Most kezdtem bele a kalória számlálásba életmódváltással. Mire érdemes figyelni az elején? Lehet, hogy túl keveset eszem?
Sziasztok!
Nem rég kezdtem el kalóriát számolni.
Elég sok súlytól, kb 30 kilótól szeretnék megszabadulni.
Mindennap sétálok kb 7-8 kilómétert, mellé szeretnék elkezdeni itthon edzeni.
Viszont úgyérzem, hogy túl keveset eszem hozzá.
Életmódváltásba fogtam, de lehet túl gyorsan, és nem szokta meg a szervezetem.
Nincs energiám edzeni, sétálni megyek, mikor elindulok tudom hogy nincs megállás.
Miket ehetnék, hogy több energiám legyen? Vagy ez normális most?
1300 kalória naponta nagyon kevés?
Telefonnal nézem, nem magam számolom.
Utána olvasgattam, de mindenhol, mindenki mást írt, plusz nem mindenkinek sikerül ugyan úgy.
Egyébként 165cm / 85kg
és nem csodákat várok 2 héttől, tudom hogy hosszu folyamat. :))
Előre is köszönöm a segítségeket!
1300 nagyon kevés.
Érdemes a minőségre, minél inkább teljes értékű élelmiszerek fogyasztására koncentrálni, persze amit szeretsz és nem vagy semmire allergiás, érzékeny.
(tojás, húsok, zöldségek, tejtermékek, olajos magvak gyümölcsök, gabonafélék pl barna rizs, bulgur, köles stb). Érdemes kerülni a fehérlisztet, cukrot.
A szervezeted természetes működésére figyelni, = ha éhes vagy enni, ha kellemesen jóllaktál befejezni.
Ha érzelmi alapon eszel, arról le kell szokni.
És rendszeresen mozogni.
Ha ezeket betartod, türelmes és kitartó vagy, szép lassan normalizálódni fog a súlyod egy egészséges szintre.
Számolgatni se feltétlen szükséges. Aki kalóriát számolgat, hajlamos lesz rögeszmésen ragaszkodni x számhoz, és szembemenve a teste jelzéseivel, a természetes energiaigényével, visszaszorítani a szükséges energiabevitelt. Ahogy ez nálad is látszik. Nagyon sokan elkövetik ezt a hibát. Még orvosok is, mikor táplálkozási tanácsot adnak.
Igaz hogy lepontoztátok az előttem hozzászólót, de egyet kell értsek vele.
165 cm/87 kg-ról indultam 2,5 hónapja. Próbáltam beállni az 1200-1300-as keretre, de csak minimálisat fogytam hetente, valami 20-30 dekát.
Pedig mozogtam is.
Nekem csak az lendíti be a fogyást, ha 1000 kalória körül eszek.
Most tartok 79 kilónál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!