Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogy van az hogy figyelek a...

Hogy van az hogy figyelek a makrókra meg a kalóriára?

Figyelt kérdés
A kalória számláló azt adta ki hogy 1500-1600 kalóriát kell ennem ha fogyni akarok. Azt is kiadta, hogy ebből 60g zsír, 150g ch és 110 g fehérje legyen. Na de egyszerűen nem tudok úgy egy napra étrendet összeállítani, hogy ez kijöjjön. Ha ezeket a grammokat elértem, akkor még csak olyan 1200 kcalnál vagyok.
2021. márc. 9. 21:59
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
53%

Igazából ez attól függ te milyen típus vagy. Például én sokáig nem vagyok éhes egy tojásos-sonkás rántotta után, ugyanakkor ha zabkását eszem a falat kaparom. Tehát engem jobban laktat a sok fehérje, de ha neked nem esik jól, akkor ne egyél ennyit. A kalóriabázis kalkulátora csak egy hozzávetőleges adatot ad, ami nincs személyre szabva.

Attól viszont ne félj, hogy ennyi fehérje mellett hirtelen felugrik rád 5kg izom, mert azért keményen meg kell dolgozni

2021. márc. 11. 11:28
 22/32 anonim ***** válasza:

"Például én sokáig nem vagyok éhes egy tojásos-sonkás rántotta után, ugyanakkor ha zabkását eszem a falat kaparom."

Azzal, hogy két kaját összehasonlítasz, nem jelenti hogy téged a fehérje jobban laktak, mint a szénhidrát. A zabkásáról hasonló véleményen vagyok, de egy adag barna rizs és zöldségfasírt már laktat. Vagy egy teljeskiörlésű kenyérből készült szendvics.

2021. márc. 11. 11:33
 23/32 anonim ***** válasza:
Ajánlom Varga Balázs Fehérjemítosz című könyvét a témában.
2021. márc. 11. 11:46
 24/32 anonim ***** válasza:

Megnéztem a videót. A srác alapvetően mond néhány okos dolgot, látszik rajta, hogy intelligens, nem egy izomagyú gyúrós fehérje b.uzi. Ő 1,6 grammot nevez meg, mint maximum érték. Azonban a valóságban még ez is túl sok. Egy kutatás alapján mondja ezt a számot, amit csak néhány másodpercig mutat, majd elveszi, mondván, majd a stréberek elolvassák. Na, mivel én stréber vagyok, rákerestem a kutatásra és elolvastam. :)

Kapásból ott a probléma vele, hogy amennyiben figyelmesen elolvasod, láthatod, hogy a kutatást a US National Dairy Council támogatta, azaz a tejipar. Na már most, mivel tejtermékek, illetve a fehérje porok nagy része is hozzájuk köthető, elég hiteltelen egy olyan kutatás, amelyet ők finanszíroztak.

Had ajánljak én is egy linket. Nem tudom mennyire ismerős Mike Mentzer neve. Ő egy korábbi Mr. Olympia győztes testépítő. Ő is megmondta, hogy nem a fehérje a lényeg, ellentétben azzal, amit a köré épülő nagy marketing gépezet terjeszt. Érdemes megnézni a cikk végén a számolást, amely megmutatja, hogy valójában milyen kevés többlet fehérjét kell bevinni edzés esetén.

[link]

2021. márc. 11. 12:19
 25/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ, igen ez a probléma hogy mindneki mást képvisel, mást mond. Igazából megpróbálom kitapasztalni nekem mi jó
2021. márc. 11. 13:48
 26/32 anonim ***** válasza:

22es pedig pont az ételek összehasonlításával tudom hosszú távon kikisérletezni nekem mi válik be. Az előbbi csak a reggeli étkezésre volt egy példa. Reggel nagy az inzulinérzékenység, ennek a mértéke viszont mindenkinél egyéni. Lehet hogy valaki simán elvan egy zabkásával és sokáig laktatja, valaki aki pedig érzékenyebb az inzulinemelkedésre meg csak éhesebb lesz tőle. Erre próbáltam utalni.

Ebédre egyébként én is eszek szénhidrátosat, mert szénhidrátot kell diéta alatt is enni. Illetve egy barna rizses pulykahusinak teljesen más a felszívódása, hisz a zabnak viszonylag magas a glikémiás indexe, amin a magas fokú hőkezelés csak ront. Illetve sokan nem esznek hozzá semmilyen fehérje forrást ami úgyszint segíti a vércukor normális szinten való tartását.

Igazából ahogy egyre többet tanul az ember, olvas, úgy minél jobban azt érzi mennyi mindent nem tud még táplálkozás terén..

Évek alatt lehet kitapasztalni azt, mi válik be a legjobban az embernek például emészthetőség vagy vércukor szempontjából

2021. márc. 11. 19:46
 27/32 anonim ***** válasza:
Magadnak kell kitapasztalni. Latod mindenki mast mond. Meg a neten osszeolvasottakat nyomatjak. En 2g ala nem szoktam menni. Sot mikor napi 200g feherjen voltam akkor volt a legjobb a forma. Sokan azthiszik izmosak es az ugy tokeletes meg latod h eleg 1g is? Aztan meglat polo nelkul egy tenyleg komoly format es jaaa :O hat igen az mas szint.. oda nyilvan tobbb kell. Blabla
2021. márc. 11. 20:09
 28/32 anonim ***** válasza:

A neten összeolvasott dolgok alatt a kutatásokat érted? Hiába mondják, hogy biológiai képtelenség napi 2 g-t hasznosítani, neked biztos sikerült. :D

2021. márc. 11. 23:21
 29/32 anonim ***** válasza:
2g/tskg fehérje egy sportoló számára egyáltalán nem sok. Vannak akik 2,5 vagy akár 3g/tskg fehérjét visznek be, na az már a komoly kategória. Nem kell félni a sok fehérjétől. Fehérjéből sokat enni sokkal nehezebb, mint szénhidrátból bevinni ugyanezt a mennyiséget. Tapasztalatom szerint a napi Ch pikk pak összejön, míg a megfelelő fehérje mennyiségre oda kell figyelni
2021. márc. 12. 14:35
 30/32 anonim ***** válasza:
50%

A makrok nagyon egyéniek, de a legjobb módszer ha! Leírod eddig hogyan ettél, Pl 1-2 napot, kiszámolod hogy hoppá eddig napi 200g Ch is simán megvolt. Na innen kezded el szépen csökkenteni 25-50grammal. Mikor fogyni kezdesz, azt az értéket belövöd és tartod. Ha meg akad a fogyás esetleg ingáztathatod a Cht, kicsit lentebb viszed pár napra, majd tartasz egy magasabb chs napot. Sokkal pontosabb, személyre szabotabb módszer, mintha egy kalkulátora halgatnál.

A fehérjefogyasztástól pedig nem félnék, fogyás nál a leghasznosabb makronutriens. Ha szép feszes alakot akarsz akkor bizony az izomzatodat is táplálni kell.

Fogyásnál mindössze ennyit kell csinálni:

-mozgás

-Ch számolás, kcal keret tartása

-minden étkezésre fehérje forrást is enni

Persze lehet másképp is csinálni, de nem érdemes:)

2021. márc. 12. 14:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!