Mivel lehet hatêkonyabban fogyást elérni diéta vagy mozgás?
Lehetséges, hogy tudsz fogyni mozgással is, de megfelelő étrend nélkül nem biztos, hogy sikerülni fog. Átlag embernek munka, család satöbbi mellett nincs annyi ideje, hogy minden szirszar kaját le tudjon dolgozni.
Pl a páromnak olyan munkája van, hogy napi 10 órát folyamatosan jön megy, ez rengeteg mozgás, max wc közben áll le, és 20p ebédszünet. Emellett viszont csokit, cukros sütit, csipszet, fehérlisztes pêkárut , tésztát , fehér rizst evett, és így felszedett 8 év alatt 45kilót.
Szóval érdemes átgondolni.
Majdnem 15 kilót adtam le az elmúlt hónapokban úgy, h esténként simán benyomok egy tábla csokit. Az a trükk, h heti háromszor legalább 30 percet futok, mindennap egy órát gyaloglok, a kajából elhagytam a szénhidrátot és a hozzáadott cukrot, és a benyomott tábla csoki szintén hozzáadott cukortól mentes. Főleg csirkehúst eszem, köretnek meg tipikusan salátát.
De nyilván ha még ennél is többet futsz és több kalóriát égetsz, akkor arányosan többet is vihetsz be hozzá. Nekem a fenti megoldás bevált, nincs igényem például chipsre vagy sült krumplira.
Különben meg a mozgást ne akard megúszni, mert egyrészt nagy örömet is okoz, másrészt megnöveli nagyon jelentősen az egészségesen leélt éveid számát, harmadrészt ha csak koplalással fogysz, akkor persze elvékonyodsz, de az izmaid tónusa híján nem fogsz közel sem olyan jól kinézni, mint sportolással.
Sokkal könnyebb (sajnos) túlenni a keretet, mint lemozogni a bevitt energiát. A diéta sem egy ördögtől való dolog, eleinte az is elég lehet, ha leszoksz a nassolásról, nem kell egész nap üres salátalevelet enni.
Én tavaly nyáron rendszeres mozgás mellett is több kilót híztam, amióta figyelek a kajára is, azóta tudok fogyni.
6-os vagyok, kiegészítés: A diétás ételek is lehetnek finomak. Próbálj jó recepteket keresni, vagy a kedvelt ételeket kicsit lájtosabban elkészíteni pl. kevesebb olaj használatával, zsírszegényebb alapanyagokból, lisztet részben tk-re cserélve stb. Kísérletezz a zöldségekkel, hátha valamilyen formában jobban ízlenek, azokból ehetnél többet. Próbálj kicsit mértékletesebben enni. Egyél lassan, nyugodt körülmények között, odafigyelve, akkor jobban érzed, mikor laksz jól. Ne edd tele magad, már az is sokat számít.
Ha sportolsz akkor nem kell teljesen lemondani az édességekről sem. De mértéket kell tartani. Napi egy tábla csokit nem fogsz tudni könnyen lemozogni, de néhány kockát simán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!