Mennyi kalória bevitele mellett tudnék fogyni ilyen
paraméterekkel ?
Figyelt kérdés
40 múltam 70 kiló 164 cm magas vagyok. Nem ülő munkát végzem, hetente szobabiciklizem 5x. 150 grammos szénhidrát diétán vagyok IR miatt, de még így sem megy a fogyás. Fehér lisztet cukrot stb nem eszem, rendesen tartom a diétát és zsíros dolgokat sem ( pl sajt).
Naponta mennyi kalória bevitele mellett tudnék fogyni?
Az állati zsír az rosszabb IR kialakulás szempontjából, mint a növényi. Meg mit jelent az, hogy alacsony zsír? Sok embertől hallottam ezt, aztán kiderült, hogy 30 % zsír volt a napi kalória bevitelükben. Na, a low fat az olyan 10, max 15 %. Van fb-n a teljes értékű növényi étrend csoport. Lépj be, nézegesd a beszámolókat, hogy hány embernek tüntette el végleg az IR-jét, miután a 160 g ch diéta zsákutca volt. Nem kell követned az étrendet, csak nézd meg, 20 perc az egész.
2021. ápr. 1. 09:05
32/37 anonim válasza:
Biztos alacsony volt, nem ettem sertést, marhát, csak csirkét és halat ritkán, nem ettem csokit, nagyon ritkán ettem sütit, még ritkábban sült dolgokat, nem ettem kekszeket, nem ettem tejfölt, nem kentem meg kenyeret, nem ettem tojást csak húsvétkor, de akkor is csak a fehérjét, nem ettem magvakat, pudingot, krémtúrót max. havonta egyszer.
2021. ápr. 1. 09:18
33/37 anonim válasza:
Nyilván benne van, hogy valaki érzékenyebb és alacsony zsír mellett is kialakul. Csak az arányok nem mindegyek. Gondolj arra, hogy a vegánok is 70-80 %-os ch fogyasztás mellett élnek, mégsem lesznek sokan cukorbetegek közülük. De évtizedekkel ezelőtt, amikor az emberek alig ettek húst és elsősorban növényi alapú táplálkozás volt a mainál nagyobb szénhidrát bevitellel, sokkal kevesebb volt a cukorbetegek száma, mint manapság.
2021. ápr. 1. 09:57
34/37 anonim válasza:
Mert ritkábban étkeztek, ill. kevesebb volt a cukortartalom, még a gyümölcsök cukortartalma is magasabb manapság a nemesítés miatt. Emellett sokszor éheztek, hasonló hatással az időszakos böjthöz.
Gazdagok pedig akkor is sokszor betegedtek bele a rossz, túlzott étkezésbe; ma a szegények (minőségi éhezés) problémája inkább. Azt is figyelembe kell venni, hogy régen magasabb volt a halandóság, így sokan meg sem érték, hogy kialakuljon valamilyen betegség a rossz életvitelükből.
Diabéteszt már az ókorban is ismerték, szóval nem új betegség, csak már jobban tudunk róla, s könnyebb hozzáférni az édességekhez.
2021. ápr. 1. 13:32
35/37 anonim válasza:
Ez igaz, de megint csak azt tudom mondani, hogy az arányok számítanak. A legtöbb cukorbeteg magas zsír bevitellel él, míg a whole food vegánok alacsony zsír és magas szénhidráton nagyon ritkán lesznek IR-esek. Erről van rengeteg kutatás, amelyeket az előző oldalon linkeltem. Tehát nem mondom, hogy alacsony zsír és minőségi magas szénhidrát mellett nem lehetsz cukorbeteg, de drasztikusan kevesebb rá az esély, mint magas zsírbevitel mellett.
2021. ápr. 1. 14:06
36/37 anonim válasza:
35-ös, akkor mégsem gyógyít a diétád, mint ahogy korábban állítottad. Azt írtad, attól lesz a betegség, hogy sok zsírt eszik az ember, közben meg minimális zsírnál is kialakulhat, vagyis akkor nem az az ok.
Nem túl meggyőző így az írásod.
2021. ápr. 1. 21:29
37/37 anonim válasza:
Kialakulhat minimális zsírnál, csak nagyon kicsi az esélye. Ezzel az erővel a koton sem nyújt védelmet, mert ott az a 0,1 %.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!