Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mennyi kalória bevitele...

Mennyi kalória bevitele mellett tudnék fogyni ilyen paraméterekkel ?

Figyelt kérdés

40 múltam 70 kiló 164 cm magas vagyok. Nem ülő munkát végzem, hetente szobabiciklizem 5x. 150 grammos szénhidrát diétán vagyok IR miatt, de még így sem megy a fogyás. Fehér lisztet cukrot stb nem eszem, rendesen tartom a diétát és zsíros dolgokat sem ( pl sajt).

Naponta mennyi kalória bevitele mellett tudnék fogyni?

2021. márc. 30. 12:45
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
32%

Tök jól leírtad a folyamatot, de...

"A sejtek, ellenállóvá válnak az inzulin hatásával szemben."

És ez miért történik? Hát a magas zsírbevitel miatt.

[link]

Talán végre sikerül rákattintanod és megnézned, ahelyett hogy tovább terjeszted a hülyeséget. Már számtalan kérdés alatt megcáfoltalak, majd amikor már nem tudsz mit válaszolni, szépen állsz tovább és tolod tovább a butaságokat. Te vagy az, aki nem érti az egész betegséget, annak ellenére, hogy téged is érint. Azzal, hogy nem viszel be annyi ch-t, csak tünetmentes leszel, de ugyanolyan beteg maradsz. Sőt, mivel a zsír bevitelt emeled, ezért még betegebb leszel és az IR-ből szép lassan 2-es típusú cukorbetegség lesz az évek során.

2021. márc. 31. 16:32
 22/37 anonim ***** válasza:
0%

A zsírnak 1 esetben van köze az egész problémához. Akkor, ha sok szénhidrátot és sok zsírt egyszerre fogyaszt az ember. De már ezt is leírtam.

De látom reménytelen eset vagy. Felesleges rád energiát pazarolni.

2021. márc. 31. 17:24
 23/37 anonim ***** válasza:

Én vagyok reménytelen? Mégsem reagálsz egy érvemre vagy kérdésemre, csak szajkózod tovább a hülyeséget minden bizonyíték nélkül.

Tessék, itt van egy csomó kutatás, amely az én igazamat bizonyítja. Esetleg küldd el a kamu dietetikusodnak is, had tanuljon ő is. :)

H. P. Himsworth, E. M. Marshall. The diet of diabetics prior to the onset of the disease. Clinical Science 2, 95-115, 1935. NA.

H. P. Himsworth. Insulin Deficiency and Insulin Inefficiency. Br Med J. 1940 May 4; 1(4139): 719–722.

M. Roden, T. B. Price, G. Perseghin, K. F. Petersen, D. L. Rothman, G. W. Cline, G. I. Shulman. Mechanism of free fatty acid-induced insulin resistance in humans. J Clin Invest. Jun 15, 1996; 97(12): 2859–2865.

M. Roden, K. Krssak, H. Stingl, S. Gruber, A. Hofer, C. Furnsinn, E. Moser, W. Waldhausl. Rapid impairment of skeletal muscle glucose transport/phosphorylation by free fatty acids in humans. Diabetes. 1999 Feb;48(2):358-64.

J. Shirley Sweeney. DIETARY FACTORS THAT INFLUENCE THE DEXTROSE TOLERANCE TEST A PRELIMINARY STUDY. JAMA Int Med, Dec, 1927, Vol 40, No. 6.

E. W. Kraegen, G. J. Cooney. Free fatty acids and skeletal muscle insulin resistance. Curr Opin Lipidol. 2008 Jun;19(3):235-41.

2021. márc. 31. 17:55
 24/37 anonim ***** válasza:

[link]

Itt van még egy cikk 150 hivatkozással, hogy a legfelsőbb szinteken a tényleg hozzáértő tudósók az alacsony zsír bevitelt és a magas teljesértékű szénhidrát bevitelt ajánlják mindenféle cukorbetegségre, akár megelőzés, akár kezelés szempontjából. Ezek kicsit komolyabb emberek, mint a magyar orvosok és dietetikusok, akik még mindig ott tartanak, hogy 160 g, vagy még kevesebb ch.

2021. márc. 31. 18:20
 25/37 anonim ***** válasza:

Na most, hogy a tudományt is belekevertem a vitába, gondolom, szokás szerint nem lesz válaszod és mész a következő kérdéshez osztani az észt a low carb diéta hasznosságáról. :)

Ne aggódj, ott leszek én is. ;)

2021. márc. 31. 18:22
 26/37 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező, IR-re jó az időszakos böjt, mivel akkor nem úsznak egész nap inzulinban a sejtek. Fokozatosan kell átállni rá, először csak 12 órás nem evéssel, majd hozzászokás után 13 órás, és így tovább.
2021. márc. 31. 19:12
 27/37 anonim ***** válasza:
45%

Az időszakos böjt gyógyítja az IR-t? Mi van, ha vége a böjtnek?

2021. márc. 31. 19:45
 28/37 anonim ***** válasza:
51%

Hogy érted, hogy vége a böjtnek? Az étkezési ablakra gondolsz? Ha igen, akkor természetesen eszik az ember.

Igen, az időszakos böjt sokat segít többféle betegségen, zavaron is. Amíg tartja az ember, addig sokkal jobb, esetleg teljesen tünetmentes a dolog, mint cöliákiásnál gluténmentes diéta idején.

2021. márc. 31. 20:50
 29/37 anonim ***** válasza:
0%
Úgy értem, hogy nyilván nem élete végéig akar az ember időszakos böjtölni. Na de nem egyszerűbb low fat növényi étrenden (jó eséllyel) megszüntetni az egész betegséget? :D És akkor még enni is lehet bármikor.
2021. márc. 31. 22:23
 30/37 anonim ***** válasza:

"nem egyszerűbb low fat növényi étrenden (jó eséllyel) megszüntetni az egész betegséget"

Az tuti nem szünteti meg, mivel én világ életemben alacsony zsíron voltam, mert sose szerettem az olyan ételeket, mégis IR-es lettem. Egyébként nem csak én jártam így, IR-es csoportban anno találkoztam másokkal is, akik kerülték a zsírt, s utána lettek IR-esek vagy 2-típúsú diabéteszesek.

Ha meg működne, akkor is csak addig, amíg tartod.

2021. ápr. 1. 08:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!