Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Kiadhatom magam informatikusna...

Kiadhatom magam informatikusnak ilyen paraméterek mellett?

Figyelt kérdés
Nincs semmilyen végzettségem, néha eljártam kutyát sétáltatni pénzért és gyerekere vigyázni. Pár éve aktívan foglalkozom az informatikával. Használt gépeket szerelgetek össze és azt árulom, illetve elszoktam menni Windows-t telepíteni, vírusirtani, stb. A szomszéd néni gépét is mindig én rakom újra. Sok év próbálkozás után végre járok egy lánnyal pár hete és neki azt mondtam, hogy informatikus vagyok. Illetve ha valahol megkérdezik mindig ezt szoktam mondani. Ez így megállja a helyét vagy nem mondhatom annak magam?

2021. jan. 6. 16:20
 1/10 anonim ***** válasza:
78%
Mivel az informatika elég tág így mondhatod magad annak, éretségid megvan akkor egy desktop vagy egy helpdesk munkakörben fel is vehetnek, ha értesz hozzá.
2021. jan. 6. 16:22
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Sem a végzettséged, sem a munkád nem indokolja, hogy ezt mondd. Kereskedő vagy legjobb esetben.
2021. jan. 6. 16:23
 3/10 A kérdező kommentje:
Értem, azért köszi. Barátnőm eléggé rá van izgulva a témára, mert úgy tudja, hogy az informatikusok általában jól keresnek, bár azok inkább a programozók, de ő ezt nem tudja.. Félek, hogy ebből lesznek majd konfliktusok.
2021. jan. 6. 16:34
 4/10 Alex Fly ***** válasza:

Az informatika tárgykörébe sok minden beletartozik... Az informatikus az a személy, aki hivatásszerűen ezzel foglalkozik/ebből él - a CAD/CAM szakembertől a hálózatkarbantartóig szinte mindenki. Beleértve az ilyen "self-made helpdesk"-et is.

A válaszon tehát határozott igen.

2021. jan. 6. 16:42
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem vagy informatikus - még akkor se, ha informatikából érettségiztél. Ez egy szakma - sőt egy tág szakma, mert ezen belül is van 1000 féle, de mindegyikre lehet azt mondani, hogy informatikus. Ha van valami végzettséged mondhatod magadat annak.

Jogilag csak akkor van probléma, ha valami cégnél csinálsz valamit és informatikusnak adod ki magadat és valamit elrontassz. Akkor nagyon megjárod.

2021. jan. 6. 16:43
 6/10 anonim ***** válasza:
IT helpdeskes vagyok, még is informatikusnak tartanak, mert infó érettségim és diplomám is van róla.
2021. jan. 6. 16:47
 7/10 anonim ***** válasza:
Inkabb fogyatekosnak adod ki magad ilyen gyenge troll kerdesekkel
2021. jan. 6. 17:18
 8/10 anonim ***** válasza:

Nyugodtan mondhatod a lánynak hogy te egy hatalmas informatikai cég igazgatója vagy, havi 1 000 000 Ft fixel és fehér Jaguárral jársz..

[link]

2021. jan. 6. 18:04
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem piszkálásból mondom, hiszen jóhiszeműség vezetett, így inkább nevezném ezt tévedésnek... de ettől még nem lesz informatikus az ember. Nem arról van szó, hogy leszólnám a tudásodat, de ahhoz, hogy valaki egy szakmába tartozónak mondhassa magát, általában a következő két feltétel közül legalább az egyiknek teljesülnie kell:

- Van végzettsége az adott szakmáról / szakterületről / szakmacsoportból.

- Munkaviszonya van az adott munkakörben.

Tehát ha van informatikai végzettséged (az érettségi nem az), akkor mondhatod magad informatikusnak. Ha informatikai területen dolgozol, akkor is. (Mert ugyebár "papír" nélkül is elhelyezkedhet az ember, ha elég jól képezte önmagát.) Persze, ez is olyan dolog, hogy volt évfolyamtársam "papíron" informatikus, a végzettsége megvan hozzá, de a Windows újratelepítést mással csináltatja, mert ő nem ért hozzá.

Barátnőddel pedig mihamarabb tisztázd ezt a kérdést! A félreértés ugyanis nem bűn. A hazugság viszont már kevésbé tolerálható.

2021. jan. 7. 10:44
 10/10 anonim ***** válasza:

Heheh

Dugd meg azt hagy menjen

2021. jan. 26. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!