Mostanában elkezdem koplalni, mert másképp nem fogyok, napi egyszer eszem(egy sonkás szendót). Szerintetek napi 500 vagy kevesebb kcal bevitel már anorexia? 178 cm 90 kg 29/L
Az hogy nem eszel egész nap nem fogyókúra hanem önkínzás. Ha le is fogysz pár kilót a szervezetedet is tönkreteszed. És amikor leállsz vele(mert egyszer le kell) egyből vissza fogsz hízni.
Van a neten kismillió fogyókúrás és diétás mód, mindnek az a lényege kb hogy kevesebb szénhidrát, kevesebb cukor, kevesebb zsír, egy kicsivel több mozgás, kiegyensúlyozott étrend. Így lehet súlyt veszteni úgy hogy nem teszed tönkre magad.
Menj el orvoshoz, nézesd meg a pajzsmirigyed, IR miatt csináltass terheléses vércukrot, és kezdj el normálisan enni. Ostobaság, amit csinálsz, nem anorexia, az lelki eredetű probléma.
1500-1600kcal-val simán tudnál fogyni, érdemes esetleg a CH-t 110-160g között tartani.
Sok sikert a jövőbeli hízáshoz, ami kb garantált ha így koplalsz.
Tudom mit beszélek. Évekig fogyókúráztam úgy, hogy nekiálltam kevés kaját enni, majd nem bírtam tovább az éhezést, így feladtam, és több ilyen jojóeffektus eredménye, hogy egy szimpla 35 kilós súlyfeleslegből 105 kilós lett.
Sok pofára esés után rájöttem, hogy az ilyen önkínzó fogyókúra nem megoldás, nem is egészséges, és élhetetlen.
Életmódváltással, mozgással lehet szépen fogyni, csak ne egyik hétről a másikra várj -10-20-30 kilót.
A fogyás hónapok, évek kemény munkája!!! Nem beszélve arról, hogy életed végéig tudatosnak kell lenned, ha meg is akarod tartani az elért eredményt.
Életmódváltás: étrendváltás, tudatos táplálkozás, rendszeres mozgás, szemléletváltás, ha vannak akkor az érzelmi problémák kezelése- de nem ételekkel. Esetleges ételfüggőség kezelése... Úgy általában az ételekkel való viszony javítása. A gyógyulás hosszú, nehéz, és egy életre kell szóljon. Motiváció, türelem, kitartás. Erre van szükség.
Nálam a 105 felesleges kilóból 77 már lement majdnem 2 év alatt. A többi is csak idő kérdése.
Gondold át. Én a fél életemet végigszenvedtem, mert hittem azok tanácsának akik azt szajkózták, hogy csak koplalva lehet lefogyni és minél kevesebbet kell enni meg kalóriáktól kell rettegni. Nagyon nem ajánlom ezt az utat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!