Sziasztok. Elhagytam a cukros, lisztes ételeket italokat. Csirkemellből főzök minden nap. Reggelire sonkát szoktam enni általában 1-2szelet kétszersülttel és egy doboz colaval(egyet minden reggel megiszom,de aztán egész nap csak víz). Ebédem az éppen amit főzök. Vacsorám meg túró kis édesítővel vagy ugyanúgy sonka, esetleg rántotta/tükörtojás. 1 hónapja csinálom de 1 kg se ment le még. Mit csinálhatok rosszul? 18 éves lány 75kg
Ha nem fogysz, annak egy oka van: nincs energiahiány. Kevesebbet kell enni annál, mint amennyire szükséged van. Az "elhagyom", meg "odafigyelek", meg "váltottam" lehet, hogy működik, lehet, hogy nem. A biztos módszer, ha számolsz. Ezt valahol te is tudod, hiszen a kalóriaszámlálás alkategóriát választottad.
2021. ápr. 1. 10:23
2/11 anonim válasza:
Tényleg a kalóriaszámlálás a fontos. Mert oké, szem mértékre lehet nem eszel sokat, meg ilyenek, de attól még az rengeteg kalória lehet. Ha pedig nem eszel kevesebbet mint eddig, nem fogsz fogyni. Pl. tegyük fel, eszel 3 virslit. Mennyiségre így nem tűnik soknak, de virslitől függően meg lehet 300-400 kalória simán. Szóval a kalóriaszámlálás az, amire szükséged van.
2021. ápr. 1. 10:27
3/11 anonim válasza:
#2-es vagyok. Meg igazából minden ilyen becsapós lehet, ezért fontos a kalóriaszámlálás. Pl a rántotta, hány tojásból? Mert 4 tojásból való az már kb 400 kalória. Szóval ezek egészséges kaják, de attól még van bennük kalória, nem is olyan kevés, amire szintén figyelni kell.
2021. ápr. 1. 10:33
4/11 anonim válasza:
Cola helyett igyál kávét.
2021. ápr. 1. 10:50
5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Számolom a kalóriát is szénhidrát zsír .. 1200-1300kaloria egy nap ez alá szerintem nem ajánlatos menni.
2021. ápr. 1. 11:46
6/11 anonim válasza:
Hát figyi, a reggelid már első saccra is 500 kcal felett van. Ha ebédre ennél egy kicsit többet eszel, vacsorára nagyságrendileg ugyanennyit, akkor az simán 1800-2000 kcal is lehet. Hacsak nem sportolsz, ez kicsit magas a fogyáshoz.
Méregess normálisan, mérleggel, számold át a kalóriákat. Szinte biztos, h itt van a hiba.
2021. ápr. 1. 11:49
7/11 A kérdező kommentje:
Reggelim az nem lehet 500kcal 10 dkg csirkemell sonka olyan 110kcal egy kétszersült 40kcal és egy Cola legyen 100kcal. Akkor legyen 300 de még annyi sincs. Nincs meg egyáltalán még az 1400 sem. Maximum 1300at szoktam enni, de az is ritka.
2021. ápr. 1. 14:11
8/11 anonim válasza:
Tekintve, hogy nem írtál mértékeket, én 100 grammal számoltam a kétszersültet, de az se mindegy, milyet eszel. 100 grammban lehet 300 és 600 kcal is. Csirkesonkára sem írtál mennyiségeket, szintén elég széles skálán mozog. Egy doboz kóla... Fém doboz? Mert akkor az 100-110 kcal, de fél literes műanyag már 200-220 kcal.
Mindenre el lehet mondani ugyanezt, mert sehova egy db mértékegységet sem írtál, az egy kis ez, egy kis az pedig bármi lehet. Vacsorára 1 tojás, vagy 3? Teszel hozzá plusz zsiradékot? Megkened valamivel a kétszersültet? Mivel eszed a csirkét? Mennyit? Hol vannak a zöldségek, vitaminok? Mennyit mozogsz? Mit sportolsz?
2021. ápr. 1. 14:27
9/11 anonim válasza:
Lehet így is több kalóriát viszel be, mint amennyit elégetsz. Mozogni is kellene mellé.
2021. ápr. 1. 16:12
10/11 anonim válasza:
Oké, mi lenne, ha egy egész napodat letudnád írni nekünk, hogy pontosan mit ettél, kalóriákkal? Szóval, hogy pontosan lemérsz mindent, amit eszel, és a csomagolásról leolvasod, hogy hány kalória van benne. Meg hogy írtad, hogy ebédre az van, amit épp főzöl. Az még is mit takar? Pl. mit ettél ma? Vagy tegnap? Mindent lemértél, és megnézted, hány kalória van benne? A 8-as válaszolónak tökéletesen igaza van mindenben, az, hogy mi hány kalória, függ attól, hogy pontosan milyet eszel abból az adott dologból, mert több száz kalória múlik rajta. Meg az apró dolgok is számítanak. Pl. én múltkor bekaptam egy kevés házi kolbászt, bumm 300 kalória. Szóval na, minden apróságot nézni kell, mert az lehetetlen, hogy 1200-1300 kalóriával ne fogyj. Ha csak 1 kilót is, valamennyit kellett volna fogynod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!