Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Nem baj, ha csak napi 3x...

Nem baj, ha csak napi 3x eszek? Hogy számoljam a fehérjét?

Figyelt kérdés

166cm vagyok, 60 kiló, nő.

52 kilósan érzem jól magam, lehet, hogy számok alapján kevésnek tűnik a magasságomhoz, de látványra az pont jó nekem.

Le szeretnék fogyni úgy, hogy mellette edzegetek itthon. 1600 kalóriát lőttem be, azt olvastam, hogy 2g/tskg fehérje kellene. De ezt a jelenlegi "hájas" tskg - ra kell érteni, vagy a "normál" súlyomra?

Annyira nem mindegy, mert vegán vagyok, és kiegészítők nélkül nem tudok annyira könnyen bevinni 120g fehérjét.

Hogy számoljam? Az is jó, ha nem 5x eszek egy nap kevesebbet, hanem inkább 3x többet? Nekem az jobban esne.

2021. ápr. 4. 16:10
 1/8 QvanyadatMDRTR ***** válasza:
34%

nem baj. Én sem adom a napi 5 / X db étkezést.

Szerintem a lényeg főleg a szénhidrát bevitel, eddig m indig attól függően eredményes volt a tömegelésem és szálkásításom is, plusz fehérjéből minnél többet viszek be (nem számolom) és zsírből minnél kevesebbet (nem számolom).

Ezzekkel együtt másoknak tanács, a kalória bevitel, de a kalóriát sem mindegy melyik makró teszi ki a fentiek közül, tehát én inkább a makrók grammos számolásában hiszek (meg nem csak hiszek, múködik is nekem).

És kb mindegy hány étkezés.

A lényeg, hogy azért jobb többször kevesebbet enni, mert kevésbé tágul a gyomor, és jobban eloszlik egy napra a tápanyag.

magasság - 105/110 = ideális súly (izomban, nem zsírban)

Valóban kevésnek tűnik, de ha vézna vagy és nincs rajtad sok izom, akkor lehetsz ennyi, ha lenne rajtad fölösleg, több zsír, akkor meg akkor is több lennél, ha meg izom, akkor végképp, mert az izom nehezebb, mint a zsír.

Hát látványra elvileg 56 (ugye -110) lenne az ideális, izomban, nem zsírban, tehát lehet inkább azzal van a problémád, hogy több rajtad a felesleg és kevés az izom, mert a formásságot az izom adja. Ha leszáradsz és jónak látod a formát, azt is az izom adja, csak nem kell annyire lefogyni, ha több izom van, több kgnál (pl 56 körül +/- 2kg) lesz látványosan jó a leszáradás.

Mondjuk ne legyél vegán xd mert láthatóan nem jó életmód, kivéve persze ha beteg vagy és csak így tudsz élni, amúgy nem éri meg az ilyen "okosság". Látható is, élő példa ezek szerint.

3x egyél mérsékeltet :D

Az emberek többsége azért van elhízva, mert sosem annyit esznek, amennyitől már nem éhesek, hanem emennyivel belaknak.

Szóval annyit egyél, amennyi elmulasztja az éhséged. Illetve az éhséget sem kell megvárni, - +ezért is jó az 5 étkezés elv - mert az éhség már egy katabolikus folyamat, ott már szenved a test, hiány van és jelzi a szervezet. Szóval úgy értem hogy ne zabáld tele magad, az a lényeg, hanem csak épp eleget egyél.

24/F 169 cm 64 kg

2021. ápr. 4. 16:23
 2/8 anonim ***** válasza:
60%
Ha vegán vagy, akkor olvasd el Varga Balázs Fehérje mítosz című könyvét. 2 g/tskg fehérje felesleges, a felénél nem kell több.
2021. ápr. 4. 17:07
 3/8 anonim ***** válasza:
43%

"Mondjuk ne legyél vegán xd mert láthatóan nem jó életmód, kivéve persze ha beteg vagy és csak így tudsz élni, amúgy nem éri meg az ilyen "okosság". Látható is, élő példa ezek szerint."

Jajj, ebbe ne menjünk bele, mert látszólag borzasztóan keveset tudsz a témáról.

2021. ápr. 4. 17:26
 4/8 anonim válasza:

[link]

Ezzel a kalkulátorral ki tudod számolni kb, hogy mennyit kell enned, ha magas fehérjével szeretnél diétázni.

2021. ápr. 4. 18:47
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Bajnak nem baj, de sikeresebb és egészségesebb, ha az ember figyelembe veszi a természetes ritmust. Az emberi emésztőrendszer mozgásai 2,3-3 óránként felerősödnek, ilyenkor van szüksége a gyomornak újabb anyagbevitelre, különben hangos gyomor éhségkontrakciók jelentkeznek diszkomfort érzéssel. Ez az oka a napi ötszöri étkezésre vonatkozó ajánlásnak.
2021. ápr. 4. 20:32
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

5-ös ez is egy vélemény és elmélet. Vannak más elméletek is.

Az intermittent fastingot/időben korlátozott étkezést tartom és az általad ​leírt diszkomfortérzetnek, gyomorkorgásnak nyoma sincs. ​Nekem bevált az, hogy csak 12 és 8 között étkezem, amennyiszer jól esik.

Korábban, mikor reggeltől estig folyamatosan, többször ettem - rengeteg gyomorkorgásos, puffadásos, stb problémám volt. Az 8 órás étkezési ablakkal ezeknek nyoma sincs. (És a hormonális, korral járó hízásra is szuper megoldás.)

Szóval a kérdésre válaszolva szerintem nem gond, ha naponta csak 3x eszel.

2021. ápr. 4. 20:49
 7/8 anonim ***** válasza:
57%

Fogyókúrázol, nem testet építesz. Ennyi fehérjéből nem izom lesz, hanem üzemanyag, amit eléget a tested kalóriaként. Vigyél be minél többet, amit be tudsz természetes úton, mondanám, hogy csirke, tojás, de vegaként nem tudom milyen lehetőségek vannak, a lényeg, hogy sok a fehérje.

1600 kalória és a rengeteg fehérje elég lassú fogyást fog eredményezni, egy pici elszámolás, vagy valami hiba, amit nem számolsz bele, pl egy kávé, és máris annyi a fogyásnak.

Az 1400 kalória biztosabb fogyást eredményezne, min60g-max90g közti fehérjével.

2021. ápr. 4. 21:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem baj. Akkor egyél, ha a testednek szüksége van rá=éhes vagy. Ha ez napi 3szor van akkor annyiszor. Nem szükséges többször enni, csak ha igényled!
2021. ápr. 4. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!