Miert nem fogyok?

Figyelt kérdés
Kezd elmenni a kedvem a fogyokuratol. Mindent betartok. 1 hete 92 kg voltam, ma mar napok ota 94 korul vagyok. Hogy hizhattam 2 kgt, amikor mindenre figyelek, szamolom a kaloriakat? Nem ertem, hogy mas 3-szor annyi kaja mennyiseggel fogy folyamatosan, mig en fogyas helyett inkabb hizok.
2021. márc. 20. 10:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy valamit biztosan nem tartasz be. Nem szabad súlyváltozásra következtetni 1-2 hét alapján, főleg, ha nő vagy. Vagy heti átlagokat nézz, vagy 30 nap különbséggel hasonlítsd össze az adatokat! Mivel nagyon keveset írtál magadról és a diétáról, konkrétabb ötletem nincs.
2021. márc. 20. 10:42
 2/11 A kérdező kommentje:

Napi kaloriabevitelem 1100-at sosem haladja meg.

Mellette futok is. Figyelek a szenhidratra, zsirra is. A kaloriabazis.hu alapjan allitom ossze az etrendemet. Sosem nassolok, lemondtam minden karos kajarol. Tesztat, kenyeret nem eszek. 3 hete kezdtem el fogyozni, 96 kgrol indultam.

Ferfi vagyok, 28 eves.

2021. márc. 20. 10:57
 3/11 anonim ***** válasza:
90%

94 kilós FÉRFI vagy és még futsz is??

Az az 1100 kalória még nekem is durva koplalás lenne 48 kilós lányként.

Azonnal emeld fel 2000 körülire , ha így akarsz fogyni az nem csak káros de az eredmény se lesz szép(ha lesz egyáltalán)

2021. márc. 20. 11:06
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
1100 kalória egy gyerek adagja, nem egy 90+ kilós férfié. Gyakorlatilag éhezel. A fogyás beindulásához idő kell, pár napból nem lehet nagy következtetéseket levonni. De egy ennyire megszorító étrendet nem fogsz tudni hosszú távon tartani szerintem. Én emelnék, még ha lassabb fogyás is az ára.
2021. márc. 20. 11:11
 5/11 anonim ***** válasza:
78%
1100 tényleg kevés. Pár száz kalóriát simán rádobhatnál, főleg ha mozogsz is mellette. De egyébként ne annyira parázz arra, hogy a mérleg mit mutat. Biztos voltál te 92 kg? Mármint, evvel azt akarom mondani, hogy a mérlegek tudnak tévedni, pláne akkor, ha a mérleg nem egy fix helyen van, hanem az embernek folyton elő kell vennie valahonnan, vagy ilyesmi. Nekem is volt már olyan, hogy kétszer egymás után megméredzkedtem, és másodszorra 1 kilóval kevesebbet mutatott. Ezért is nem megyek a falnak, ha valamikor többet-kevesebbet mutat a mérleg, hanem pont úgy folytatom a diétám, mint előtte. Pláne, hogy én látom magamon néha, hogy mintha egy picit vékonyabb lenne a lábam, vagy ilyesmi, plusz a ruhákon is látom, hogy ami eddig tökéletesen passzolt, azt most lazábban áll. Amúgy meg adj a dolognak időt, lehet neked több idő kell, hogy beinduljon a fogyás. Nekem pl. az elején az első hónapban 8 kg lement (100+ fölötti súlyról beszélünk, és kb. 1300-1500 kalóriát eszem, és így jól is érzem magam), de most már heti 1 kg megy le úgy átlagban.
2021. márc. 20. 12:18
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha 96-ról indultál és most 94/92 vagy akkor fogytál
2021. márc. 20. 12:39
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Várjá'. 3 hete voltál 96 kg, ma vagy 94? Az nagyjából 0,7 kg/hét. Az teljesen rendben van! Viszont:

-mindig reggel, tehát a "reggeli teendők" után végezd el a mérést (értsd: egy kiadós kakkolás egy jó fél kilót is jelenthet) - az a 92 kg is lehet reális, ha könnyített versenysúllyal állsz a mérlegre

-1100 kcal röhejesen kevés, úgy be fog tőle lassulni az anyagcseréd, hogy szó szerint hízni fogsz, bármilyen szürreálisan is hangozzon

-én is ugyanott tartok mint te (88 kilós, de szintén 28 éves és szintén férfi vagyok, szintén megállt a fogyásom); érdemes kipróbálni, hogy egy napig jól bezabálsz, és onnan folytatod a kb. 1500 (és semmiképp sem 1100!) kalóriás diétádat; ez simán újraindíthatja a fogyásodat, még ha nem is 100%-osan garantált a siker

-említettük már, hogy 1100 kcal rettenetesen kevés?

2021. márc. 20. 17:42
 8/11 A kérdező kommentje:

Erdekes.

Tegnap tobbet ettem. 1500 kaloriat, ahogy az utolso tanacsolta.

Ma reggel a merleg ismet 92.4-et mutatott. Nem ertem. Na de most megfogadtam, hogy csak ket hetente allok ra a merlegre, nem idegesitem magam. ✌️

2021. márc. 21. 11:32
 9/11 anonim ***** válasza:
Mindennap ne is állj rá
2021. márc. 21. 11:38
 10/11 anonim ***** válasza:
59%

@8

#7 vagyok. Őszintén? Én sem értem teljesen, hogy működik ez. Van rá tudományos magyarázat (tehát nem is konteó, és nem is önjelölt tudósok által kitalált történet), de a lényeg, hogy úgy nagyjából 2 hetente egy csalónap nagyon sok embernek szinte kötelező. Én is ugyanúgy voltam vele, mint te, itt szentségeltem és totál szétestem, hogy miért vagyok ugyanannyi kiló 2-3 héten keresztül, miközben tartom a kalóriakeretet. Betoltam egy egész pizzát, aztán pár nap múlva ráálltam a mérlegre, és bármilyen röhejes is legyen, valami fél kilóval kevesebbet mutatott a mérleg, mint a zabanap előtt. Viszont még egyszer, nem kötekedésből és végképp nem okoskodásból írom: légyszi ezt az 1100 kalóriát hagyd a pitschába. 1500 körül tökéletes, a két-három hetente egy csalónap meg ahogy sikerül, nekem valami 3000 kcal lett a vége. Mindennap ráállni a mérlegre meg tényleg nincs értelme. 2-3 naponta elég, utána mondjuk hetente. Szintén tapasztalatból mondom, mert én is elkövettem ezt a hibát, és csak annyit értem el vele, hogy a motivációmat totál elvette, hogy "ejj, már megint szinte ugyanannyi a súlyom?!", miközben hogy a francba lenne nagyságrendekkel kevesebb pár nap leforgása alatt. :D 3 hét alatt ~3,5 kg nagy szép, további sok sikert!

2021. márc. 21. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!