr. 25. 00:48
 3/10 anonim ***** válasza:
80%

Majdnem 15 kilót adtam le az elmúlt hónapokban úgy, h esténként simán benyomok egy tábla csokit. Az a trükk, h heti háromszor legalább 30 percet futok, mindennap egy órát gyaloglok, a kajából elhagytam a szénhidrátot és a hozzáadott cukrot, és a benyomott tábla csoki szintén hozzáadott cukortól mentes. Főleg csirkehúst eszem, köretnek meg tipikusan salátát.

De nyilván ha még ennél is többet futsz és több kalóriát égetsz, akkor arányosan többet is vihetsz be hozzá. Nekem a fenti megoldás bevált, nincs igényem például chipsre vagy sült krumplira.

Különben meg a mozgást ne akard megúszni, mert egyrészt nagy örömet is okoz, másrészt megnöveli nagyon jelentősen az egészségesen leélt éveid számát, harmadrészt ha csak koplalással fogysz, akkor persze elvékonyodsz, de az izmaid tónusa híján nem fogsz közel sem olyan jól kinézni, mint sportolással.

2021. ápr. 25. 03:13
 4/10 anonim ***** válasza:
70%

Sokkal könnyebb (sajnos) túlenni a keretet, mint lemozogni a bevitt energiát. A diéta sem egy ördögtől való dolog, eleinte az is elég lehet, ha leszoksz a nassolásról, nem kell egész nap üres salátalevelet enni.

Én tavaly nyáron rendszeres mozgás mellett is több kilót híztam, amióta figyelek a kajára is, azóta tudok fogyni.

2021. ápr. 25. 08:18
 5/10 anonim ***** válasza:
79%
Kétlem, hogy annyit és olyan intenzíven tudnál mozogni, hogy ledolgozd az összes feleslegben bevitt kalóriát. Ha mégis sikerülne, akkor is ott a minőségből adódó probléma, hiszen a szervezet megfelelő működéséhez, jó alakot adó izmok építéséhez szükség lenne az alapanyagokra is.
2021. ápr. 25. 08:19
 6/10 anonim ***** válasza:
86%
70% diéta, 30% mozgás. Kivéve az élsportolókat, akik több ezer kalóriát égetnek el mozgással. Egy átlag ember csak mozgással nem nagyon tud fogyni, ha nem figyel oda az étkezésre. Mozgás nélkül pedig nehéz fogyni, és nem nagyon érdemes, mert nem lesz szép izmos test az eredmény, csak egy soványabb plötty. Tehát mindkettő fontos, jól kiegészítik egymást, de a nagyobb hangsúly a diétán van.
2021. ápr. 25. 10:16
 7/10 anonim ***** válasza:
38%

6-os vagyok, kiegészítés: A diétás ételek is lehetnek finomak. Próbálj jó recepteket keresni, vagy a kedvelt ételeket kicsit lájtosabban elkészíteni pl. kevesebb olaj használatával, zsírszegényebb alapanyagokból, lisztet részben tk-re cserélve stb. Kísérletezz a zöldségekkel, hátha valamilyen formában jobban ízlenek, azokból ehetnél többet. Próbálj kicsit mértékletesebben enni. Egyél lassan, nyugodt körülmények között, odafigyelve, akkor jobban érzed, mikor laksz jól. Ne edd tele magad, már az is sokat számít.

Ha sportolsz akkor nem kell teljesen lemondani az édességekről sem. De mértéket kell tartani. Napi egy tábla csokit nem fogsz tudni könnyen lemozogni, de néhány kockát simán.

2021. ápr. 25. 10:23
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Különösen utolsó, nagyon jó gyakorlati tanácsokat írtál! Valaki félreértette, pont nem a mozgással van a bajom, mert alapvetően azt szeretek, amiről eddig sosem tudtam lemondani, azok a kedvenc kajáim, az édességeim, a rossz étkezési szokásaim (pl. Este 11kor is nekiállok enni, ha úgy érzem éhes vagyok). És teljesen igazatok van, nem vagyok élsportoló, hogy ennyi kalóriát elégessek, szóval tényleg muszáj lesz diétázni, amit gyűlölök.
2021. ápr. 25. 11:01
 9/10 anonim ***** válasza:
79%
Nekem az a véleményem,hogy az étrend fontosabb nagyobb túlsúly esetén,viszont aki 2-3 kg-tól akar megszabadulni,a sport sokkal hatékonyabb.
2021. ápr. 25. 12:25
 10/10 anonim ***** válasza:
74%
Akkor ehetsz pár csaló kaját édességet stb, ha sokat edzel. Ha szeretsz edzeni akkor mozogj heti 5x és megemelheted a kalóriabeviteled. Azon belül pedig beleférhet egy kis csoki akár minden nap. Ha többet égetsz el mint smit beviszel fogyni fogsz így is. Viszont hozzáteszem ez nem túl egészséges és a tápanyagdús vitamindús kaják elől veszi el a helyet az üres kalória, plusz ha később elmaradoznak az edzések elkezdesz majd hízni. Meg amúgy nehéz is megálni szerintem hogy ne zabáljon be az ember ha már egyszer csokit eszik. Legalábbis nekem aki nagyon cukorfüggő voltam nem tett jót, ha csaltam mert akkor már nem bírtam leállni
2021. ápr. 25. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!